Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Concurs şi semne de întrebare la Salvamont Dâmboviţa! Nea Doru, trimis la pensie!

Publicat

pe

Agitaţie la Salvamont Dâmbovița. Surse din interior ne-au informat că echipa actuală, una stabilă, unită, se poate dezintegra pe fondul ultimelor schimbări produse cu acordul unor reprezentanți din Consiliul Județean Dămbovița. Totul a plecat de la decizia autorităților județene de a-l trimite la pensie pe cel care a fost coloana vertebrală a Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu. Nimic rău, să spunem despre această decizie, deși, în multe funcții publice, sunt aduși cu ghiotura pensionari care nu au nicio treabă cu anumite profesiuni. În cazul lui Deaconescu, nu se punea această problemă și omul, pentru profesionalismul său, ar fi trebuit să mai fie folosit. Dar, asta este o altă treabă.

Mergem mai departe pe caz. Așa cum se obișnuiește, s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. Anunțul s-a făcut pe 9 martie, iar concursul sau ce a mai rămas din el se ține mâine. Evident, s-au înscris în această competiție bazată numai pe aptitudini, cunoștințe în domeniu, curaj și lista e lungă… băieți din echipa de salvamontiștii instruită ani și ani de Doru Deaconescu. Să îi numim: Cuța Ionel – responsabil Post Salvamont Zănoaga, Geo Badea – salvamontist și alpinist cu experiență, Ștefan Răzvan Deaconescu – fiul lui nea Doru, băiat crescut, înrădăcinat în stâncă, dedicat total acestei nobile profesiuni și Constantin Mocanu – salvamomtist din Bușteni, județul Prahova. Și totul s-a întâmplat conform zicalei „cei din urmă vor fi cei dintâi”! Concursul a parcurs mai multe etape, cum scrie la lege.

Mai întâi, a fost procedura de depunere a dosarelor de candidați, cu tot ceea ce implică. Primo tempo și, în cazul de de față, chiar și secunda tempo. Adică, la selecția dosarelor, au căzut toți salvamontiștii dămbovițeni! Pe capete. Ionel Cuța și Geo Badea, respinși pentru că nu aveau studiile cerute în normele de concurs. Adică, scuzați-mă, dacă vrei să fii salvator montan, să alcătuiești strategii, planuri de salvare a celor care au probleme pe munte, trebuie să ai studii economice. Unde-i lege, ce dracu, nu-i tocmeală! Și băieți ăștia doi sunt licențiați în Geografie! La ce îți trebuie Geografia pe munte? Nu o zic eu. Normele! În cazul celor doi, la rubrica respins, a semnat secretarul comisiei de concurs – jurist Dobrescu Florina Milka, care a consemnat simplu, banal: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la domeniul studiilor universitare de licență absolvite și vechimea în funcții dr conducere”. Cam atât știa doamna secretar despre tainele și pericolele muntelui. Ei, nu e vinovată! A respectat întocmai directivele.

Dar, a mai fost o șansă! Răzvan Deaconescu. Culmea, el avea studii economice. Dar, necaz! Marcat tot de doamna secretară a comisiei – Florina Milka Dobrescu: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la vechimea în muncă necesară și vechimea în funcții de conducere”. Toți trei respinși. Câștigător a fost declarat domnul Constantin Mocanu, de la Bușteni. Trăiască! A trecut fără probleme bariera dosarelor. La rubricuța dumnealui, nu a mai scris doamna Milka nimic. Adică, după procedură, prahoveanul care nu prea a mai activat de anii buni prin Salvamont Dâmbovița, merge singur la faza a doua a concursului care se va desfășura mâine? Oare, o câștiga? Știți ceva, doamna Dobrescu? Hai să îi dăm mai departe cu această poveste despre cum poți pierde și câștiga un concurs. Pe bune?

Răzvan Deaconescu și Ionel Cuța s-au simțit profund jigniți, un pic terfeliți, neapreciați, drept pentru care au contestat rezultatul selecției de dosare. Geo Badea nu a mai mers mai departe, probabil și-a dat seama că lupta este pierdută, fapt constatat, un pic mai târziu, și de ceilalți doi colegi. Pe 27 martie, li se răspunde că le-au fost respinse contestațiile. Vestea a venit tot sub semnătură doamnei Florina Milka Dobrescu. Scrie ferm, negru pe alb, că nu au îndeplinit condițiile de studii și vechime în muncă și în funcții de conducere. Acum, la rubricuțe se fac și trimiteri la legi. Degeaba a prezentat Răzvan Deaconescu și document de la ITM, prin care dovedește că nu a stat acasă și a muncit. Reacția e pornită într-un fel anume…

Răzvan Deaconescu, un luptător ca și tatăl său, a decis să nu se dea bătut. Consideră că s-a acționat de o manieră abuzivă, drept pentru care a decis să atenționeze toate instituțiile statului despre această situație. Ba chiar este hotărât să facă și o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz. Acuzată, evident, membrii comisiei de concurs. A scris și un memoriu acid, în care a povestit, cu subiect și predicat, toată situația. Memoriu care este însușit și semnat de toți colegii de la Salvamont Dâmbovița. Nu spicuim din acest document. Îl publicăm integral.

Băieții noștri nu înțeleg și, sincer, nici noi de ce au fost respinși pe bandă, în favoarea unei persoane străine de județ care, zic ei, nici măcar nu este afiliat vreunei echipe de salvatori montani și care are un atelier de mecanică auto prin Bușteni. Se aude printre salvamontiști că ar fi protejat de un personaj sus pus din politica prahoveană. Nu avem nici timp și nici nu ne permite starea de izolare să limpezim acest aspect, dar o vom face după ce scăpăm de coronavirus.

A avut o reaçție în acest caz și Instituția Prefectului Dâmbovița. Mă mir. De obicei, adoptă poziția mutului. Dar, nu a fost cine știe ce. Bla-bla-uri din astea birocratice, cu recurs la lege, atribuțiuni și, în final, îi trimite pe salvatorii noștri la instanță! Nu spunem mai mult. Prezentăm integral și acest tip de document din familia „spălare pe mâini”.

Cazul este deosebit de grav. Îl vom studia cu mare atenție. Unii au spus că situația aceasta ar fi putut duce la un protest de stradă, dar nu se poate că suntem acum în stare de urgență, așezați de coronavirus. Revenim.

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

  1. Dragos

    martie 30, 2020 at 6:33 pm

    Pentru corecta informare a cititorilor.Acest „prahovean”Constantin Mocanu este dambovitean get-beget din Tatarani.Este fratele unuia dintre primi salvamontisti din dambovita,Vasile Mocanu.A activat in salvamontul dambovitean din 1987 si pana in 2012 si cred ca poate demonstra cu acte.Din 2010 si pana in 2012 a si condus acest serviciu iar realizarile perioadei se pot vizualiza in sectiunea Raportari in site-ul CJD.Faptul ca nu a fost indiferent totusi de colegul lui Deaconescu care era acuzat in 2010 de furt de energie electrica cabransament ilegal de la salvamont la cabana proprie) si insusirea indemnizatiilor banesti ai celorlalti colegi ar trebui sa-l puna pe ganduri pe Nea Doru.Se pot dovedi cu documente daca cumva Nea Doru a uitat.A stiut intotdeauna sa intoxice cu minciuni si sa recurga la intimidari pentru a-si atinge scopul.Poate ramane in continuare Nea Doru doar sa ajute, dar este nevoie de o alta ideologie ,diferita de a lui , de a folosi doar el masinile ,de a caza pe bani in sediu diverse persoane ,de a face achizitii fictive,etc.Vom reveni cu alte adevaruri ce pot fi probate cu acte si sunt destule.

  2. stefan

    martie 30, 2020 at 6:50 pm

    In urma cu 1 an ati publicat materialul-SALVAMONTISTUL DAMBOVITEAN Constantin Mocanu s-a clasat pe locul 1 la Concursul Salvamont de la Predeal iar acum spuneti ca este prahovean.Cu siguranta sursa-sursele nu sunt de incredere si denatureaza voit informatiile (sa nu spunem ca mint) A urmat imediat materialul cu aceeasi persoana ,locul 3 la Campionatul National al Monitorilor de schi,Si tot DAMBOVITEANUL Constantin Mocanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în Dragodana și Valea Leurzii

Publicat

pe

de

Marți – 24 noiembrie, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragodana, între orele 08:00-16:00, pentru igienizarea bazinului de stocare apă potabilă.

De asemenea, în zilele de 25, 26 și 27 noiembrie, va fi întreruptă furnizarea cu apă potabilă în satul Valea Leurzii, comuna Buciumeni, între orele 09:00-15:00, din cauza lipsei energiei electrice la statia de repompare (lucrări programate SC Electrica SA).

„Înainte de reluarea alimentării vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afisate pe site-ul Companiei de Apa Targoviste Dambovita, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, INFORMARE solicitare aviz de gospodărire a apelor

Publicat

pe

de

COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA S.A. solicită, de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, Aviz de gospodarire a apelor pentru DOCUMENTAȚIE TEHNICĂ PENTRU FUNDAMENTAREA SOLICITĂRII AVIZULUI DE GOSPODARIRE A APELOR PRIVIND „EXECUȚIE FORAJ DE EXPLOATARE AF1-PRODULEȘTI. Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.

Persoanele care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul la adresa: municipiul Târgoviște, jud. Dâmbovița, str. IC Bratianu, nr.50 sau la tel. 0245/614403, fax 0245/611774.

Persoanele care doresc sa transmita observatii, sugestii si recomandari se pot adresa la adresa mentionata dupa data aparitiei anuntului in ziar, in termen de 7 zile.

DIRECTOR GENERAL,
Ec. Adrian Dumitru

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!