Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Gura Ocniţei îi acuză pe aleşii PNL că transmit mesaje de dezinformare şi panică

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

La Gura Ocnitei, judeţul Dâmboviţa, în vremurile astea de cumplită răvăşire socială, spiritele politice sunt tot mai aprinse. În loc să existe minimă decentă și solidaritate, aici oștile politice sunt pregătite de înfruntare. După cum a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță, tonul l-au dat liberalii locali. Spune edilul comunei că, la ultima ședință a Consiliului Local, aleșii PNL nu s-au arătat interesaţi de problemele economice, de investițiile care se vor derula în ciuda necazului căzut pespte ţară, ci numai de listele cu persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu.

„În aceste momente cruciale de luptă şi mobilizare a întregii noastre comunităţi vizavi de criza creată de COVID-19, au început mesajele de dezinformare si panică! Responsabili de acestea se fac membrii formaţiunii politice PNL, care, cu premeditare, se folosesc de aceste momente pentru a-şi face simţită prezenţa! Tragic, dar adevărat!

După susţinute acţiuni prin care s-au luat măsurile impuse de forurile superioare pe linie de situaţii de urgenţă, consilierii locali PNL, prin Niţă Mihai-Marian, dezinformatorul de serviciu, s-au trezit din somnul raţiunii cu aroganţă şi rea credinţă. Convocaţi la şedinţa ordinară din data de 24.03.2020, onor grupul PNL s-a arătat extrem de iritat de conţinutul ordinii de zi prin cele 15 puncte, majoritatea fiind pentru derularea investiţiilor în curs şi viitoare.

Investiţiile care se fac în comuna aceasta nu reprezintă pentru dumnealor o necesitate prioritară, fiind chiar ultima preocupare. Interesul acestor consilieri este aflarea listei cu persoanele izolate sau carantinate de pe raza comunei, bineînteles pentru a se folosi de ea în scopuri perfide, respectiv, citez: «Să ştiu de cine mă feresc!».

Sursa foto: Facebook

Stimaţi consilieri, Guvernul Orban, prin MAI, ne-a transmis oficial că această listă este document SECRET! De această listă dispun organele abilitate să se preocupe şi să ia măsurile ce se impun, şi anume: Comitetul Local pentru Situaţii de Urgentă, Poliţia Naţională, Poliţia Locală, Jandarmeria, DSP, Cabinetele Medicale de pe raza comunei şi alte instituţii abilitate să acţioneze în cazul stării de urgenţă şi necesitate.

Onorabili consilieri PNL, în doua mandate (8 ani) de când sunt primar, nu aţi avut nicio iniţiativă constructivă pentru comuna Gura Ocniţei. Trebuia, după atâta amar de ani, să vă ştiţi îndatoririle şi procedura convocarii Consiliului Local, dar este clar că sunteţi vegetativi şi distructivi. Convocarea nu se face pe Facebook, reţele de socializare sau alte forme recreeative ce vă caracterizează.

În ultimele trei săptămâni conducerea şi executivul primăriei, alături de voluntari, au venit în ajutorul cetăţenilor izolaţi, în vârstă sau nedeplasabili, prin măsurile luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit de fiecare dată când s-a impus şi a evaluat situaţia pe plan local, respectiv a propus măsuri, şi anume:
– S-au informat cetăţenii prin mijloace on-line, dar şi prin pliante la fiecare gospodarie
– activitatea primăriei a continuat şi s-au eliberat documentele oficiale necesare cetăţenilor
– s-au dezinfectat zonele populate, cu substanţe biocide
– s-au identificat şi localizat persoanele vârstnice, care nu se pot deplasa şi acestea au fost şi vor fi ajutate
– S-au format echipe de voluntari care, împreună cu executivul primăriei, să asigurare alimentele de bază sau alte materiale de primă necesitate, să ridice resturile menajere de la domiciliul celor aflați în izolare şi alte acţiuni, ţinând cont de nevoi.

Stau şi mă gândesc, oare nu sunt vizibile acţiunile şi măsurile întreprinse în folosul obştei sau ipocrizia v-a întunecat minţile?”, a scris primarul de la Gura Ocniţei pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fost primar, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri AFIR

Publicat

pe

Un primar din Vâlcea a fost cercetat și trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru că a atentat la fondurile europene nerambursabile. Puchin Marin, primar al localității Lăcusteni la data comiterea faptei, a săvârșit infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În același caz a mai ajuns în fața judecătorilor și trei reprezentanți ai unei societăți comerciale. Aceștia au fost acuzați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Nu a scapat de brațul legii nici dirigintele de șantier.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, ce avea ca obiect „Alimentare cu apă, canalizare și epurare a apei uzate în comuna Lăcusteni, jud. Vâlcea”, în perioada 2010-2011, inculpatul Puchin Marin, la acea dată primar al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, devize, centralizatoare, rapoarte de execuție, declarații de cheltuieli, procesul-verbal de recepție al terminarea lucrărilor, autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă, etc.).

O parte din aceste documente i-au fost puse la dispoziție edilului de către ceilalți inculpați. Cu titlu de exemplu, precizăm că “autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă” ar fi fost emisă pe baza unor probe de apă recoltate din alte surse decât cele pentru care s-a cerut autorizarea. Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe “curate”, inculpatul Puchin Marin ar fi mers personal într-o comună învecinată de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 8.757.329 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților”, precizează DNA.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT