Connect with us

RELIGIE-CULTURĂ

Biserica Ortodoxă Română, donaţii importante pentru spitalele din România

Publicat

pe

CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO

Este nevoie de solidaritate, de unitate, este nevoie să faci bine în aceste clipe grele prin care trece țara. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române se implică puternic în lupta împotriva COVID-19. Pe lângă sprijinul comunicațional acordat de fiecare preot în comunitățile în care slujesc, pe lângă micile ajutoare umanitare, Arhiepiscopiile, prin înalții săi ierarhi, au oferit şi un sprijin substanțial spitalelor şi așezămintelor sociale.

Biserica Ortodoxă Română a donat, prin Arhiepiscopia Huşilui, echipamente medicale Spitalului din Vaslui, respectiv o ambulanță dotată și 20.000 de euro pentru achiziționarea unui aparat-test pentru depistarea virusului SARS-cov 2. Arhiepiscopia Argeșului a donat pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Pitești echipamente și produse medicale de peste 50.000 de lei.

Arhiepiscopia Târgoviștei a oferit Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale. Mitropolia Banatului a donat Spitalului C.F. din Timișoara două concentratoare de oxigen. Viețuitorii din mănăstirile din Arhiepiscopia Iașilor confecționează gratuit lenjeria de pat pentru spitale. La Arad, Biserica Ortodoxă a donat echipamente medicale și oferă masă caldă pentru 120 de persoane vulnerabile, dar și polițiștilor locali aflați în misiune.

Lista este mult mai lungă și se actualizează de la o zi la alta. Biserica Ortodoxă Română luptă alături de fiecare român pe acest front al vieții.

De asemenea, Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia pun la dispoziţie platforma ajutacubucurie.ro .

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Să ne amintim de Carol I, primul rege al României!

Publicat

pe

Luni – 10 mai 2021, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vernisată, la ora 11:00, expoziția „10 mai 2021: 155 de ani de la urcarea pe tron a Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen. 140 de ani de la festivităţile încoronării domnitorului Carol I ca rege al României”, care valorifică patrimoniul muzeului – fotografii, medalii, monede, decoraţii şi publicaţii.

„Scopul expoziţiei este de a ne aminti de cel care a fost primul rege al României ce a desăvârşit modernizarea ţării. În cei 48 de ani de domnie, cea mai lungă din istoria noastră, Carol I a dat dovadă de rigoare, sobrietate, disciplină şi tenacitate. Cu aceste cuvinte de ordine şi cu ajutorul strălucitei pleiade de oameni politici ce l-au înconjurat, Carol a făcut istorie reuşind să schimbe faţa României. Perioada anilor 1866-1914 a fost una de mari progrese pentru România în plan economic, social, politic, administrativ, demografic şi cultural”, se precizează într-un comunicat de presă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Uniți întru credință de Izvorul Tămăduirii, la Mănăstirea Nucet

Publicat

pe

Procesiunea religioasă organizată la Mănăstirea Nucet, din județul Dâmbovița, de Izvorul Tămăduirii a adunat anul acesta, din cauza situației epidemiologice, mai puțini credincioși decât în anii trecuți, dar important este că nu a mai fost întreruptă, așa cum s-a întâmplat în 2020 când ne-am aflat în stare de urgență și ne-a fost interzisă.

A fost prezent, astăzi – 7 mai, la Mănăstirea Nucet și președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la ceremonialul religios deputații PSD Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, precum și mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și judetene.

După încheierea Sfintei Liturghii, cei prezenți au pornit în procesiune spre binecunoscutul loc de pelerinaj „Fântâna de leac” din pădurea de lângă Mănăstirea Nucet, unde a fost oficiată tradiționala slujbă a Aghiasmei celei mici, la finalul căreia cei prezenți au primit apă sfințită.

„Prezența oamenilor la Aghiazma mică, săvârșită de soborul de preoți și de diaconi la „Fântâna de leac”, ne-a arătat, încă o dată, cât de puternice sunt rădăcinile credinței noastre în Dumnezeu.

De asemenea, cu ocazia zilei comunei Nucet, le urez tuturor locuitorilor acesteia un sincer și călduros „La Mulți Ani”. Să vă bucurați sănătoși, alături de cei dragi, de tot ceea ce ați realizat și sunt convins că, anul viitor, vom putea sărbători așa cum trebuie ziua comunei.

Nu în ultimul rând, mulțumesc jandarmilor, polițiștilor și pompierilor dâmbovițeni pentru modul în care au avut grijă ca sărbătoarea Izvorului Tămăduirii să se desfășoare fără probleme”, a spus președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT