Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Şedinţa CLM Târgovişte se va desfăşura printr-o platformă online de videoconferinţe

Publicat

pe

Având în vedere starea de urgenţă generată de infecţia cu noul coronavirus, la Târgovişte, s-a aprobat, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local, în timpul căreia nu s-au aflat în sală mai mult de 8 persoane simultan, o procedură de vot prin mijloace electronice la distanţă, astfel încât să nu mai fie nevoie de prezenţa fizică a aleşilor.

Prima şedinţă a Consiliului Local Municipal Târgovişte de acest tip se va desfăşura marţi – 31 martie, de la ora 14:00. Proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi au fost transmise consilierilor în format electronic, pe adresele de e-mail personale, urmând ca aleşii să poată formula amendamente tot pe e-mail, la adresa consiliul.local.tgv@gmail.com.

Pe ordinea de zi se regăsesc 27 de proiecte de hotărâre, de la aprobarea unor documentaţii tehnico-economice pentru diferite obiective de investiţii la închirierea prin licitaţie publică a unor bunuri imobile.

ADMINISTRAŢIE

Va fi lăsat fără spații singurul liceu privat acreditat din municipiul Pitești?

Publicat

pe

Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” a adresat Primăriei Pitești o solicitare în vederea prelungirii contractului de închiriere anuală sau pentru a concesiona pe o perioadă mai mare de timp spațiile (etajul 2) din incinta Școlii Gimnaziale Nr. 2 „Tudor Vladimirescu”, în care funcționează din septembrie 2010. Cererea a fost prezentată consilierilor locali, în ședința din 25 iunie, spre informare, nu vot.

„În cele 12 minute și jumătate de discuții a luat cuvântul primarul municipiului care a oferit mai multe variante, în esență, neopunându-se prelungirii închirierii pe următorii 10 ani, chestiune cu care a fost de acord majoritatea consilierilor care au luat cuvântul. Unul singur s-a opus. Domnul consilier ar fi trebuit să știe că elevii de la un liceu particular au aceleași drepturi ca și aceia din învățământul de stat. Domnul consilier local afirmă că un singur elev a luat bacalaureatul în acest liceu, cu toate că rata de promovare în liceul nostru este de 99,80%. Școala gimnazială în care avem sediul, statuat prin două ordine de acreditare, nu și-a mărit efectivul. Această informație falsă a fost demontată de inspectorul general școlar în funcție, care a corectat aducând cifrele adevărate, adică 18-20 de elevi în plus în toată școala, nu trei clase noi cu câte un efectiv de 25 de elevi pe clasă.

Menționăm că liceul nostru a plătit chiria cât și utilitățile în această perioadă critică de pandemie, bineînțeles fără să utilizeze efectiv spațiile închiriate. În plus, în septembrie 2019, deși am licitat și câștigat toate spațiile închiriate timp de 10 ani, am fost constrânși și ne-a fost luată o sală de clasă, pentru care plătim chirie dar nu o putem folosi, fiind obligați astfel să reproiectam întregul flux școlar, deși spațiile locatorului sunt libere după-amiaza, școala de stat învățând pe un singur schimb! Printre elevii liceului sunt mulți cu probleme speciale, alții instituționalizați care sunt scutiți de absolut orice taxă. Alte 6 dosare de înscriere în clasa a IX-a a elevilor cu CES sunt în analiză, în acest moment, iar procesul de înscriere la liceu este astfel afectat de o decizie a unui director interimar care aruncă în stradă un partener loial de 10 ani, ce plătește chirie și utilități, care donează mobilier școlar locatorului. Apreciați și catalogați cu toții aceste aspecte!

Iar afirmația altui consilier local, președinte de ședință, este una de segregare și xenofobie: elevii aceștia nu au ”rezerva genetică”. Urmăriți ultimele secvențe ale ședinței în care o doamnă consilier local, probabil și mamă, își permite să eticheteze și să evalueze genetic elevii noștri… Este terifiantă declarația d-nei consilier local, pentru orice om, în acest secol, din oricare colț al lumii!”, precizează conferențiar dr. Cristiana Sima – fondator și președinte al Consiliului de Administrație al Colegiului Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” Pitești, într-un Memorandum remis către mass-media.

VIDEO

Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Pitești este acreditat pentru calificarea „tehnician ecolog și protecția calității mediului” și pentru ”științe sociale” la liceu și, de asemenea, pentru ”asistent medical generalist” la școala postliceală.

„Baza materială este modernă, ultradotată pentru cursuri în format 3D (fizică, chimie, biologie, ecologie), cu table interactive și alte tehnici moderne de predare. În plus, venim permanent în sprijinul elevilor și cursanților noștri prin acordarea de burse sociale care constau în scutiri sau reduceri la taxele de studiu, decont transport și rechizite școlare, apoi burse de merit care constau în laptopuri, tablete educaționale, gadget-uri educaționale, premii în bani sau tabere de studiu sau de recreere.

Perspectivele colegiului ecologic sunt dintre cele mai favorabile prin parteneriate cu unităţi de învăţământ similare din Uniunea Europeană, un exemplu la îndemână ar fi cel mai răsunător parteneriat cu Campusul Profesiilor și Calificărilor în Construcții Durabile și Eco-reabilitare al regiunii Nouvelle-Aquitaine (întins pe 100 de kilometri), Franța, pe care l-am vizitat în noiembrie. În continuare, suntem implicați în proiecte educaţionale, proiecte lingvistice, programe de formare continuă a profesorilor ca, de pildă, seminarul internațional pentru profesorii care lucrează cu elevi cu nevoi speciale. Menționăm că am fost sprijiniți nemijlocit de Serviciile Culturale de pe lângă Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București. Așteptăm să derulăm un nou proiect finanțat prin fonduri norvegiene pentru zeci de copii cu CES din județ și din școala noastră. Aceasta este munca noastră, acestea sunt rezultatele noastre și nu ne oprim aici, desigur”, precizează conf. dr. Cristiana Sima.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte va fi una dintre cele mai moderne din ţară

Publicat

pe

Se lucrează la foc continuu pe şantierele Târgoviştei. Nu numai că au prins un puternic contur o serie de investiţii în domeniul social, educaţional sau cultural, dar multe dintre acestea se apropie de finalizare, ceea ce denotă că ritmul nu a fost redus şi că, în ciuda perioadei de pandemie şi a tuturor restricţiilor impuse, termenele prevăzute nu vor fi depăşite. Un exemplu de consecvenţă, responsabilitate şi bună practică în ceea ce priveşte asumarea unui obiectiv propus îl reprezintă Şcoala Mihai Viteazul din microraionul 9.

Instituţia de învăţământ gimnazial, în momentul în care va fi gata, şi asta se va întâmpla la începutul anului şcolar 2020-2021, va fi una dintre cele mai mari şi mai moderne aşezăminte de profil din România.

Aici, nu numai că s-a intervenit pentru reabilitarea, compartimentarea şi modernizarea de la zero a clădirii vechi, dar au fost construite şi corpuri noi, astfel încât numărul de clase pentru predare, a crescut de la 22 la 36!

„De asemenea, a fost extinsă sala de sport, se construieşte o bază sportivă modernă şi o sală destinată diferitelor evenimente culturale”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Tot în cadrul proiectul derulat prin fonduri europene care are o valoare de aproximativ 18 milioane de lei este prinsă şi realizarea gardului împrejmuitor, amenajarea curţii interioare şi dotările aferente instituţiei de învăţământ gimnazial.

În microraionul 9, în imediata apropiere a Şcolii „Mihai Viteazul”, se află în curs de derulare alte două investiţii în domeniul educativ. Este vorba de Grădiniţa „Rază de Soare” – unde se lucrează pentru reabilitare, extindere şi modernizare, proiect derulat tot cu finanţare europeană şi Creşa nr. 8 – unde, prin fonduri asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, se execută acelaşi tip de lucrări. Primarul Târgoviştei este convins că lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în maxim 30 de zile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!