Connect with us

ACTUALITATE

Mesajul disperat al unui chirurg din Ploieşti: Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi!

Publicat

pe

Dan Oprea, medic chirurg Ploieşti (Sursa foto: https://www.zdp.ro/)

Medicul chirurg Dan Oprea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a scris pe pagina sa de Facebook că situaţia de la Suceava se poate repeta la cel mai mare spital din Prahova – scrie News.ro. Doctorul acuză lipsa echipamentului complet de protecţie, dar şi a protocoalelor pe care trebuie să le urmeze cadrele medicale care intră în sala de operaţii pentru intervenţii la pacienţii suspecţi de COVID-19.

Dan Oprea a postat, astăzi, mesajul primit de la un prieten, conform căruia la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient venit din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2, care prezintă simptomele unei litiaze biliare, plus temperatură peste 38 de grade. Se pare că alte spitale din judeţ refuză să primească pacientul sub diverse motive.

„Eu sunt de garda astăzi, la Chirurgie-SJU Ploieşti. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi, să ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situaţii, ZERO!!!! Avem poliţie şi armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă şi să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie.

Este stare de urgenţă, pentru cine????!!! Fiecare face ce vrea muşchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecţia muncii, managerii (avem aşa ceva???). În case ca şoarecii… rezolvă problemele prin telefon. Au familii şi au dreptul la sănătate!!!??!!! DAR NOI??? Avem doar obligaţii??? Nu avem dreptul la protecţie, la sănătate?????

Se testează 10.000 de bucureşteni, pentru că aşa vor unii profesionişti din sănătate, ministerul se delimitează de această acţiune… este anarhie, sau ce?? Mai există instituţii ale statului valide şi apte să acţioneze??? Există o strategie, un plan de acţiune articulat şi coerent???? Sau Dumnezeu cu mila?? Cum facem? Ştie cineva?”, a scris chirurgul Dan Oprea pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT