Connect with us

POLITIC

Ministrul Sănătăţii, ignoranţă şi iresponsabilitate în vremuri de pandemie!

Publicat

pe

Ieşirea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, din jocul politic, din exerciţiul guvernării într-un moment de maximă responsabilitate este criticată de foarte mulţi politicieni, de analişti şi de cetăţeni, care văd în această decizie aiuritoare un soi de dezertare, de fugă laşă din cale furtunii.

„Este un gest de maximă iresponsabilitate și, totodată, o decizie extrem de târzie, în condițiile în care spitalele din România intră rând pe rând în carantină, medicii sunt infectați din cauza lipsei de echipamente de protecție, românii reclamă lipsa testelor pentru coronavirus și modul în care se realizează testarea.

Nu insist cu declarațiile iresponsabile ale acestui ministru, care vorbea aseară despre testarea tuturor bucureștenilor, lucru bun, dar greu de închipuit în condițiile în care nici medicii din București nu sunt testați.

Probabil, domnul ministru credea că această muncă administrativă este doar despre cum să aduci foloase sistemului privat de sănătate sau cum să faci conferințe de presă, din birou, îmbrăcat în costum de protecție, când medicii, care stau față în față cu virusul, abia au măști.

Cu toții au știut, cu mult timp în urmă, ce va urma, au fost avertizați, iar singura grijă a acestui guvern a fost organizarea alegerilor anticipate! Acum, la 1.000 de cazuri confirmate, în condițiile în care în județe nu se testează, 17 decese, România este încă la debutul procedurilor de achiziție de echipamente de protecție”, a comentat Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat: Forța partidelor parlamentare nu se poate coagula fără renunțarea la orgolii!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a avut, după respingerea făcăturii de Guvern Cioloș, o reacție dură, critică la adresa reprezentanților USRPLUS și a președintelui Klaus Iohannis, pe care îl consideră principalul responsabil pentru crizele în care ne aflăm. Aproape în toate domeniile. Mai ales în cea medicală generată de pandemia de coronavirus lăsată fără control, fapt ce a condus la îndolierea României prin sutele de morți raportate zilnic.

„Forța partidelor parlamentare nu se poate coagula fără renunțarea la orgolii. Și la soluții lipsite de consistență. E nevoie de specialiști în funcțiile cheie ale statului. Suntem în cel mai greu moment al generației noastre. Miza e viața. La firmele de pompe funebre se stă la coadă. La morgă, cadavrele stau pe hol. La ATI, bolnavii au ocupat și scaunele libere. Trebuie să ieșim din această suferință. Noi suntem aici și vom continua să ducem această luptă. România e mai importantă decât oricare dintre noi”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

POLITIC

Au subfinanțat Cultura și acum vor să continue distrugerea ei

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a ascultat și analizat cu atenție și profesionalism cele spuse de Iulia Popovici, persoana propusă de Dacian Cioloș pentru a prelua Ministerul Culturii. Nimic interesant. Vulpescu a pus pe tapet tot ceea ce au făcut rău Culturii reprezentanții Coaliției PNL-USRPLUS și a dat un vot împotrivă desemnării în cadrul Comisiilor reunite pentru Cultură.

„La audieri, am insistat asupra unor subiecte care au ridicat și continuă să ridice multe semne de întrebare, cum ar fi: bugetarea instituțiilor culturale pentru doar 10 luni din 12, subfinanțarea festivalurilor culturale ale căror bugete au fost diminuate cu până la 65%, ca-n cazurile festivalurilor TIFF și Astra de la Sibiu, sau ale căror bugete au fost alocate cu numai două luni înaintea deschiderii, ca-n cazul Festivalului George Enescu.

La toate acestea, se mai adaugă și încălcarea legii 136/2015 de finanțare a revistelor culturale, o ilegalitate în urma căreia revistele culturale independente au rămas fără finanțare anul acesta. Nu în ultimul rând, am ridicat misterioasa problemă a Cumințeniei Pământului, atât în fața doamnei Iulia Popovici, cât și a domnului Dacian Cioloș, prezent la această audiere, însă clarificările au rămas în umbra pactului de tăcere al celor doi”, a scris Ionuț Vulpescu, deputat PSD și fost ministru al Culturii.

Guvernul propus de Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT