Connect with us

ACTUALITATE

Uniunea Europeană trebuie să lupte unitar împotriva pandemiei COVID-19

Publicat

pe

Pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai gravă amenințare cu care Uniunea Europeană s-a confruntat în întreaga ei istorie. Amenințarea globală obligă la măsuri globale, izolarea nefiind o soluție pentru nicio țară din Uniunea Europeană. În aceste condiții, UE trebuie sa dea dovadă de solidaritate și să trateze amenințarea în mod unitar.

E nevoie de o restructurare a activității și de o suplimentare a sprijinului financiar pentru a combate pandemia. Unde sunt reducerile de cheltuieli la nivelul instituțiilor europene? Trebuie să demonstrăm unitatea și solidaritatea tuturor țărilor UE la greu!

Acum putem face acest gest de recunoștință și sprijin pentru cei care sunt în prima linie: echipamente de protecție tuturor și bonusuri financiare de risc major unitar, pentru tot personalul sanitar din toate țările Uniunii Europene.

Mi-aș dori ca cetățenii europeni să fie tratați fără nicio discriminare, în oricare dintre țările membre ale Uniunii Europene, cu aceleași medicamentații, cu aceeași dăruire. Și mai trebuie să asigurăm același nivel de securitate și securizare, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți
E nevoie de sensibilizarea structurilor colective de conducere ale Uniunii Europene pentru a acționa unitar, pentru toți cetățenii UE.

România trebuie să propună UE acordarea unitară (aceiași valoare) a unui bonus pentru întreg personalul medical din prima linie! Asta da solidaritate și recunoștință! Mi-aș dori ca europarlamentarii români să susțină o asemenea abordare unitara!

Dacă am învățat că numai împreună putem reuși depăși criza, trebui să înțelegem că împreună înseamnă UE în totalitatea sa, cu toți cetățenii săi!

Cezar Florin Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT