Conectați-vă cu noi

Călăraşi

Prelungirea dovezilor de circulaţie pentru şoferi, în condiţiile COVID-19

Publicat

pe

Procurorii vor emite, din oficiu, ordonanţe de prelungire a dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu trebuie să depună cerere, iar ordonanţa de prelungire va fi transmisă pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională – se arată într-un comunicat remis de IPJ Călăraşi.

Măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

Călăraşi

Şofer de autobuz din Dâmboviţa, prins băut la volan în judeţul Călăraşi

Publicat

pe

Sursa foto: IPJ Călăraşi

Poliţiştii din judeţul Călăraşi au controlat, în zilele de 20 şi 21 mai, 230 de autovehicule, în cadrul unei acţiuni care a vizat respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de COVID-19 în domeniul transportului rutier de mărfuri şi de persoane.

Cu această ocazie, oamenii legii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut un permis de conducere şi au retras un certificat de îmatriculare. A rămas pieton pentru următoarele 90 de zile un şofer de 46 de ani, din judeţul Dâmboviţa. Acesta conducea un autobuz fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, nu a respectat prevederile legale privind utilizarea cartelei tahograf.

Totodată, operatorul de transport a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a achitat taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinietă) și pentru că a permis plecarea în cursă a conducătorului auto sub influența băuturilor alcoolice.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Călăraşi a început pregătirea unităţilor de învăţământ pentru examenele naţionale 2020

Publicat

pe

Sursa foto: https://observatorcl.info/

Primăria Călărași a început, luni – 4 mai 2020, montarea de dispersoare în şcolile şi liceele din municipiu, câte două la fiecare intrare şi câte două în exteriorul fiecărei băi. De asemenea, se vor achiziţiona termometre, măşti de protecţie pentru profesori şi elevi şi dezinfectant pentru fiecare sală de clasă – pentru perioada examenelor naţionale. Totodată, la finalul lunii mai, se va realiza o acţiune de dezinfecţie şi igienizare în interiorul şi exteriorul unităţilor de învăţământ.

„Menționăm faptul că, în următoarea perioadă, vom realiza achiziția a 65 de tablete necesare elevilor anilor terminali pentru pregătirea examenelor naționale. 31 de elevi de clasa a VIII-a și 34 elevi de clasa a XII-a din municipiul Călărași nu dispun de astfel de mijloace informatice.

Contăm pe fiecare manager în a lua cele mai bune măsuri de igienă și dezinfecție în școală, asigurându-i de suportul administrației publice locale. Planul de măsuri va fi actualizat, funcție de necesitățile fiecărei școli”, se arată într-un comunicat al Primăriei Călăraşi.

Reamintim faptul că elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din anii de final de ciclu profesional şi postliceal pot reveni în clase pentru două săptămâni, începând cu data de 2 iunie, pentru a face pregătire pentru examenele naţionale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!