Connect with us

ACTUALITATE

Argeş: 164 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de carantină generală!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: IPJ Dâmboviţa)

În data de 25 martie 2020, a intrat în vigoare de la ora 12:00, Ordonanţa Militară nr. 3, prin care s-a interzis circulaţia persoanelor şi pe timpul zilei, nu doar noaptea. Din păcate, românii continuă să ignore măsurile impuse de autorităţi în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus!

În judeţul Argeş, spre exemplu, au fost aplicate deja 164 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat restricţiile de deplasare, valoarea amenzilor fiind în cuantum total de 227.000 de lei. De asemenea, s-au dat şi 4 sanţiuni, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru 4 persdoane care nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu. Cei în cauză au fost plasaţi acum în carantină instituţionalizată, adică sub pază.

Totodată, ISU Argeș a montat ieri 4 corturi pentru triaj, după cum urmează: unul la Spitalul de Pediatrie Pitești, unul la UPU de la Spitalul Județean de Urgență, unul la Spitalul Municipal Curtea de Argeș și unul la Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului.

Reamintim faptul că, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş din 25 martie, s-au stabilit următoarele măsuri organizatorice privind desfăşurarea activităţii spitaliceşti în judeţ, în perioada stării de urgenţă:
– desemnarea Spitalului Orășenesc Mioveni pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19;

– desemnarea Spitalului Județean de Urgență Pitești care asigură cazurile medicale de urgență pentru tot județul, non-COVID-19;

– desemnarea Spitalului de Pediatrie Pitești ca unitate spitalicească destinată cazurilor pediatrice, dar și pentru cazurile de copii îmbolnăviți cu virusul COVID-19 .

– preluarea cazurilor de boli infecțioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică și antirabică (adulți și copii).

– în perioada stării de urgență, personalul din structurile de primiri-urgențe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Spitalului Municipal Câmpulung și Spitalului Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități, pentru asigurarea serviciului de urgență din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT