Connect with us

Dâmboviţa

Comunităţile de romi din Dâmboviţa cer sprijin. Nu putem rezolva singuri problemele apărute!

Publicat

pe

Ne vin semnale că situația unor familii de romi, din Târgoviște şi din județul Dâmboviţa, nu este tocmai una bună. Mulţi lucrau sezonieri sau desfășurau diferite activității lucrative cu ziua şi sunt acum constrânși să rămână acasă, urmare normelor privind circulația publică sau pentru că muncile pe care le prestau nu mai sunt solicitate. Aceşti oameni au rămas fără sursă de venit. Nu îi mai punem la socoteală pe romii care, din cauza pandemiei de coronavirus care a îngenucheat Europa, s-au întors acasă.

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, primește zilnic zeci de apeluri, de mesaje de la liderii organizațiilor locale, de la diferite persoane din cadrul comunităților de romi, care îi cer sprijinul, îl roagă să se implice pentru a găsi soluții, pentru a lua legătura cu autoritățile, cu cei care gestionează situația de criză, în vederea identificării unor căi de sprijin a familiilor care o duc foarte greu în această perioadă. Președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița ne-a spus çă a intervent personal în multe cazuri, ajutându-i pe cei aflați la nevoie, dar situația poate scăpa de sub control.

„Nu este ușor pentru nimeni. Coronavirusul ăsta a dat peste cap întreaga societate, din toate punctele de vedere. Avem în cadrul comunităților noastre oameni care nu mai pot face față problemelor impuse de traiul de zi cu zi. Sunt oamenii bătrâni, bolnavi, dar şi adulții care lucrau cu ziua sau se ocupau cu diferite mici activități comerciale sau meșteșugărești. Aceştia sunt forțați să stea acasă, fără nici sursă de venit. Avem şi destui care s-au întors din diferite țări europene. Pe toți acești oameni trebuie să îi ajutăm. Nu putem să îi lăsăm de izbeliște.

Noi, reprezentanți Partidei Romilor Pro Europa, nu putem face față singuri acestor probleme care se acutizează de la o zi la alta. Tocmai de aceea, fac apel la autoritățile locale și la cele județene, la Comitetul pentru Situații de Urgență, să ia în calcul și această problemă și împreună să căutăm să găsim soluții de rezolvare. Sunt pregătit în orice clipă să colaborez cu cei abilitați să gestioneze această stare de Urgență, așa cum am facut-o și până acum. Nu putem rezolva singuri problemele apărute, este nevoie de implicare din partea tuturora. Oamenii nu mai au ce mânca, nu mai au bani sa-și procure alimente, medicamente, cele de trebuință traiului zilnic. Haideți să îi ajutăm pe cei care au ajuns în situație-limită”, a precizat Tudorică Răducanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT