Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Târgovişte n-au dat bir cu fugiţii!

Publicat

pe

Astăzi – 31 martie 2020, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte – medicul Claudiu Dumitrescu au ţinut, online, prima conferinţă de presă comună de după instalarea stării de urgenţă în România. Ideea de a transmite cetăţenilor ce se întâmplă în judeţ pe linia prevenirii şi combaterii coronavirusului a fost una excelentă, în condiţiile în care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă comunică deficitar la acest capitol, invocând ordine primite de la Bucureşti.

Informaţiile oferite de cei doi reprezentanţi puternic implicaţi în această luptă cu duşmanul nevăzut care este COVID 19 sunt deosebit de utile şi menite să echilibreze balanţa normalităţii creată de panică. Claudiu Dumitrescu a avut o reacţie dură la adresa unor primari din judeţ care, în opinia sa, au încercat să exploateze situaţia şi dintr-o latură politcă.

„Să terminăm cu gargara politică a unor primari pentru că, în aceste condiţii, nu îşi mai are rostul. Nu stăm de campanie electorală pe viaţa unor oameni. Nu se poate aşa ceva!”

Este merituos faptul că, datorită bunei organizări, a implicării şi a existenţei unei baza materiale de prevenire şi de protecţie împotriva COVID 19, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este printre puţinele unităţi de profil din ţară unde niciun cadru medical, infiermieri sau personal auxiliar nu a fost contaminat cu temutul coronavirus.

„Putem spune că suntem mulţumiţi. Avem asigurate stocuri satisfăcătoare spre foarte bune la absolut toate materialele de protecţie. Suntem mult peste media naţională la nivelul măsurilor de protecţie şi al materialelor destinate acestui lucru”, a spus Claudiu Dumitrescu.

Conform informaţiilor comunicate, stocul de măşti şi echipamente de protecţie, dezinfectant etc. ar ajunge pentru o perioadă de aproximativ 45 de zile. Pentru a preîntâmpina anumite situaţii de criză, de degringoladă, managerul Claudiu Dumitrescu consideră că este nevoie să se ia măsuri în vederea pregătiri unor spaţii de internare, altele decât cele stabilite în planul iniţial. A spus acest lucru bazându-se pe ceea ce se întâmplă faptic în spitalul târgoviştean.

dr. Claudiu Dumitrescu - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Deocamdată, în Dâmboviţa, nu avem o situaţie care să genereze o criză de paturi, de spaţii destinate celor infectaţi COVID-19 sau suspecţilor, dar niciodată nu trebuie să spui niciodată!

Şeful Spitalului Judeţean a mărturisit că, în cazul apariţiei altor cazuri, ceea ce nu este exclus ţinând cont de evoluţia gradului de contaminare la nivel naţional, în afară de Secţia Boli Infecţioase şi Secţia Pneumologie, cea din urmă aflată în incinta spitalui-mamă, care deja sunt aproape pline, mai trebuie avută în vedere pregătirea rapidă a unităţilor medicale care vor intra în acest circuit de primire suspecţi şi persoane găsite pozitive.

„Ne afăm la limita posibilităţilor de internare a suspecţilor şi a pacienţilor pozitivi. Trebuie să precizez că mai multe probleme întâmpinăm cu pacienţii suspecţi, întrucât sunt mai greu de internat. Motivul este datorat faptului că ei, până la confirmarea că sunt pozitivi sau negativi, trebuie cazaţi câte unul, în saloane separate, care să dispună de toalete proprii. Vă daţi seama că este o problemă. La nivelul spitalelor din România, saloane cu toalete separate sunt foarte puţine. Noi, la nivelul Secţiei Infecţioase, avem doar 12 saloane de acest tip”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Despre situaţia din Dâmboviţa şi modul cum gestionează autorităţile judeţene această criză, a vorbit şi preşedintele CJ – Alexandru Oprea. Şeful administraţiei judeţene a felicitat conducerea spitalului şi cadrele medicale pentru efortul depus în această perioadă deosebit de dificilă pentru întreaga ţară. Oprea este mulţumit şi de faptul că, până acum, nu au existat cazuri de medici şi asistenţi care să dezerteze, care să solicite concedii sau să renunţe la activitate, aşa cum s-a întâmplat în alte unităţi medicale din ţară.

Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa

„Au dat dovadă de o atitudine responsabilă, demnă, nu au dat bir cu fugiţii. Vreau să spun, de asemenea, că reprezentanţii spitalului au ştiut să comunice foarte bine, personalul a fost instruit, fiindcă nu este suficient să ai echipament de protecţie, trebuie şi să ştii cum să-l utilizezi”, a spus Alexandru Oprea.

Preşedintele Consiliului Judeţean a amintit şi de suma de 1.500.000 de lei, bani aprobaţi în ultima şedinţă CJ, care vor fi folosiţi pentru necesităţile de primă urgenţă ale spitalului târgoviştean. Alexandru Oprea consideră că, în vremuri ca acestea, cu multiple provocări şi mereu aflaţi sub spectrul dezinformării, al panicii în masă, comunicarea oficială, transparentă, este absolut indispendabilă.

„Este foarte importantă comunicarea, dar trebuie supusă unor reguli pe care nu le decid Consiliul Judeţean şi nici spitalul judetean. Există în vigoare dispoziţia nr. 524 din 03.03.2020 a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în care se precizează foarte clar: comunicarea publică se va realiza doar de către Grupul de Comunicare Strategică. Informaţiile pe care noi putem să le prezentăm public sunt limitate. Nu putem face referire la numărul de internaţi pozitiv şi nici la starea lor de sănătate”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița nu boicotează „Noaptea Muzeelor 2024”. Programul aici!

Publicat

pe

Astăzi – 18 mai 2024, în intervalul orar 18:00-24:00, se va organiza și în județul Dâmbovița evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ajuns la ediția cu numărul 20 – ne informează Consiliul Județean.

Reamintim că, la nivel de țară, sunt multe instituții, unele dintre ele printre cele mai cunoscute din România, care au anunțat că nu mai participă la „Noaptea Muzeelor”, ca protest în primul rând față de salariile mici cu care sunt plătiți cei ce lucrează în acest domeniu.

În județul Dâmbovița vor putea fi vizitate gratuit, în această seară, începând cu ora 18:00, atât expoziţiile permanente ale muzeelor, cât şi pe cele temporare, astfel:

– expoziția „ReNaștere și Rânduială”, deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște
– expoziția de cahle „Cavaleri de Târgoviște” – Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești
– expoziția de pictură comparată „Tema”, semnată de pictorii Horea Paștina și Cristian Dițoiu, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
– expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, aflată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, deschise cu ocazia acestui eveniment, sunt:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”. Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis.
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești
– Muzeul de Artă
– Muzeul de Istorie
– Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

„Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)”, se mai precizează în comunicatul CJ Dâmbovița transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. Conexiuni. 30 de țări, 30 de spectacole, 300 de artiști și invitați

Publicat

pe

Încă un pic de răbdare și începe, la Târgoviște, Babelul, a 12 ediție a Festivalului Artelor Spectacolului organizat de Teatrul „Tony Bulandra” sub excelenta îndrumare a maestrului Mc Ranin, directorul instituției de artă dramatică din Târgoviște. Perioada de desfășurare 10 – 16 iunie 2024.

Festivalul Babel de anul acesta se va desfășura sub deviza „Conexiuni”. Fain. Arta teatrală nu va intra în conexiune cu scrutinul electoral, care se va desfășura pe 9 iunie.

La evenimentul artistic maraton, care se întinde pe o perioadă de 7 zile, vor participa echipe și formații de teatru și de dansatori din 30 de țări ale lumii. Va fi din nou o simbioză plăcută, caldă, prietenească, profesională, cu har actoricesc, a tradițiilor și conceptelor teatrale de pe patru continente.

Babel nu mai reprezintă un experiment, ci este deja un format de artă, de comunicare, o școală de teatru modern, în ton cu vremurile repezi în care trăim. Vor fi oferite iubitorilor de teatru, de gest și mișcare artistică 30 de spectacole. Pasionații de film vor putea viziona, în premieră la Târgoviște, 10 filme din categoria artă. Pe lângă toate acestea, vor mai fi la Babel 2024 expoziții, lansări de carte, ateliere și conferințe tematice.

Astăzi – 17 mai 2024, la întâlnirea cu ziariștii, premergătoare deschiderii Festivalului, s-au aflat Mc Ranin, Liviu Cheloiu – producătorul Festivalului, Eva Berciu – asistent președinte Festival și Mircea Silaghi – directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Maestrul Ranin, în binecunoscutu-i stil discursiv, cult, ușor ironic și cu stropi de umor bine temperat, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla pe parcursul a șapte zile la Târgoviște. A tradus termenul și conceptul de „conexiune” și care este valoarea sa în teatru, în Festivalul Babel. Am aflat că vor veni, pentru prima dată, artiștii Operei din Pekin, China. O prezență inedită va fi, de asemenea, Teatrul Odin, din Danemarca, fondat de Eugenio Barba, considerat de Mc Ranin ultimul supraviețuitor dintre oamenii mari de teatru ai lumii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite