Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19 Dâmboviţa: 1 mort, 16 bolnavi confirmaţi şi cel puţin 12 teste în aşteptare

Publicat

pe

Cu 1 mort, 15 bolnavi confirmaţi, 9 pacienţi suspecţi şi peste 270 de persoane izolate la domiciliu, comuna Corbii Mari este focar de coronavirus. Din păcate, potrivit surselor noastre, sunt internaţi în spital şi dâmboviţeni din alte localităţi, suspecţi de COVID-19, care aşteaptă rezultatul testului. Ieri, a fost confirmat pozitiv un adolescent de 15 ani, din comuna Lunguleţu.

Partea bună este că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care dispune de mai multe pavilioane, unele chiar în locaţii distincte, a reuşit să pună la punct circuite sanitare prin care să se prevină răspândirea infectării şi să nu se ajungă, Doamne fereşte, la situaţia de la Suceava, municipiu băgat acum în carantină împreună cu opt comune din jur.

De asemenea, Spitalul Judeţean din Târgovişte nu duce lipsă, în acest moment, de echipamente de protecţie pentru cadre – măşti, viziere, mănuşi, combinezoane, halate impermeabile de unică folosinţă, iar în ceea ce priveşte aparatura medicală s-au primit câteva donaţii importante, plus că au fost alocate fonduri de la Consiliul Judeţean şi s-au demarat procedurile de achiziţie.

Eroii din prima linie îşi fac datoria, dar asta nu înseamnă că nu se tem! Mai ales după ce s-a aflat adevărul cu privire la situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde 200 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19!

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, spun sursele noastre, peste 60 de persoane, medici şi asistenţi, au solicitat să li se asigure cazare între ture şi între gărzi, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în familie.

Astăzi, 31.03.2020, în județul Dâmbovița:
• se află în izolare la domiciliu 1.706 persoane asimptomatice
• au ieșit din izolare la domiciliu 1.144 persoane
• se află în carantină, în centrele special amenajate, 121 de persoane
• au ieșit din carantină 41 persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT