Connect with us

ACTUALITATE

Mesajul disperat al unui chirurg din Ploieşti: Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi!

Publicat

pe

Dan Oprea, medic chirurg Ploieşti (Sursa foto: https://www.zdp.ro/)

Medicul chirurg Dan Oprea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a scris pe pagina sa de Facebook că situaţia de la Suceava se poate repeta la cel mai mare spital din Prahova – scrie News.ro. Doctorul acuză lipsa echipamentului complet de protecţie, dar şi a protocoalelor pe care trebuie să le urmeze cadrele medicale care intră în sala de operaţii pentru intervenţii la pacienţii suspecţi de COVID-19.

Dan Oprea a postat, astăzi, mesajul primit de la un prieten, conform căruia la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient venit din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2, care prezintă simptomele unei litiaze biliare, plus temperatură peste 38 de grade. Se pare că alte spitale din judeţ refuză să primească pacientul sub diverse motive.

„Eu sunt de garda astăzi, la Chirurgie-SJU Ploieşti. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi, să ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situaţii, ZERO!!!! Avem poliţie şi armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă şi să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie.

Este stare de urgenţă, pentru cine????!!! Fiecare face ce vrea muşchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecţia muncii, managerii (avem aşa ceva???). În case ca şoarecii… rezolvă problemele prin telefon. Au familii şi au dreptul la sănătate!!!??!!! DAR NOI??? Avem doar obligaţii??? Nu avem dreptul la protecţie, la sănătate?????

Se testează 10.000 de bucureşteni, pentru că aşa vor unii profesionişti din sănătate, ministerul se delimitează de această acţiune… este anarhie, sau ce?? Mai există instituţii ale statului valide şi apte să acţioneze??? Există o strategie, un plan de acţiune articulat şi coerent???? Sau Dumnezeu cu mila?? Cum facem? Ştie cineva?”, a scris chirurgul Dan Oprea pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT