Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Gura Ocniţei îi acuză pe aleşii PNL că transmit mesaje de dezinformare şi panică

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

La Gura Ocnitei, judeţul Dâmboviţa, în vremurile astea de cumplită răvăşire socială, spiritele politice sunt tot mai aprinse. În loc să existe minimă decentă și solidaritate, aici oștile politice sunt pregătite de înfruntare. După cum a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță, tonul l-au dat liberalii locali. Spune edilul comunei că, la ultima ședință a Consiliului Local, aleșii PNL nu s-au arătat interesaţi de problemele economice, de investițiile care se vor derula în ciuda necazului căzut pespte ţară, ci numai de listele cu persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu.

„În aceste momente cruciale de luptă şi mobilizare a întregii noastre comunităţi vizavi de criza creată de COVID-19, au început mesajele de dezinformare si panică! Responsabili de acestea se fac membrii formaţiunii politice PNL, care, cu premeditare, se folosesc de aceste momente pentru a-şi face simţită prezenţa! Tragic, dar adevărat!

După susţinute acţiuni prin care s-au luat măsurile impuse de forurile superioare pe linie de situaţii de urgenţă, consilierii locali PNL, prin Niţă Mihai-Marian, dezinformatorul de serviciu, s-au trezit din somnul raţiunii cu aroganţă şi rea credinţă. Convocaţi la şedinţa ordinară din data de 24.03.2020, onor grupul PNL s-a arătat extrem de iritat de conţinutul ordinii de zi prin cele 15 puncte, majoritatea fiind pentru derularea investiţiilor în curs şi viitoare.

Investiţiile care se fac în comuna aceasta nu reprezintă pentru dumnealor o necesitate prioritară, fiind chiar ultima preocupare. Interesul acestor consilieri este aflarea listei cu persoanele izolate sau carantinate de pe raza comunei, bineînteles pentru a se folosi de ea în scopuri perfide, respectiv, citez: «Să ştiu de cine mă feresc!».

Sursa foto: Facebook

Stimaţi consilieri, Guvernul Orban, prin MAI, ne-a transmis oficial că această listă este document SECRET! De această listă dispun organele abilitate să se preocupe şi să ia măsurile ce se impun, şi anume: Comitetul Local pentru Situaţii de Urgentă, Poliţia Naţională, Poliţia Locală, Jandarmeria, DSP, Cabinetele Medicale de pe raza comunei şi alte instituţii abilitate să acţioneze în cazul stării de urgenţă şi necesitate.

Onorabili consilieri PNL, în doua mandate (8 ani) de când sunt primar, nu aţi avut nicio iniţiativă constructivă pentru comuna Gura Ocniţei. Trebuia, după atâta amar de ani, să vă ştiţi îndatoririle şi procedura convocarii Consiliului Local, dar este clar că sunteţi vegetativi şi distructivi. Convocarea nu se face pe Facebook, reţele de socializare sau alte forme recreeative ce vă caracterizează.

În ultimele trei săptămâni conducerea şi executivul primăriei, alături de voluntari, au venit în ajutorul cetăţenilor izolaţi, în vârstă sau nedeplasabili, prin măsurile luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit de fiecare dată când s-a impus şi a evaluat situaţia pe plan local, respectiv a propus măsuri, şi anume:
– S-au informat cetăţenii prin mijloace on-line, dar şi prin pliante la fiecare gospodarie
– activitatea primăriei a continuat şi s-au eliberat documentele oficiale necesare cetăţenilor
– s-au dezinfectat zonele populate, cu substanţe biocide
– s-au identificat şi localizat persoanele vârstnice, care nu se pot deplasa şi acestea au fost şi vor fi ajutate
– S-au format echipe de voluntari care, împreună cu executivul primăriei, să asigurare alimentele de bază sau alte materiale de primă necesitate, să ridice resturile menajere de la domiciliul celor aflați în izolare şi alte acţiuni, ţinând cont de nevoi.

Stau şi mă gândesc, oare nu sunt vizibile acţiunile şi măsurile întreprinse în folosul obştei sau ipocrizia v-a întunecat minţile?”, a scris primarul de la Gura Ocniţei pe pagina sa de Facebook.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT