Connect with us

ACTUALITATE

Alte şapte cazuri COVID-19, confirmate în comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Situaţia este dramatică în comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa. Alte şapte persoane, contacţi ai bărbatului de 56 de ani care a decedat ieri, 26 martie 2020, au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus. Trei dintre acestea fac dializă la Bucureşti.

De asemenea, numărul celor izolaţi la domiciliu a ajuns la 167. Este vorba despre 40 de gospodării – spune primarul Ionuţ Bănică. Se pare că sunt focare în toate satele componente ale comunei Corbii Mari. Edilul a cerut sprijin de urgenţă din partea Guvernului. Ionuţ Bănică solicită testarea tuturor contacţilor direcţi ai persoanelor confirmate cu COVID-19, dar şi a reprezentanţilor instituţiilor publice – primărie, poliţie, dispensar etc. A mai cerut primarul să li se aducă în comună măşti de protecţie şi combinezoane.

„Cred că acum, mai mult decât oricând, înțelegem cât de important e să fim uniți în bătălia asta. Să stăm uniți înseamnă să stăm acasă. Să fim solidari înseamnă să ne izolăm, pe cât posibil. Să fim puternici înseamnă să respectăm până la virgulă deciziile autorităților. Numai aşa vom trece peste acest moment!

Noi vom continua acțiunile de dezinfecție cu substanțe BIOCIDE în toată comuna, în toate locurile vulnerabile, imediat ce vremea permite. Avem, însă, nevoie de sprijinul vostru, oameni buni. Cu cât ne izolăm mai mult, cu atât ne vom revedea pe străzi mai repede. Drama de astăzi e un cântar al încercării noastre de a rămâne consecvenți și puternici”, a scris primarul Ionuţ Bănică pe pagina sa de Facebook, după decesul primului pacient COVID-19 din comuna Corbii Mari.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT