Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Trei morţi în Ialomiţa. Cel mai tânăr, 39 de ani şi fără boli asociate!

Publicat

pe

Toţi cei trei morţi COVID-19 anunţaţi, aseară, de Guvern sunt din Ialomiţa, judeţ care pare să devină focar de coronavirus. Spitalele din Slobozia şi Ţăndărei au zeci de medici, asistente medicale şi angajaţi în autoizolare după ce o pacientă cu COVID-19 din Ţăndărei a tranzitate cele două unităţi medicale.

Reamintim faptul că bărbatul de 39 de ani care a murit vineri, 27 martie, în izolatorul Spitalului ţăndărei, nu avea boli asociate. Infectarea cu coronavirus a fost confirmată ieri. Este cea mai tânără victimă a COVID-19 în România.

Un alt bărbat din Ţăndărei, testat pozitiv cu coronavirus, este internat la Institutul Matei Balş, din Bucureşti. Acesta s-a filmat în Ambulanţa care îl transporta la Bucureşti şi apoi de pe patul de spital cu un îndemn către prieteni şi rude să nu iasă din casă. Eduard Literaş a făcut o transmisie live pe Facebook şi în data de 11 martie, din faţa Spitalului Ţăndărei, în care spunea că semenii săi reveniţi din Italia au adus cu ei coronavirusul.

VIDEO

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT