Connect with us

ACTUALITATE

Uniunea Europeană trebuie să lupte unitar împotriva pandemiei COVID-19

Publicat

pe

Pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai gravă amenințare cu care Uniunea Europeană s-a confruntat în întreaga ei istorie. Amenințarea globală obligă la măsuri globale, izolarea nefiind o soluție pentru nicio țară din Uniunea Europeană. În aceste condiții, UE trebuie sa dea dovadă de solidaritate și să trateze amenințarea în mod unitar.

E nevoie de o restructurare a activității și de o suplimentare a sprijinului financiar pentru a combate pandemia. Unde sunt reducerile de cheltuieli la nivelul instituțiilor europene? Trebuie să demonstrăm unitatea și solidaritatea tuturor țărilor UE la greu!

Acum putem face acest gest de recunoștință și sprijin pentru cei care sunt în prima linie: echipamente de protecție tuturor și bonusuri financiare de risc major unitar, pentru tot personalul sanitar din toate țările Uniunii Europene.

Mi-aș dori ca cetățenii europeni să fie tratați fără nicio discriminare, în oricare dintre țările membre ale Uniunii Europene, cu aceleași medicamentații, cu aceeași dăruire. Și mai trebuie să asigurăm același nivel de securitate și securizare, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți
E nevoie de sensibilizarea structurilor colective de conducere ale Uniunii Europene pentru a acționa unitar, pentru toți cetățenii UE.

România trebuie să propună UE acordarea unitară (aceiași valoare) a unui bonus pentru întreg personalul medical din prima linie! Asta da solidaritate și recunoștință! Mi-aș dori ca europarlamentarii români să susțină o asemenea abordare unitara!

Dacă am învățat că numai împreună putem reuși depăși criza, trebui să înțelegem că împreună înseamnă UE în totalitatea sa, cu toți cetățenii săi!

Cezar Florin Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT