Connect with us

ACTUALITATE

Gravidă din Corbii Mari, suspectă de COVID-19, a fost internată să nască!

Publicat

pe

Se complică lucrurile şi în Dâmboviţa! La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, la Secţia destinată persoanelor infectate cu coronavirus, astăzi – 29 martie 2020, au fost confirmate 11 persoane cu COVID-19, toate din Corbii Mari. De asemenea, se mai află la Infecţioase şi 10 suspecţi, majoritatea tot din Corbii Mari. Vârsta celor infestaţi este între 1 şi 62 de ani.

A fost adusă, tot de la Corbi Mari, şi o tânără gravidă, în vârstă de 25 de ani, suspectă a fi infectată cu coronavirus. Conducerea Spitalulului şi personalul medical au acţionat imediat, cu maximă prudenţă, asigurând toate măsurile de protecţie într-o astfel de situaţie.

„Am improvizat o sală de naştere în Secţia Reumatolgie. Gravida a fost consultată de medic şi moaşă direct în ambulanţă. Am luat, de asemenea, legătura cu Spitalul de la Moreni, care are maternitate, pentru a o primi acolo pe tânăra din Corbii Mari”, ne-a precizat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Tânăra însărcinată a fost transportată cu o ambulanţa la maternitatea din Moreni, care a fost urmată de un alt autovehicul medical dotat cu incubator. Ne-a spus dr. Claudiu Dumitrescu că nou-născutul va fi preluat imediat după naştere şi adus la Secţia Neonatalogie a Spitalului din Târgovişte. Nu îl vor lăsa lângă mamă, pentru a nu se contamina. Conducerea unităţii medicale târgoviştene va ţine în permanenţă legătura cu maternitatea din Moreni. Dacă la naştere va interveni vreo complicaţie, vor trimite de urgenţă o echipă de medici acolo, pentru a se ocupa de caz.

„Suntem într-o continuă stare de alarmă! Sănătatea dâmboviţenilor, a pacienţilor noştri, este mai presus de orice. Aplicăm întocmai procedurile, regulamentele, ordinele care ne vin, astfel încât să nu expunem pericolului infectării cu coronavirus cadrele medicale şi nici cetăţenii care vin la spital pentru tratarea altor afecţiuni.

Este pentru noi o muncă titanică, dar nu ne dăm bătuţi. Am reuşit să punem multe lucruri la punct, să acţionăm ferm şi fără panică. Dacă vom fi sprijiniţi logistic, material cu absolut tot ceea de ne trebuie, vom face faţă acestei situaţii”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT