Connect with us

ACTUALITATE

2.000 de lei, amenda minimă pentru încălcarea Ordonanţelor Militare!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: IPJ Ialomiţa)

Amenda minimă ce va fi aplicată persoanelor fizice care nu respectă Ordonanțele Militare este, începând de ieri – 2 aprilie 2020, în valoare de 2.000 lei, faţă de 100 lei cât era până acum. Cât priveşte maximul, acesta a ajuns la 20.000 lei, față de 5.000 de lei. Cât priveşte persoanele juridice, amenzile se situează între 10.000 şi 70.000 de lei. Şi chiar dacă există posibilitatea de a plăti jumătate din cuantumul amenzii în termen de 15 zile, sumele rământ tot mari! Aşa că, staţi în casă!

Prin aceeaşi Ordonanţă de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial din 31 martie, au fost introduse şi sancţiuni complementare, după cum urmează:
– confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
– interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
– suspendarea temporară a activității;
– desființarea unor lucrări;
– refacerea unor amenajări.

Reamintim, totodată, faptul că, potrivit Ordonanţei Militare nr. 4, persoanele care încalcă regulile izolării la domiciliu vor fi băgate în carantină instituţionalizată timp de 14 zile şi vor suporta toate cheltuielile aferente. De asemenea, cei care vor fi depistaţi în afara perimetrului de carantinare protejat vor intra încă 14 zile în carantină, pentru care vor suporta toate cheltuielile aferente.

Sursa foto: Instituţia Prefectului Argeş

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ambasador Coreea de Sud, despre proiectul SMR de la Doicești: Este plauzibil și realist

Publicat

pe

De

Reactoarele modulare mici (SMR) care urmează să fie amplasate la Doicești, în județul Dâmbovița, pe structura fostei termocentrale, reprezintă un proiect „plauzibil și realist”, care va fi folosit ca „rampă de lansare pentru a se extinde în alte țări europene” – a declarat, la DC News, ambasadorul Republicii Coreea în România, Exceleța Sa Rim Kap-soo.

„Toate țările din lume au fost de acord să ajungă la emisii zero până în 2030. Pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a atinge ținta până în 2030, trebuie să avem energii curate, inclusiv nucleare, SRM, regenerabile”, a explicat ambasadorul Republicii Coreea, la DC News, necesitatea investiției.

Reamintim că, în luna aprilie, președintele României, reprezentanții Nuclearelectrica și cei ai companiei americane partenere (NuScale Power) în proiectul SMR de la Doicești au efectuat o vizită la sediul Doosan Enerbility din Changwon – Coreea de Sud, unul dintre cei mai mari producători de reactoare nucleare din lume. A fost semnat atunci un memorandum de cooperare trilaterală – România, Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud, în vederea realizării proiectului de la Doicești.

„Dacă SMR-ul va fi înființat și instalat în România, aceasta ar fi prima țară din lume care să aibă așa ceva. Cred că este un proiect destul de plauzibil și realist. Sper cu adevărat să îl putem realiza în cadrul cooperării trilaterale”, a mai spus ambasadorul Republicii Coreea la București, în timpul interviului acordat lui Bogdan Chirieac la DC News.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița nu boicotează „Noaptea Muzeelor 2024”. Programul aici!

Publicat

pe

Astăzi – 18 mai 2024, în intervalul orar 18:00-24:00, se va organiza și în județul Dâmbovița evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ajuns la ediția cu numărul 20 – ne informează Consiliul Județean.

Reamintim că, la nivel de țară, sunt multe instituții, unele dintre ele printre cele mai cunoscute din România, care au anunțat că nu mai participă la „Noaptea Muzeelor”, ca protest în primul rând față de salariile mici cu care sunt plătiți cei ce lucrează în acest domeniu.

În județul Dâmbovița vor putea fi vizitate gratuit, în această seară, începând cu ora 18:00, atât expoziţiile permanente ale muzeelor, cât şi pe cele temporare, astfel:

– expoziția „ReNaștere și Rânduială”, deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște
– expoziția de cahle „Cavaleri de Târgoviște” – Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești
– expoziția de pictură comparată „Tema”, semnată de pictorii Horea Paștina și Cristian Dițoiu, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
– expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, aflată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, deschise cu ocazia acestui eveniment, sunt:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”. Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis.
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești
– Muzeul de Artă
– Muzeul de Istorie
– Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

„Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)”, se mai precizează în comunicatul CJ Dâmbovița transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite