Connect with us

ACTUALITATE

Concurs şi semne de întrebare la Salvamont Dâmboviţa! Nea Doru, trimis la pensie!

Publicat

pe

Agitaţie la Salvamont Dâmbovița. Surse din interior ne-au informat că echipa actuală, una stabilă, unită, se poate dezintegra pe fondul ultimelor schimbări produse cu acordul unor reprezentanți din Consiliul Județean Dămbovița. Totul a plecat de la decizia autorităților județene de a-l trimite la pensie pe cel care a fost coloana vertebrală a Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu. Nimic rău, să spunem despre această decizie, deși, în multe funcții publice, sunt aduși cu ghiotura pensionari care nu au nicio treabă cu anumite profesiuni. În cazul lui Deaconescu, nu se punea această problemă și omul, pentru profesionalismul său, ar fi trebuit să mai fie folosit. Dar, asta este o altă treabă.

Mergem mai departe pe caz. Așa cum se obișnuiește, s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. Anunțul s-a făcut pe 9 martie, iar concursul sau ce a mai rămas din el se ține mâine. Evident, s-au înscris în această competiție bazată numai pe aptitudini, cunoștințe în domeniu, curaj și lista e lungă… băieți din echipa de salvamontiștii instruită ani și ani de Doru Deaconescu. Să îi numim: Cuța Ionel – responsabil Post Salvamont Zănoaga, Geo Badea – salvamontist și alpinist cu experiență, Ștefan Răzvan Deaconescu – fiul lui nea Doru, băiat crescut, înrădăcinat în stâncă, dedicat total acestei nobile profesiuni și Constantin Mocanu – salvamomtist din Bușteni, județul Prahova. Și totul s-a întâmplat conform zicalei „cei din urmă vor fi cei dintâi”! Concursul a parcurs mai multe etape, cum scrie la lege.

Mai întâi, a fost procedura de depunere a dosarelor de candidați, cu tot ceea ce implică. Primo tempo și, în cazul de de față, chiar și secunda tempo. Adică, la selecția dosarelor, au căzut toți salvamontiștii dămbovițeni! Pe capete. Ionel Cuța și Geo Badea, respinși pentru că nu aveau studiile cerute în normele de concurs. Adică, scuzați-mă, dacă vrei să fii salvator montan, să alcătuiești strategii, planuri de salvare a celor care au probleme pe munte, trebuie să ai studii economice. Unde-i lege, ce dracu, nu-i tocmeală! Și băieți ăștia doi sunt licențiați în Geografie! La ce îți trebuie Geografia pe munte? Nu o zic eu. Normele! În cazul celor doi, la rubrica respins, a semnat secretarul comisiei de concurs – jurist Dobrescu Florina Milka, care a consemnat simplu, banal: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la domeniul studiilor universitare de licență absolvite și vechimea în funcții dr conducere”. Cam atât știa doamna secretar despre tainele și pericolele muntelui. Ei, nu e vinovată! A respectat întocmai directivele.

Dar, a mai fost o șansă! Răzvan Deaconescu. Culmea, el avea studii economice. Dar, necaz! Marcat tot de doamna secretară a comisiei – Florina Milka Dobrescu: „neîndeplinirea condițiilor specifice referitoare la vechimea în muncă necesară și vechimea în funcții de conducere”. Toți trei respinși. Câștigător a fost declarat domnul Constantin Mocanu, de la Bușteni. Trăiască! A trecut fără probleme bariera dosarelor. La rubricuța dumnealui, nu a mai scris doamna Milka nimic. Adică, după procedură, prahoveanul care nu prea a mai activat de anii buni prin Salvamont Dâmbovița, merge singur la faza a doua a concursului care se va desfășura mâine? Oare, o câștiga? Știți ceva, doamna Dobrescu? Hai să îi dăm mai departe cu această poveste despre cum poți pierde și câștiga un concurs. Pe bune?

Răzvan Deaconescu și Ionel Cuța s-au simțit profund jigniți, un pic terfeliți, neapreciați, drept pentru care au contestat rezultatul selecției de dosare. Geo Badea nu a mai mers mai departe, probabil și-a dat seama că lupta este pierdută, fapt constatat, un pic mai târziu, și de ceilalți doi colegi. Pe 27 martie, li se răspunde că le-au fost respinse contestațiile. Vestea a venit tot sub semnătură doamnei Florina Milka Dobrescu. Scrie ferm, negru pe alb, că nu au îndeplinit condițiile de studii și vechime în muncă și în funcții de conducere. Acum, la rubricuțe se fac și trimiteri la legi. Degeaba a prezentat Răzvan Deaconescu și document de la ITM, prin care dovedește că nu a stat acasă și a muncit. Reacția e pornită într-un fel anume…

Răzvan Deaconescu, un luptător ca și tatăl său, a decis să nu se dea bătut. Consideră că s-a acționat de o manieră abuzivă, drept pentru care a decis să atenționeze toate instituțiile statului despre această situație. Ba chiar este hotărât să facă și o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz. Acuzată, evident, membrii comisiei de concurs. A scris și un memoriu acid, în care a povestit, cu subiect și predicat, toată situația. Memoriu care este însușit și semnat de toți colegii de la Salvamont Dâmbovița. Nu spicuim din acest document. Îl publicăm integral.

Băieții noștri nu înțeleg și, sincer, nici noi de ce au fost respinși pe bandă, în favoarea unei persoane străine de județ care, zic ei, nici măcar nu este afiliat vreunei echipe de salvatori montani și care are un atelier de mecanică auto prin Bușteni. Se aude printre salvamontiști că ar fi protejat de un personaj sus pus din politica prahoveană. Nu avem nici timp și nici nu ne permite starea de izolare să limpezim acest aspect, dar o vom face după ce scăpăm de coronavirus.

A avut o reaçție în acest caz și Instituția Prefectului Dâmbovița. Mă mir. De obicei, adoptă poziția mutului. Dar, nu a fost cine știe ce. Bla-bla-uri din astea birocratice, cu recurs la lege, atribuțiuni și, în final, îi trimite pe salvatorii noștri la instanță! Nu spunem mai mult. Prezentăm integral și acest tip de document din familia „spălare pe mâini”.

Cazul este deosebit de grav. Îl vom studia cu mare atenție. Unii au spus că situația aceasta ar fi putut duce la un protest de stradă, dar nu se poate că suntem acum în stare de urgență, așezați de coronavirus. Revenim.

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

  1. Dragos

    martie 30, 2020 at 6:33 pm

    Pentru corecta informare a cititorilor.Acest „prahovean”Constantin Mocanu este dambovitean get-beget din Tatarani.Este fratele unuia dintre primi salvamontisti din dambovita,Vasile Mocanu.A activat in salvamontul dambovitean din 1987 si pana in 2012 si cred ca poate demonstra cu acte.Din 2010 si pana in 2012 a si condus acest serviciu iar realizarile perioadei se pot vizualiza in sectiunea Raportari in site-ul CJD.Faptul ca nu a fost indiferent totusi de colegul lui Deaconescu care era acuzat in 2010 de furt de energie electrica cabransament ilegal de la salvamont la cabana proprie) si insusirea indemnizatiilor banesti ai celorlalti colegi ar trebui sa-l puna pe ganduri pe Nea Doru.Se pot dovedi cu documente daca cumva Nea Doru a uitat.A stiut intotdeauna sa intoxice cu minciuni si sa recurga la intimidari pentru a-si atinge scopul.Poate ramane in continuare Nea Doru doar sa ajute, dar este nevoie de o alta ideologie ,diferita de a lui , de a folosi doar el masinile ,de a caza pe bani in sediu diverse persoane ,de a face achizitii fictive,etc.Vom reveni cu alte adevaruri ce pot fi probate cu acte si sunt destule.

  2. stefan

    martie 30, 2020 at 6:50 pm

    In urma cu 1 an ati publicat materialul-SALVAMONTISTUL DAMBOVITEAN Constantin Mocanu s-a clasat pe locul 1 la Concursul Salvamont de la Predeal iar acum spuneti ca este prahovean.Cu siguranta sursa-sursele nu sunt de incredere si denatureaza voit informatiile (sa nu spunem ca mint) A urmat imediat materialul cu aceeasi persoana ,locul 3 la Campionatul National al Monitorilor de schi,Si tot DAMBOVITEANUL Constantin Mocanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT