Connect with us

POLITIC

Ministrul Sănătăţii, ignoranţă şi iresponsabilitate în vremuri de pandemie!

Publicat

pe

Ieşirea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, din jocul politic, din exerciţiul guvernării într-un moment de maximă responsabilitate este criticată de foarte mulţi politicieni, de analişti şi de cetăţeni, care văd în această decizie aiuritoare un soi de dezertare, de fugă laşă din cale furtunii.

„Este un gest de maximă iresponsabilitate și, totodată, o decizie extrem de târzie, în condițiile în care spitalele din România intră rând pe rând în carantină, medicii sunt infectați din cauza lipsei de echipamente de protecție, românii reclamă lipsa testelor pentru coronavirus și modul în care se realizează testarea.

Nu insist cu declarațiile iresponsabile ale acestui ministru, care vorbea aseară despre testarea tuturor bucureștenilor, lucru bun, dar greu de închipuit în condițiile în care nici medicii din București nu sunt testați.

Probabil, domnul ministru credea că această muncă administrativă este doar despre cum să aduci foloase sistemului privat de sănătate sau cum să faci conferințe de presă, din birou, îmbrăcat în costum de protecție, când medicii, care stau față în față cu virusul, abia au măști.

Cu toții au știut, cu mult timp în urmă, ce va urma, au fost avertizați, iar singura grijă a acestui guvern a fost organizarea alegerilor anticipate! Acum, la 1.000 de cazuri confirmate, în condițiile în care în județe nu se testează, 17 decese, România este încă la debutul procedurilor de achiziție de echipamente de protecție”, a comentat Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte.

POLITIC

PERPLEX. Madam Chichirău, de la USR PLUS, în ciorapi la Parlament!

Publicat

pe

Deputata USR PLUS de Iași Cosette Chichirău merge neabătut pe drumul creat de aceste formațiuni politice, acela de a ieși în evidență prin lucruri anormale. Sunt doar ei și atât. Restul contează mai puțin.

De pildă, parlamentara Chichirău, crezându-se probabil la prășit porumbul nu în înaltul for legislativ al țării, s-a descălțat de opincuțe. Era mai confortabil. Și asta pare a fi o atitudine neomarxistă țopârlănească. Evident, imaginea cu pricina a ajuns pe rețelele de socializare, fiecare comentând în fel și chip mesajul care răzbatea din respectiva fotografie.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cosmin Tătulescu este noul președinte interimar PRO România Târgovişte

Publicat

pe

Cosmin Celestin Stejerel Tătulescu, de profesie inginer, a fost desemnat, aseară – 12 mai 2021, președinte interimar al PRO România Târgovişte. Spune că își asumă cu onoare responsabilitatea de a reconstrui cea mai importantă organizație a partidului în plan județean și să o pregătească pentru anul electoral 2024.

Având în vedere noua postură, Tătulescu a început să analizeze în detaliu activitatea administrației publice locale. Și s-a oprit în prima fază asupra cifrelor din execuția bugetară și din proiectul de buget aferent anul 2021, așa cum au fost afișate pe site. Și a ajuns la concluzia că, în lipsa unor rectificări bugetare, Primăria Târgoviște riscă să intre în blocaj financiar, având în vedere că avea, la data de 31 martie 2021, plăți restante în valoare de 31 de milioane de lei.

„Spre exemplu, mă întreb cum va putea să funcționeze Direcția de Salubritate cu un buget pentru salarii de 8.934 de mii de lei, având în vedere că, în anul 2020, plățile cu salariile au fost în valoare de 10.905 de mii de lei.

De asemenea, pentru întreținerea străzilor, trotuarelor și a marcajelor, a fost alocată suma de 2.500 de mii de lei, în condițiile în care, anii trecuți, reparațiile curente au fost de aproximativ 60.000 de mii de lei. (…)

La ora actuală, Primăria Târgoviște plătește peste 50 de miliarde de lei pe an, atenție, doar dobânzi la creditele pe care le-a angajat. Suma este una uriașă”, a punctat Cosmin Tătulescu.

Noul lider al PRO România Târgovişte și-a propus să vină periodic în fața jurnaliștilor pentru a dezbate problemele Primăriei, astfel încât opinia publică să fie informată corect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT