Connect with us

ACTUALITATE

Gravidă din Corbii Mari, suspectă de COVID-19, a fost internată să nască!

Publicat

pe

Se complică lucrurile şi în Dâmboviţa! La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, la Secţia destinată persoanelor infectate cu coronavirus, astăzi – 29 martie 2020, au fost confirmate 11 persoane cu COVID-19, toate din Corbii Mari. De asemenea, se mai află la Infecţioase şi 10 suspecţi, majoritatea tot din Corbii Mari. Vârsta celor infestaţi este între 1 şi 62 de ani.

A fost adusă, tot de la Corbi Mari, şi o tânără gravidă, în vârstă de 25 de ani, suspectă a fi infectată cu coronavirus. Conducerea Spitalulului şi personalul medical au acţionat imediat, cu maximă prudenţă, asigurând toate măsurile de protecţie într-o astfel de situaţie.

„Am improvizat o sală de naştere în Secţia Reumatolgie. Gravida a fost consultată de medic şi moaşă direct în ambulanţă. Am luat, de asemenea, legătura cu Spitalul de la Moreni, care are maternitate, pentru a o primi acolo pe tânăra din Corbii Mari”, ne-a precizat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Tânăra însărcinată a fost transportată cu o ambulanţa la maternitatea din Moreni, care a fost urmată de un alt autovehicul medical dotat cu incubator. Ne-a spus dr. Claudiu Dumitrescu că nou-născutul va fi preluat imediat după naştere şi adus la Secţia Neonatalogie a Spitalului din Târgovişte. Nu îl vor lăsa lângă mamă, pentru a nu se contamina. Conducerea unităţii medicale târgoviştene va ţine în permanenţă legătura cu maternitatea din Moreni. Dacă la naştere va interveni vreo complicaţie, vor trimite de urgenţă o echipă de medici acolo, pentru a se ocupa de caz.

„Suntem într-o continuă stare de alarmă! Sănătatea dâmboviţenilor, a pacienţilor noştri, este mai presus de orice. Aplicăm întocmai procedurile, regulamentele, ordinele care ne vin, astfel încât să nu expunem pericolului infectării cu coronavirus cadrele medicale şi nici cetăţenii care vin la spital pentru tratarea altor afecţiuni.

Este pentru noi o muncă titanică, dar nu ne dăm bătuţi. Am reuşit să punem multe lucruri la punct, să acţionăm ferm şi fără panică. Dacă vom fi sprijiniţi logistic, material cu absolut tot ceea de ne trebuie, vom face faţă acestei situaţii”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT