Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Târgovişte n-au dat bir cu fugiţii!

Publicat

pe

Astăzi – 31 martie 2020, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte – medicul Claudiu Dumitrescu au ţinut, online, prima conferinţă de presă comună de după instalarea stării de urgenţă în România. Ideea de a transmite cetăţenilor ce se întâmplă în judeţ pe linia prevenirii şi combaterii coronavirusului a fost una excelentă, în condiţiile în care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă comunică deficitar la acest capitol, invocând ordine primite de la Bucureşti.

Informaţiile oferite de cei doi reprezentanţi puternic implicaţi în această luptă cu duşmanul nevăzut care este COVID 19 sunt deosebit de utile şi menite să echilibreze balanţa normalităţii creată de panică. Claudiu Dumitrescu a avut o reacţie dură la adresa unor primari din judeţ care, în opinia sa, au încercat să exploateze situaţia şi dintr-o latură politcă.

„Să terminăm cu gargara politică a unor primari pentru că, în aceste condiţii, nu îşi mai are rostul. Nu stăm de campanie electorală pe viaţa unor oameni. Nu se poate aşa ceva!”

Este merituos faptul că, datorită bunei organizări, a implicării şi a existenţei unei baza materiale de prevenire şi de protecţie împotriva COVID 19, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este printre puţinele unităţi de profil din ţară unde niciun cadru medical, infiermieri sau personal auxiliar nu a fost contaminat cu temutul coronavirus.

„Putem spune că suntem mulţumiţi. Avem asigurate stocuri satisfăcătoare spre foarte bune la absolut toate materialele de protecţie. Suntem mult peste media naţională la nivelul măsurilor de protecţie şi al materialelor destinate acestui lucru”, a spus Claudiu Dumitrescu.

Conform informaţiilor comunicate, stocul de măşti şi echipamente de protecţie, dezinfectant etc. ar ajunge pentru o perioadă de aproximativ 45 de zile. Pentru a preîntâmpina anumite situaţii de criză, de degringoladă, managerul Claudiu Dumitrescu consideră că este nevoie să se ia măsuri în vederea pregătiri unor spaţii de internare, altele decât cele stabilite în planul iniţial. A spus acest lucru bazându-se pe ceea ce se întâmplă faptic în spitalul târgoviştean.

dr. Claudiu Dumitrescu - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Deocamdată, în Dâmboviţa, nu avem o situaţie care să genereze o criză de paturi, de spaţii destinate celor infectaţi COVID-19 sau suspecţilor, dar niciodată nu trebuie să spui niciodată!

Şeful Spitalului Judeţean a mărturisit că, în cazul apariţiei altor cazuri, ceea ce nu este exclus ţinând cont de evoluţia gradului de contaminare la nivel naţional, în afară de Secţia Boli Infecţioase şi Secţia Pneumologie, cea din urmă aflată în incinta spitalui-mamă, care deja sunt aproape pline, mai trebuie avută în vedere pregătirea rapidă a unităţilor medicale care vor intra în acest circuit de primire suspecţi şi persoane găsite pozitive.

„Ne afăm la limita posibilităţilor de internare a suspecţilor şi a pacienţilor pozitivi. Trebuie să precizez că mai multe probleme întâmpinăm cu pacienţii suspecţi, întrucât sunt mai greu de internat. Motivul este datorat faptului că ei, până la confirmarea că sunt pozitivi sau negativi, trebuie cazaţi câte unul, în saloane separate, care să dispună de toalete proprii. Vă daţi seama că este o problemă. La nivelul spitalelor din România, saloane cu toalete separate sunt foarte puţine. Noi, la nivelul Secţiei Infecţioase, avem doar 12 saloane de acest tip”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Despre situaţia din Dâmboviţa şi modul cum gestionează autorităţile judeţene această criză, a vorbit şi preşedintele CJ – Alexandru Oprea. Şeful administraţiei judeţene a felicitat conducerea spitalului şi cadrele medicale pentru efortul depus în această perioadă deosebit de dificilă pentru întreaga ţară. Oprea este mulţumit şi de faptul că, până acum, nu au existat cazuri de medici şi asistenţi care să dezerteze, care să solicite concedii sau să renunţe la activitate, aşa cum s-a întâmplat în alte unităţi medicale din ţară.

Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa

„Au dat dovadă de o atitudine responsabilă, demnă, nu au dat bir cu fugiţii. Vreau să spun, de asemenea, că reprezentanţii spitalului au ştiut să comunice foarte bine, personalul a fost instruit, fiindcă nu este suficient să ai echipament de protecţie, trebuie şi să ştii cum să-l utilizezi”, a spus Alexandru Oprea.

Preşedintele Consiliului Judeţean a amintit şi de suma de 1.500.000 de lei, bani aprobaţi în ultima şedinţă CJ, care vor fi folosiţi pentru necesităţile de primă urgenţă ale spitalului târgoviştean. Alexandru Oprea consideră că, în vremuri ca acestea, cu multiple provocări şi mereu aflaţi sub spectrul dezinformării, al panicii în masă, comunicarea oficială, transparentă, este absolut indispendabilă.

„Este foarte importantă comunicarea, dar trebuie supusă unor reguli pe care nu le decid Consiliul Judeţean şi nici spitalul judetean. Există în vigoare dispoziţia nr. 524 din 03.03.2020 a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în care se precizează foarte clar: comunicarea publică se va realiza doar de către Grupul de Comunicare Strategică. Informaţiile pe care noi putem să le prezentăm public sunt limitate. Nu putem face referire la numărul de internaţi pozitiv şi nici la starea lor de sănătate”.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT