Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Gravidă din Corbii Mari, suspectă de COVID-19, a fost internată să nască!

Publicat

pe

Se complică lucrurile şi în Dâmboviţa! La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, la Secţia destinată persoanelor infectate cu coronavirus, astăzi – 29 martie 2020, au fost confirmate 11 persoane cu COVID-19, toate din Corbii Mari. De asemenea, se mai află la Infecţioase şi 10 suspecţi, majoritatea tot din Corbii Mari. Vârsta celor infestaţi este între 1 şi 62 de ani.

A fost adusă, tot de la Corbi Mari, şi o tânără gravidă, în vârstă de 25 de ani, suspectă a fi infectată cu coronavirus. Conducerea Spitalulului şi personalul medical au acţionat imediat, cu maximă prudenţă, asigurând toate măsurile de protecţie într-o astfel de situaţie.

„Am improvizat o sală de naştere în Secţia Reumatolgie. Gravida a fost consultată de medic şi moaşă direct în ambulanţă. Am luat, de asemenea, legătura cu Spitalul de la Moreni, care are maternitate, pentru a o primi acolo pe tânăra din Corbii Mari”, ne-a precizat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Tânăra însărcinată a fost transportată cu o ambulanţa la maternitatea din Moreni, care a fost urmată de un alt autovehicul medical dotat cu incubator. Ne-a spus dr. Claudiu Dumitrescu că nou-născutul va fi preluat imediat după naştere şi adus la Secţia Neonatalogie a Spitalului din Târgovişte. Nu îl vor lăsa lângă mamă, pentru a nu se contamina. Conducerea unităţii medicale târgoviştene va ţine în permanenţă legătura cu maternitatea din Moreni. Dacă la naştere va interveni vreo complicaţie, vor trimite de urgenţă o echipă de medici acolo, pentru a se ocupa de caz.

„Suntem într-o continuă stare de alarmă! Sănătatea dâmboviţenilor, a pacienţilor noştri, este mai presus de orice. Aplicăm întocmai procedurile, regulamentele, ordinele care ne vin, astfel încât să nu expunem pericolului infectării cu coronavirus cadrele medicale şi nici cetăţenii care vin la spital pentru tratarea altor afecţiuni.

Este pentru noi o muncă titanică, dar nu ne dăm bătuţi. Am reuşit să punem multe lucruri la punct, să acţionăm ferm şi fără panică. Dacă vom fi sprijiniţi logistic, material cu absolut tot ceea de ne trebuie, vom face faţă acestei situaţii”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!