Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19 Dâmboviţa: 1 mort, 16 bolnavi confirmaţi şi cel puţin 12 teste în aşteptare

Publicat

pe

Cu 1 mort, 15 bolnavi confirmaţi, 9 pacienţi suspecţi şi peste 270 de persoane izolate la domiciliu, comuna Corbii Mari este focar de coronavirus. Din păcate, potrivit surselor noastre, sunt internaţi în spital şi dâmboviţeni din alte localităţi, suspecţi de COVID-19, care aşteaptă rezultatul testului. Ieri, a fost confirmat pozitiv un adolescent de 15 ani, din comuna Lunguleţu.

Partea bună este că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care dispune de mai multe pavilioane, unele chiar în locaţii distincte, a reuşit să pună la punct circuite sanitare prin care să se prevină răspândirea infectării şi să nu se ajungă, Doamne fereşte, la situaţia de la Suceava, municipiu băgat acum în carantină împreună cu opt comune din jur.

De asemenea, Spitalul Judeţean din Târgovişte nu duce lipsă, în acest moment, de echipamente de protecţie pentru cadre – măşti, viziere, mănuşi, combinezoane, halate impermeabile de unică folosinţă, iar în ceea ce priveşte aparatura medicală s-au primit câteva donaţii importante, plus că au fost alocate fonduri de la Consiliul Judeţean şi s-au demarat procedurile de achiziţie.

Eroii din prima linie îşi fac datoria, dar asta nu înseamnă că nu se tem! Mai ales după ce s-a aflat adevărul cu privire la situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde 200 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19!

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, spun sursele noastre, peste 60 de persoane, medici şi asistenţi, au solicitat să li se asigure cazare între ture şi între gărzi, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în familie.

Astăzi, 31.03.2020, în județul Dâmbovița:
• se află în izolare la domiciliu 1.706 persoane asimptomatice
• au ieșit din izolare la domiciliu 1.144 persoane
• se află în carantină, în centrele special amenajate, 121 de persoane
• au ieșit din carantină 41 persoane.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT