Connect with us

Dâmboviţa

Angajaţii Supercom, ostaşi tăcuţi şi nevăzuţi în lupta cu COVID-19!

Publicat

pe

În această perioadă de pandemie COVID-19, când pericolul ne pândește la tot pasul, nu mai știi dacă este vorba de contactul cu vreo persoană contaminată, cu obiecte etc., curățenia este absolut indispensabilă. Și, pentru a fi menținută, este nevoie de resurse, de oameni, de instituții implicate și, de ce nu, și de curaj.

Nici nu trebuie să ne gândim prea mult ce ar însemna apariția unor focare de infecție în această perioadă tulbure. Așa că putem spune, cu toată responsabilitatea, că cei câteva sute de lucrători de la Spercom, operator unic pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere din județul Dâmbovița, sunt adevărați ostași, eroi tăcuți și nevăzuți. Acum, ascunși în combinezoane, cu măștile de protecție pe față, muncesc zi-lumină, bat localitățile județului pentru a aduna gunoiul și a-l transporta acolo unde trebuie, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Acești oameni sunt de apreciat. Contribuie, alături de alte structuri, la menținerea unui sentiment de siguranță și de normalitate. Mă întreb acum, constrâns de această situație, ca noi toți de altfel, ce am fi făcut fără operatorii de la Spercom în vremurile astea de coronavirus? Ar fi venit și holera sau alte boli peste noi? Se dovedeşte încă o dată că aprecierea unor oameni, a unor profesiuni vine în situații limită. Tot respectul!

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT