Connect with us

Dâmboviţa

Comunităţile de romi din Dâmboviţa cer sprijin. Nu putem rezolva singuri problemele apărute!

Publicat

pe

Ne vin semnale că situația unor familii de romi, din Târgoviște şi din județul Dâmboviţa, nu este tocmai una bună. Mulţi lucrau sezonieri sau desfășurau diferite activității lucrative cu ziua şi sunt acum constrânși să rămână acasă, urmare normelor privind circulația publică sau pentru că muncile pe care le prestau nu mai sunt solicitate. Aceşti oameni au rămas fără sursă de venit. Nu îi mai punem la socoteală pe romii care, din cauza pandemiei de coronavirus care a îngenucheat Europa, s-au întors acasă.

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, primește zilnic zeci de apeluri, de mesaje de la liderii organizațiilor locale, de la diferite persoane din cadrul comunităților de romi, care îi cer sprijinul, îl roagă să se implice pentru a găsi soluții, pentru a lua legătura cu autoritățile, cu cei care gestionează situația de criză, în vederea identificării unor căi de sprijin a familiilor care o duc foarte greu în această perioadă. Președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița ne-a spus çă a intervent personal în multe cazuri, ajutându-i pe cei aflați la nevoie, dar situația poate scăpa de sub control.

„Nu este ușor pentru nimeni. Coronavirusul ăsta a dat peste cap întreaga societate, din toate punctele de vedere. Avem în cadrul comunităților noastre oameni care nu mai pot face față problemelor impuse de traiul de zi cu zi. Sunt oamenii bătrâni, bolnavi, dar şi adulții care lucrau cu ziua sau se ocupau cu diferite mici activități comerciale sau meșteșugărești. Aceştia sunt forțați să stea acasă, fără nici sursă de venit. Avem şi destui care s-au întors din diferite țări europene. Pe toți acești oameni trebuie să îi ajutăm. Nu putem să îi lăsăm de izbeliște.

Noi, reprezentanți Partidei Romilor Pro Europa, nu putem face față singuri acestor probleme care se acutizează de la o zi la alta. Tocmai de aceea, fac apel la autoritățile locale și la cele județene, la Comitetul pentru Situații de Urgență, să ia în calcul și această problemă și împreună să căutăm să găsim soluții de rezolvare. Sunt pregătit în orice clipă să colaborez cu cei abilitați să gestioneze această stare de Urgență, așa cum am facut-o și până acum. Nu putem rezolva singuri problemele apărute, este nevoie de implicare din partea tuturora. Oamenii nu mai au ce mânca, nu mai au bani sa-și procure alimente, medicamente, cele de trebuință traiului zilnic. Haideți să îi ajutăm pe cei care au ajuns în situație-limită”, a precizat Tudorică Răducanu.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT