Connect with us

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu, apel către romii din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, urmărește cu mare atenție ceea ce se întâmplă în comunitățile de romi din județ, ţine în permanență legătura çu liderii locali şi cu reprezentanții autorităților locale, pentru a interveni rapid atunci când apar probleme generate de starea de izolare, de lipsuri și alte elemente de existență, greu de evitat în astfel de împrejururări.

„Trăim într-o perioadă tulbure, cum nu am mai întâlnit niciodată în viața noastră. Ne confruntăm cu o situație pe care nu o vezi decât în filme și despre care am putut citi doar în cărțile de literatură științifico-fantastică. O situație cu care autoritățile de orice fel ar fi nu s-au confruntat niciodată, tocmai de aceea este greu de gestionat. Am putut vedea cu toții, urmărind mijloacele de informare, studiile și părerile specialiștilor, că nu este de glumit cu acest virus.

Depinde de noi toți, de felul cum știm să ne protejăm şi să aplicăm indicațiile medicilor, ținerea la distanță a coronavirusului, evitarea contaminării. Tocmai de aceea, fac apel la membrii comunităților noastre din Dâmbovița, să fie disciplinați, să respecte întocmai măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, să respecte indicațiile și regulile pe care le iau reprezentanții administrațiilor publice locale.

Atunci când apar probleme de natură existențială, când nu mai au ce le trebuie pentru traiul zilnic, stări de boală sau alte lucruri, să anunțe autoritățile, să ia legătura telefonic cu reprezentanții Partidei Romilor și, în măsura posibilităților, se vor găsi soluții de rezolvare.

Traversăm o perioadă crâncenă, așa cum am mai spus, cu care nu ne-am confruntat niciodată și nici nu gândeam că o să trecem prin așa ceva. Tocmai de aceea, fraților, avem nevoie mai mult ca oricând de unitate, de respect, de spirit de solidaritate și multă încredere în autorități și în măsurile impuse. Sunt convins că vom trece cu bine, cu ajutorul lui Dumnezeu, și prin acest episod trist și răvășitor al vieții noastre”, este mesajul lui Tudorică Răducanu către romii din judeţul Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT