Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19 Dâmboviţa: 1 mort, 16 bolnavi confirmaţi şi cel puţin 12 teste în aşteptare

Publicat

pe

Cu 1 mort, 15 bolnavi confirmaţi, 9 pacienţi suspecţi şi peste 270 de persoane izolate la domiciliu, comuna Corbii Mari este focar de coronavirus. Din păcate, potrivit surselor noastre, sunt internaţi în spital şi dâmboviţeni din alte localităţi, suspecţi de COVID-19, care aşteaptă rezultatul testului. Ieri, a fost confirmat pozitiv un adolescent de 15 ani, din comuna Lunguleţu.

Partea bună este că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care dispune de mai multe pavilioane, unele chiar în locaţii distincte, a reuşit să pună la punct circuite sanitare prin care să se prevină răspândirea infectării şi să nu se ajungă, Doamne fereşte, la situaţia de la Suceava, municipiu băgat acum în carantină împreună cu opt comune din jur.

De asemenea, Spitalul Judeţean din Târgovişte nu duce lipsă, în acest moment, de echipamente de protecţie pentru cadre – măşti, viziere, mănuşi, combinezoane, halate impermeabile de unică folosinţă, iar în ceea ce priveşte aparatura medicală s-au primit câteva donaţii importante, plus că au fost alocate fonduri de la Consiliul Judeţean şi s-au demarat procedurile de achiziţie.

Eroii din prima linie îşi fac datoria, dar asta nu înseamnă că nu se tem! Mai ales după ce s-a aflat adevărul cu privire la situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde 200 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19!

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, spun sursele noastre, peste 60 de persoane, medici şi asistenţi, au solicitat să li se asigure cazare între ture şi între gărzi, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în familie.

Astăzi, 31.03.2020, în județul Dâmbovița:
• se află în izolare la domiciliu 1.706 persoane asimptomatice
• au ieșit din izolare la domiciliu 1.144 persoane
• se află în carantină, în centrele special amenajate, 121 de persoane
• au ieșit din carantină 41 persoane.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ziua Sfântă de Florii să ne fie dar de liniște, sănătate și fericire!

Publicat

pe

De

Ziua Sfântă de Florii, în care Mântuitorul Nostru Iisus Hristos a intrat curat, curajos, senin, în Ierusalim, să ne fie dar de liniște, sănătate și fericire. Celor care poartă nume de floare vă urez să aveți parte numai de bucurii și împliniri alături de toți cei dragi. La mulți ani!

Cu stimă,
Sorin Vasile Ioniță – primarul comunei Gura Ocniței
Județul Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Să aveți parte de sănătate și reușite în tot ceea ce întreprindeți!

Publicat

pe

De

Cu ocazia Sfintei Zile de Florii, când Domnul Nostru Iisus Hristos a pășit triumfător în Ierusalim, pregătit să învingă moartea și să dea drumul zăgazurilor vieții veșnice, vă urez tuturor celor care purtați nume de floare să aveți parte de reușite în tot ceea ce întreprindeți, să fiți sănătoși și iubiți. La mulți ani!

Cu stimă,
Marian Alexandru – primarul comunei Conțești
Județul Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite