Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

COVID-19 Dâmboviţa: 1 mort, 16 bolnavi confirmaţi şi cel puţin 12 teste în aşteptare

Publicat

pe

Cu 1 mort, 15 bolnavi confirmaţi, 9 pacienţi suspecţi şi peste 270 de persoane izolate la domiciliu, comuna Corbii Mari este focar de coronavirus. Din păcate, potrivit surselor noastre, sunt internaţi în spital şi dâmboviţeni din alte localităţi, suspecţi de COVID-19, care aşteaptă rezultatul testului. Ieri, a fost confirmat pozitiv un adolescent de 15 ani, din comuna Lunguleţu.

Partea bună este că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care dispune de mai multe pavilioane, unele chiar în locaţii distincte, a reuşit să pună la punct circuite sanitare prin care să se prevină răspândirea infectării şi să nu se ajungă, Doamne fereşte, la situaţia de la Suceava, municipiu băgat acum în carantină împreună cu opt comune din jur.

De asemenea, Spitalul Judeţean din Târgovişte nu duce lipsă, în acest moment, de echipamente de protecţie pentru cadre – măşti, viziere, mănuşi, combinezoane, halate impermeabile de unică folosinţă, iar în ceea ce priveşte aparatura medicală s-au primit câteva donaţii importante, plus că au fost alocate fonduri de la Consiliul Judeţean şi s-au demarat procedurile de achiziţie.

Eroii din prima linie îşi fac datoria, dar asta nu înseamnă că nu se tem! Mai ales după ce s-a aflat adevărul cu privire la situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde 200 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19!

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, spun sursele noastre, peste 60 de persoane, medici şi asistenţi, au solicitat să li se asigure cazare între ture şi între gărzi, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în familie.

Astăzi, 31.03.2020, în județul Dâmbovița:
• se află în izolare la domiciliu 1.706 persoane asimptomatice
• au ieșit din izolare la domiciliu 1.144 persoane
• se află în carantină, în centrele special amenajate, 121 de persoane
• au ieșit din carantină 41 persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!