Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa: Pe timp de „război” începem să numărăm lașii!

Publicat

pe

Dragi autorități, nu mai este timp pentru jocuri politice. Este nevoie de specialiști desăvârșiți care să salveze populația de această nenorocire. Vă rugăm să fiți responsabili, vă rugăm să vă respectați pe voi, să ne respectați pe noi, să îi respectați pe adevărații eroi, cei expuși permanent, care stau în linia I, fără armele necesare împotriva coronavirusului – este mesajul transmis de liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, după demisia ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

„Dacă după război mulți viteji se arată, pe timp de „război” începem să numărăm lașii. E ușor să iei decizii doar pentru privați, este simplu să apari la televizor și să anunți că doar bucureștenii vor fi testați pentru depistarea coronavirusului, dar e greu să le răspunzi celor din afara capitalei, care îți spun indignați că este discriminare pe față. Astfel că, Victor Costache a ales cea mai simplă variantă: fuga de responsabilitate, fuga din calea românilor supărați, demisia! Când a finanțat o unitate medicală privată, la care era angajat, în timp ce deținea și calitatea de ministru, nu și-a înaintat demisia de onoare. Acum a făcut rost de ea? De ce? Pentru că funcția este prea mare pentru un om atât de mic într-o situație de criză? Pentru că situația este scăpată de sub control?

Victor Costache a fugit din fața românilor în plin moment de criză a sănătății, când nu sunt suficiente cadre medicale care să trateze bolnavii, când nu sunt suficiente echipamente de protecție pentru cei din linia I, când au început să curgă cazurile de deces din cauza COVID-19. A fugit în momentul în care aceste aspecte trebuiau gestionate eficient, rapid, cu capacitatea pe care ar trebui să o aibă un adevărat ministru al sănătății! Vedem ce va urma…”, spune Ionel Petre.

ACTUALITATE

ALDE Dâmboviţa, SOS pentru Spitalul Moreni

Publicat

pe

de

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

După orașul Pucioasa și Moreni a intrat în atenția autorităților județene, dar nu pentru ajutor, investiții sau pentru a schimba ceva, ci pentru a folosi spitalul orășenesc tot ca tampon pentru Spitalul Județean Târgoviște – Dâmbovița. Dacă până acum maternitatea din Moreni „nu era conformă pentru că nu respecta circuitele medicale” și s-a luat în calcul închiderea, acum a devenit locul perfect pentru primirea gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 sau care vin din zonele de risc.

Situația este similară cu cea de la Pucioasa! Unitatea medicală este în centrul orașului, care deservește mai multe localități limitrofe. Unde mai pot fi tratați pacienții cu alte afecțiuni, dacă vor ajunge gravidele cu Covid-19 în unitatea spitalicească? S-a anunțat deja un caz de la Corbii Mari, o gravidă care a contactat virusul și care va fi adusă să nască la Moreni. Mai mult decât atât, maternitatea este aproape lipită de blocurile din zonă, adică un pericol iminent pentru cetățenii care locuiesc aproape.

Revenim la mămici și la copii. La Moreni, din câte știm, nu există secție de neonatologie și nici medic neonatolog. Cine va prelua bebelușul imediat după naștere? Sperăm că nu ambulanța care ar trebui să îl ducă rapid la Târgoviște, la Spitalul Județean… Ar fi un șoc prea mare și pentru copil și pentru mamă fiind despărțiți în primele clipe de viață și o spun în calitate de om, nu de specialist. Plus că se adaugă și riscurile la care este expus fătul din punct de vedere medical.

Medicii de aici nu bat în retragere, așa cum s-a întâmplat la alte spitale din țară, rămân „la cârmă”, rămân în prima linie, rămân alături de pacienți, deși nu sunt pregătiți pentru o astfel de situație. Nu există suficiente echipamente de protecție și dotări pentru o luptă acerbă împotriva Covid-19. Doctorii de la Moreni au ajuns să prezinte situația cetățenilor pe Facebook și să ceară ajutorul celor care au posibilitatea să susțină unitatea medicală în această perioadă. NU ei trebuie să ceară echipamente, medicamente, aparate! Este datoria autorităților să facă acest lucru!

Domnilor, trezirea! Este momentul să acționați! Nu mai așteptați campania electorală pentru a-i asculta pe cetățeni! E timpul să ieșiți și voi în „linia I” să le asigurați cele necesare adevăraților eroi din aceste zile!

Ionel Petre
Președinte ALDE Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Respect! Elevii din echipa de robotică „SkyLine” Moreni se implică în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Echipa de robotică „SkyLine”, coordonată de profesorul Gabriel State, a început, cu sprijinul financiar al Primăriei Moreni, să realizeze viziere de protecție pentru personalul medical, în contextul pandemiei COVID-19.

Primele 25 de viziere au fost donate deja angajaților din unele cabinete medicale individuale. Se lucrează non-stop pentru asigurarea, în măsura posibilităților de imprimare, și a altor solicitări venite din partea unor farmaciști.

La inițiativa Fundației „Nație prin Educație”, echipele de robotică înscrise în concursul „BRD First Tech Challenge” au început producția de viziere cu ajutorul imprimantelor 3D primite prin sponsorizare de la aceeași fundație.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT