Connect with us

ACTUALITATE

Concurs şi semne de întrebare la Salvamont Dâmboviţa! Nea Doru, trimis la pensie!

Publicat

pe

Agitaţie la Salvamont Dâmbovița. Surse din interior ne-au informat că echipa actuală, una stabilă, unită, se poate dezintegra pe fondul ultimelor schimbări produse cu acordul unor reprezentanți din Consiliul Județean Dămbovița. Totul a plecat de la decizia autorităților județene de a-l trimite la pensie pe cel care a fost coloana vertebrală a Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu. Nimic rău, să spunem despre această decizie, deși, în multe funcții publice, sunt aduși cu ghiotura pensionari care nu au nicio treabă cu anumite profesiuni. În cazul lui Deaconescu, nu se punea această problemă și omul, pentru profesionalismul său, ar fi trebuit să mai fie folosit. Dar, asta este o altă treabă.

Mergem mai departe pe caz. Așa cum se obișnuiește, s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. Anunțul s-a făcut pe 9 martie, iar concursul sau ce a mai rămas din el se ține mâine. Evident, s-au înscris în această competiție bazată numai pe aptitudini, cunoștințe în domeniu, curaj și lista e lungă… băieți din echipa de salvamontiștii instruită ani și ani de Doru Deaconescu. Să îi numim: Cuța Ionel – responsabil Post Salvamont Zănoaga, Geo Badea – salvamontist și alpinist cu experiență, Ștefan Răzvan Deaconescu – fiul lui nea Doru, băiat crescut, înrădăcinat în stâncă, dedicat total acestei nobile profesiuni și Constantin Mocanu – salvamomtist din Bușteni, județul Prahova. Și totul s-a întâmplat conform zicalei „cei din urmă vor fi cei dintâi”! Concursul a parcurs mai multe etape, cum scrie la lege.

Mai întâi, a fost procedura de depunere a dosarelor de candidați, cu tot ceea ce implică. Primo tempo și, în cazul de de față, chiar și secunda tempo. Adică, la selecția dosarelor, au căzut toți salvamontiștii dămbovițeni! Pe capete. Ionel Cuța și Geo Badea, respinși pentru că nu aveau studiile cerute în normele de concurs. Adică, scuzați-mă, dacă vrei să fii salvator montan, să alcătuiești strategii, planuri de salvare a celor care au probleme pe munte, trebuie să ai studii economice. Unde-i lege, ce dracu, nu-i tocmeală! Și băieți ăștia doi sunt licențiați în Geografie! La ce îți trebuie Geografia pe munte? Nu o zic eu. Normele! În cazul celor doi, la rubrica respins, a semnat secretarul comisiei de concurs – jurist Dobrescu Florina Milka, care a consemnat simplu, banal: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la domeniul studiilor universitare de licență absolvite și vechimea în funcții dr conducere”. Cam atât știa doamna secretar despre tainele și pericolele muntelui. Ei, nu e vinovată! A respectat întocmai directivele.

Dar, a mai fost o șansă! Răzvan Deaconescu. Culmea, el avea studii economice. Dar, necaz! Marcat tot de doamna secretară a comisiei – Florina Milka Dobrescu: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la vechimea în muncă necesară și vechimea în funcții de conducere”. Toți trei respinși. Câștigător a fost declarat domnul Constantin Mocanu, de la Bușteni. Trăiască! A trecut fără probleme bariera dosarelor. La rubricuța dumnealui, nu a mai scris doamna Milka nimic. Adică, după procedură, prahoveanul care nu prea a mai activat de anii buni prin Salvamont Dâmbovița, merge singur la faza a doua a concursului care se va desfășura mâine? Oare, o câștiga? Știți ceva, doamna Dobrescu? Hai să îi dăm mai departe cu această poveste despre cum poți pierde și câștiga un concurs. Pe bune?

Răzvan Deaconescu și Ionel Cuța s-au simțit profund jigniți, un pic terfeliți, neapreciați, drept pentru care au contestat rezultatul selecției de dosare. Geo Badea nu a mai mers mai departe, probabil și-a dat seama că lupta este pierdută, fapt constatat, un pic mai târziu, și de ceilalți doi colegi. Pe 27 martie, li se răspunde că le-au fost respinse contestațiile. Vestea a venit tot sub semnătură doamnei Florina Milka Dobrescu. Scrie ferm, negru pe alb, că nu au îndeplinit condițiile de studii și vechime în muncă și în funcții de conducere. Acum, la rubricuțe se fac și trimiteri la legi. Degeaba a prezentat Răzvan Deaconescu și document de la ITM, prin care dovedește că nu a stat acasă și a muncit. Reacția e pornită într-un fel anume…

Răzvan Deaconescu, un luptător ca și tatăl său, a decis să nu se dea bătut. Consideră că s-a acționat de o manieră abuzivă, drept pentru care a decis să atenționeze toate instituțiile statului despre această situație. Ba chiar este hotărât să facă și o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz. Acuzată, evident, membrii comisiei de concurs. A scris și un memoriu acid, în care a povestit, cu subiect și predicat, toată situația. Memoriu care este însușit și semnat de toți colegii de la Salvamont Dâmbovița. Nu spicuim din acest document. Îl publicăm integral.

Băieții noștri nu înțeleg și, sincer, nici noi de ce au fost respinși pe bandă, în favoarea unei persoane străine de județ care, zic ei, nici măcar nu este afiliat vreunei echipe de salvatori montani și care are un atelier de mecanică auto prin Bușteni. Se aude printre salvamontiști că ar fi protejat de un personaj sus pus din politica prahoveană. Nu avem nici timp și nici nu ne permite starea de izolare să limpezim acest aspect, dar o vom face după ce scăpăm de coronavirus.

A avut o reaçție în acest caz și Instituția Prefectului Dâmbovița. Mă mir. De obicei, adoptă poziția mutului. Dar, nu a fost cine știe ce. Bla-bla-uri din astea birocratice, cu recurs la lege, atribuțiuni și, în final, îi trimite pe salvatorii noștri la instanță! Nu spunem mai mult. Prezentăm integral și acest tip de document din familia „spălare pe mâini”.

Cazul este deosebit de grav. Îl vom studia cu mare atenție. Unii au spus că situația aceasta ar fi putut duce la un protest de stradă, dar nu se poate că suntem acum în stare de urgență, așezați de coronavirus. Revenim.

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

  1. Dragos

    martie 30, 2020 at 6:33 pm

    Pentru corecta informare a cititorilor.Acest „prahovean”Constantin Mocanu este dambovitean get-beget din Tatarani.Este fratele unuia dintre primi salvamontisti din dambovita,Vasile Mocanu.A activat in salvamontul dambovitean din 1987 si pana in 2012 si cred ca poate demonstra cu acte.Din 2010 si pana in 2012 a si condus acest serviciu iar realizarile perioadei se pot vizualiza in sectiunea Raportari in site-ul CJD.Faptul ca nu a fost indiferent totusi de colegul lui Deaconescu care era acuzat in 2010 de furt de energie electrica cabransament ilegal de la salvamont la cabana proprie) si insusirea indemnizatiilor banesti ai celorlalti colegi ar trebui sa-l puna pe ganduri pe Nea Doru.Se pot dovedi cu documente daca cumva Nea Doru a uitat.A stiut intotdeauna sa intoxice cu minciuni si sa recurga la intimidari pentru a-si atinge scopul.Poate ramane in continuare Nea Doru doar sa ajute, dar este nevoie de o alta ideologie ,diferita de a lui , de a folosi doar el masinile ,de a caza pe bani in sediu diverse persoane ,de a face achizitii fictive,etc.Vom reveni cu alte adevaruri ce pot fi probate cu acte si sunt destule.

  2. stefan

    martie 30, 2020 at 6:50 pm

    In urma cu 1 an ati publicat materialul-SALVAMONTISTUL DAMBOVITEAN Constantin Mocanu s-a clasat pe locul 1 la Concursul Salvamont de la Predeal iar acum spuneti ca este prahovean.Cu siguranta sursa-sursele nu sunt de incredere si denatureaza voit informatiile (sa nu spunem ca mint) A urmat imediat materialul cu aceeasi persoana ,locul 3 la Campionatul National al Monitorilor de schi,Si tot DAMBOVITEANUL Constantin Mocanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Eveniment în premieră la Târgoviște: Gala asigurărilor sociale de sănătate

Publicat

pe

Târgoviște a fost, ieri – 20 mai 2022, gazda unui eveniment socio-profesional cu puternice accente culturale organizat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Cristina Sima, președintele director general al CJAS Dâmboviţa, inițiatoarea acestui demers comunicațional, a vrut să sărbătorească împlinirea a 23 de ani de existență a instituției într-un format inedit, în care alocuțiunile, prezentările, declarațiile gazdelor și invitaților au fost frumos croșetate cu momentele muzicale asigurate de micii muzicieni de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște.

Amfitrionul acestui interesant intermezzo a fost Sorin Diaconescu, consilier în cadrul CJAS Dâmbovița, dar cunoscut cetățeanului mai mult ca om de televiziune și scriitor. Prin prestația sa elegantă și cu o retorică bine adecvată și stimulată de auditorul prezent și de ambient, Sorin Diaconescu a fost de un enorm sprijin președintei CJAS Dâmboviţa – Cristina Sima.

Celebrarea celor 23 de ani de existență a Casei de Sănătate Dâmbovița nu a fost doar o întâlnire desfășurată în șabloanele unei rutine cotidiene. Nu s-au prezentat cifre, nu s-au lansat programe sau proiecte. Nu a fost invocată în niciun fel componenta politică, nici măcar o simplă aluzie cu note electorale ascunse nu a perturbat evenimentul. Gala de Excelență a fost despre instituție, despre oamenii care își desfășoară activitatea aici, despre cei care au coordonat CJAS Dâmbovița și, nu în ultimul rând, despre măria sa, cetățeanul-pacient.

Abia spre finalul întâlnirii socio- culturale s-a ieșit un pic din cursul firesc al manifestării, dar temperat și, zic eu, necesar. Un pic de sare și piper turnat de fostul sindicalist dâmbovițean Ion Oproiu, reprezentantul societății civile a asiguraților în Consiliul de Administrație al CJAS Dâmboviţa. Omul care, de-a lungul timpului, a vegheat la respectarea unor drepturi ale pacientului, Oproiu a trecut un pic prin istoria CJAS Dâmbovița, alăturând existența instituției de anumite etape politice care au făcut bine sau rău Casei de Sănătate. Oricum, Ion Oproiu a fost moderat în aprecieri. A stat cu degetul pe trăgaci, dar nu a tras.

„Fără sănătate, fără asigurarea unor servicii medicale de sănătate, orice proiect personal, cu atât mai mult de țară, este sortit eșecului”, a spus Sorin Diaconescu.

A fost proiectat pe ecranul de la Cinematograful Independența un scurt metraj despre CJAS Dâmbovița, despre oamenii care lucrează acolo și rolul pe care îl au în structura societății. Lectura filmulețului de prezentare a fost asigurată de președinta Casei – Cristina Sima. După consumarea acestui moment, șefa CJAS Dâmbovița a rostit o alocuțiune în care a alternat mesajul strict profesional cu note plăcute auzului.

„Suntem după o perioadă grea, după mai bine de doi ani de pandemie, cu un război aflat la granițele țării. Tragediile trăite până acum ne-au îndemnat pe toți să redescoperim adevărul. Iar pe cei mai mulți dintre noi să ținem seama de el. Viața este cel mai important dar de la Dumnezeu. Păstrarea sănătății este o condiție esențială și obligatorie. În acest context, serviciile de sănătate și-au recăpătat importanța. Conlucrarea celor care pot să dea consistență, calitate și eficacitate, vorbim aici de oameni, de instituții, de autorități, devine un deziderat. Suferințele trecute și actuale, ale noastre, dar și ale celor din jurul nostru pun în lumină adevărul despre fiecare dintre noi. Iar acest adevăr ne conduce pe toți către o singură direcție, nevoia de solidaritate a întregii societăți pentru sprijinirea dezvoltării sistemului de sănătate”, a spus Cristina Sima.

A mai vorbit președintele CJAS Dâmbovița despre colaborarea fructuoasă pe care a avut-o în acești ani cu toți factorii responsabili care gestionează domeniul public numit sănătate. De la Crucea Roșie la Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Colegiul Medicilor, Asociația Medicilor de Familie, Spitalul Județean de Urgență, Arhiepiscopia Târgoviștei etc.

A urmat ceremonia de premiere a celor care au condus Casa Județeană de Sănătate în cei 23 de ani scurși de la înființare.

Prima diplomă și plachetă au fost oferite de Cristina Sima medicului chirurg Jean Popescu – primul președinte al CJAS Dâmbovița. Au urmat Marius Nicolae Mărgărit, Cătălin Pascale, Georgeta Zaharia, Agnes Tatiana Dincă, Niculina Sandu și Cornel Crăciun.

După consumarea acestui moment de acordare a unor diplome foștilor directori ai Casei, cei prezenți au ascultat mesajul transmis cu ocazia acestui eveniment de IPS Nifon, arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei.

A urmat la cuvânt Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„Vă mulțumesc mult pentru invitație. Este o deosebită onoare pentru mine și pentru instituția pe care o reprezent să fiu prezent aici. Cu siguranță, faceți parte din angrenajul domeniului sănătății și Consiliul Județean investește, în această perioadă, foarte mult în sănătatea dâmbovițenilor. Lucrăm intens la extinderea secției de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean. Lucrăm la un sediu nou de ambulatoriu. În luna iunie, vom semna, după o lungă perioadă de achiziție publică, contractul pentru secția nouă de cardiologie. Și, nu în ultimul rând, amintesc de cea mai importantă investiție care este cea în oameni. Într-un an de zile, avem 36 de colegi noi la Spitalul Județean. Medici tineri. În perioada următoare, vom mai aduce medici, fiindcă ne dorim cu toții un nivel al sănătății dâmbovițenilor cât mai ridicat. Îi felicit pe toți angajații Casei de Asigurări de Sănătate pentru tot ceea ce fac pentru dâmbovițeni”, a fost mesajului președintelui Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene a oferit directorului Cristina Sima placheta CJD, ca semn de prețuire pentru întreaga activitate depusă de întreg colectivul CJAS în slujba pacienților.

Prefectul Claudia Gilia a vorbit despre anii plini de încercări ai sistemului medical, despre solidaritatea și efortul comun în perioada în care întreaga omenire a fost răvășită de pandemie.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a salutat organizarea acestei prime gale a Casei Județene de Asigurări de Sănătate. A spus edilul că sistemul de sănătate depinde nemijlocit de asigurați, de angajatori, de furnizorii de servicii medicale. Fără această colaborare nu am putea vorbi despre un sistem medical eficient.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a avut un discurs scurt, cu un pic de vână de umor. A spus că nu are veleități de clarvăzător „dar acest spiriduș, fluturaș cu aripi negre al Casei de Asigurări va scrie istorie și va ajunge mare”.

 

Au mai rostit alocuțiuni directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița – Sorin Stoica și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova – Cătălin Măguleanu. Un cuvânt de felicitare a adresat angajaților CJAS și senatorul Virgil Guran – președintele PNL Dâmbovița.

Ultimul din pleiada vorbitorilor a fost Ion Oproiu, numit de Sorin Diaconescu „nemuritorul”. Fostul lider de sindicat a mărturisit că un asemenea eveniment trebuia organizat mai demult. A mai precizat Oproiu că CJAS Dâmbovița are personal de calitate, dar, de-a lungul timpului, s-a lovit de numeroase obstacole.

După expunerea cu tentă proletară, dar corectă, de înfierare a unor comportamente politice care ar fi dezavantajat CJAS a lui Ion Oproiu, președinta Casei – Cristina Sima a reechilibrat atmosfera, iar gala s-a încheiat, așa cum a și început, în acordul suav al muzicii clasice, plăcut interpretată de elevii artiști de la Liceul „Bălașa Doamna”.

De precizat că, în sală, alături de vorbitorii prezentați mai sus s-au mai aflat vicepreședinții CJ Dâmboviţa – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, viceprimarul Târgoviștei Monica Ilie, consilieri locali și județeni, șefi de instituții deconcentrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT