Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Petiţie online „S.O.S. Corbii Mari! Vrem testarea tuturor contacţilor persoanelor infectate cu COVID-19”!

Publicat

pe

Este de-a dreptul revoltător ce se întâmplă în România în această perioadă bântuită de virusul morţii! Printr-un Ordin al ministrului Sănătăţii, persoanele care au intrat în contact direct cu un bolnav COVID-19 nu sunt testate, să se stabilească exact dacă au fost infectate sau nu, ci doar sunt plasate în autoizolare la domiciliu! Probele sunt prelevate abia atunci când apar simptome!

Nu s-a încălcat această regulă nici măcar în situaţii precum cea de la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, comună devenită focar de coronavirus, având în vedere că o persoană a decedat, 13 sunt infectate şi se află în spital, alte 7 aşteaptă rezultatul testării şi peste 160 de oameni se află izolaţi la domiciliu.

Primarul Ionuţ Bănică a cerut în nenumărate rânduri, inclusiv prin adrese oficiale, testarea tuturor cetăţenilor din comună, având în vedere că virusul s-a răspândit în aproape toate satele. Până acum, nu l-a ascultat nimeni! Prin urmare, astăzi, a decis să solicite sprijinul oamenilor şi a lansat o petiţie online, poate, în final, se vor trezi şi responsabilii de la judeţ şi de la Bucureşti.

SEMNEAZĂ PETIŢIA

„Unii mi-au spus că e inutil gestul, că nu se încurcă nimeni de la guvern sau de la județ de scrisorile noastre. Așa o fi. Dar eu am un jurământ pentru comunitatea mea și vreau să știu că am făcut orice, orice e omenește posibil să o protejez.

Vă rog pe toți să distribuiți și să semnați această petiție. Să o dați prietenilor voștri. Prietenilor prietenilor voștri. Îi rog pe colegii primari să facă asemenea. Pe parlamentarii dâmbovițeni. Pe cei din presa locală și națională Repet: nu va ieși nimeni din acest front pe cont propriu”, este mesajul primarului de la Corbii Mari.

În mai puţin de o oră, peste 300 de oameni au semnat petiţia lansată de edilul Ionuţ Bănică, iar ritmul se intensifică. Oare, guvernanţii chiar nu vor ţine cont de voinţa poporului, adică de voinţa celor care le-au încredinţat mandatul să conducă ţara?

S.O.S. CORBII MARI / VREM TESTAREA TUTUROR CONTACȚILOR DIRECȚI AI PERSOANELOR INFECTATE CU COVID-19

Către:

Prim-ministrul Guvernului României

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Prefectul Județului Dâmbovița

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

În comuna Corbii Mari din județul Dâmbovița, situația declanșată de virusul COVID-19 este pe cale să scape de sub control. Numărul cazurilor crește într-un ritm alarmant: de la 1 – 3, de la 3-7, de la 7-14 în câteva zile.

Vorbim de familii numeroase, care au intrat în contact cu foarte mulți locuitori din comună, care, astăzi, sunt, pur și simplu, speriați. Îngrijorarea s-a transformat în agitație și scânteia riscă să devină o explozie dacă nu intervenim IMEDIAT.

Intervenția înseamnă TESTAREA TUTUROR CONTACȚILOR DIRECȚI AI PERSOANELOR INFECTATE CU COVID-19. Dacă această măsură nu este dispusă urgent, lucrurile grave vor escalada nepermis, iar sănătatea noastră, a tuturor, va fi în pericol. Nu vă doresc să aveți pe conștiință acest lucru!

Ca atare, dispuneți acum măsura urgentă a testării persoanelor care au avut contact cu cetățenii infectați din Corbii Mari, care va limita masiv riscul unui pericol uriaș de îmbolnăvire la nivelul comunei.

Ionuț Bănică Primar

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grindina a „măturat” comunele din nord-vestul județului Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un nou val de grindină deasă s-a abătut, în această după-amiază, asupra unor localități din nord-vestul județului Dâmbovița. Au fost afectate grav comunele Văleni și Cândești. Pagubele din livezile de pomi fructiferi și grădinile cu legume sunt foarte mari.

„A fost urgie. Nu am mai văzut așa ceva de foarte multă vreme. Cine a mai pomenit să bată piatra în halul ăsta în luna mai?! Astea sunt semne de la Dumnezeu. Dacă mai vine o dată, nu mai avem ce recolta la toamnă”, ne-a spus un localnic.

Sursa foto: Facebook

Primarul comunei Văleni-Dâmbovița a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre pagubele înregistrate, pentru că, în cel mai scurt timp, o comisie să se deplaseze la fața locului pentru a evalua stricăciunile produse grindină.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ludovic Orban, declaraţii de presă de la Centrul Renault Titu

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!