Connect with us

Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, mesaj către prefecţi: Treziți-vă, comunicați, informați!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Lideul ALDE Dâmboviţa îi critică dur pe prefecţii care au ales să se baricadeze în birouri, în scaunul lor călduţ, şi nu le comunică oamenilor ce se întâmplă în judeţ. Într-un cuvânt, în această perioadă în care fiecare dintre noi se gândeşte dacă şi cum vom scăpa de acest virus mortal, reprezentanţii Guvernului în teritoriu au ales să aplice o metodă comunistă: cenzura – spune Ionel Petre.

„În aceste săptămâni de coșmar pentru toată lumea, cetățenii așteaptă vești de la autorități, în special de la autoritățile locale, întrucât sunt interesați în primul rând de ceea ce se întâmplă în apropierea lor, în județ.

Ei bine, dâmbovițenii au primit doar tăcere, doar cenzură de la prefectul în funcție, ceea ce îi nemulțumește total. Oamenii își exprimă indignarea în mediul on-line, pe rețelele de socializare, unde taxează lipsa de comunicare a principalilor lideri județeni și unde își prezintă neîncrederea în situația prezentată la nivelul țării.

Autoritățile locale nu au comunicat deloc cu populația în tot acest timp, nici măcar prin intermediul presei, căreia i-au pus «pumnul în gură». Singurele informări au fost cele de la nivel național, adică o raportare oficială a evoluției COVID-19. Un exemplu concret este cazul de la Corbii Mari, care nu a fost anunțat în niciun moment la nivel județean. A fost anunțat doar decesul bărbatului în lista zilnică, raportată la nivel național.

Autoritățile locale uită că este obligația lor să informeze populația, să calmeze oamenii în tot acest haos, pe scurt să comunice cu cetățenii, să fie aproape de ei, nu în spatele ușilor închise!

Nu este târziu nici acum să vă treziți la realitate și să vă amintiți că stați în acele scaune pentru a fi în slujba cetățenilor, nu izolați de aceștia! Treziți-vă, comunicați, informați, luați măsuri, îndepliniți-vă sarcinile de serviciu, onorați-vă funcțiile și, nu în ultimul rând, calitatea umană sau lăsați funcțiile cheie pentru alți oameni competenți!”, spune Ionel Petre.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Moment festiv la Jandarmeria Dâmboviţa. 73 de avansări în grad și 5 ieșiri la pensie

Publicat

pe

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a organizat, astăzi – 30 iulie 2021, festivitatea de avansare în gradul următor, la termen, a 73 de militari care au obţinut rezultate deosebite în activitatea profesională.

Au primit noile grade 3 ofiţeri şi 70 de subofiţeri, cu toții fiind felicitați de col. Viorel Matei – inspectoratul șef al IJJ Dâmbovița. De asemenea, comandantul unității a acordat și cinci diplome de apreciere pentru cinci subofițeri care au trecut în rezervă cu drept de pensie.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voinești, exemplu de urmat în privința administrării cimitirelor

Publicat

pe

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, este unul dintre puținii edili din județ, și credeți-mă, am cunoscut destui, care nu se preocupă de problemele concetățenilor săi mașinal, ca o corvoadă administrativă, fiindcă e ceva scris acolo, în fișa postului, o simplă profesiune. Nu! Gabriel Dănuț Sandu se implică cu sufletul, simte pulsul comunității, știe când oamenii au nevoie de ceva și intervine. Arată că Primăria este într-adevăr locul de unde trebuie să pornească binele pentru comunitate.

La Voinești, nimic nu este făcut la voia întâmplării, din inerție sau în defavoarea oamenilor. Primarul Gabriel Dănuț Sandu trece peste pânza tradiționalismului, a unor norme moștenite, invocând doar binele oamenilor.

Mă opresc astăzi la cimitirele din Voinești. În restul județului, locurile de veci sunt administrate de biserică, de parohiile din localitățile respective. La Voinești, este altfel. Aceste spații, unde, până la urmă, ne retragem toți pentru odihna veșnică, sunt administrate de Primărie. Există și un regulament în acest sens. Și când spunem administrare nu ne gândim la ceva, așa, doar cu vorba, cu teroria. Administrația publică locală chiar se ocupă de aceste perimetre ale liniștii absolute. Toate cele șase cimitire din comună au fost împrejmuite cu garduri, parcelate, sunt supravegheate și îngrijite periodic. De asemenea, s-au realizat sisteme de iluminat public și alimentare cu apă.

Zilele trecute, l-am găsit pe Gabriel Dănuț Sandu în cimitirul din satul Suduleni. Supraveghea lucrările de parcelare și amenajare a aleilor betonate. Totul se execută ca la carte. După ce se vor încheia aceste activități, locurile de veci, 180 la număr, vor fi concesionate către locuitorii satelor Suduleni și Izvoarele. Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Local Voinești în decembrie 2019, se plătesc 600 de lei pentru 15 ani / loc de veci – taxă de concesiune și câte 10 lei / an – pentru lucrările de întreținere. De menționat că locurile de veci sunt trecute în rolul fiscal al concesionarului.

Primăria Voinești are contracte încheiate cu trei îngrijitori persoane fizice autorizate, care se ocupă de cele trei cimitire – cosit iarbă, ierbicidat – dacă este cazul, ridicat gunoi, deszăpezire pe timp de iarnă etc.

La Suduleni, există și un cimitir pentru credincioșii care nu sunt creștin-ortodocși. Primăria Voinești a executat lucrări de sistematizare și amenajare și aici.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT