Connect with us

ACTUALITATE

De ce numărul deceselor COVID-19 este mic în Germania?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://sanatatea.tv/)

Să vorbim despre sistemul medical din Germania este ca şi cum am nara o poveste ştiinţifico-fantastică, mai ales în această perioadă de criză, când se vede clar că sistemul medical românesc a fost pentru a câta oară prins pe picior greşit. Şi asta se pare din cauza politicienilor care au uitat, la un moment dat, că sănătatea şi educaţia sunt cele mai importante componente din structura unui popor.

Acum se trezesc, dar este puţin cam târziu. În spitalele noastre, paturile pentru terapie intensivă sunt puţine şi asta o spun cei care manageriază unităţile medicale. Ferească-ne Dumnezeu de o explozie de îmbolnăviri cu coronavius! Nu se ştie cum vom face faţă. Asta în timp ce, în Germania, spun surse oficiale, sunt pregătite 40.000 de paturi în secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID 19.

Aproximativ 30.000 sunt echipate cu instalaţii pentru respiraţie asistată. Mai mult, Guvernul de la Berlin a anunţat că doreşte să mărească capacitatea secţiilor de terapie intensivă până la 56.000 de paturi. În Germania, în momentul de faţă, la terapie intensivă se află puţin peste 2.000 de pacienţi. De asemenea, deşi numărul celor infectaţi l-a depăşit pe cel din China, în Germania s-au înregistrat cele mai puţine decese, sub 1.000.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT