Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Uniunea Europeană trebuie să lupte unitar împotriva pandemiei COVID-19

Publicat

pe

Pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai gravă amenințare cu care Uniunea Europeană s-a confruntat în întreaga ei istorie. Amenințarea globală obligă la măsuri globale, izolarea nefiind o soluție pentru nicio țară din Uniunea Europeană. În aceste condiții, UE trebuie sa dea dovadă de solidaritate și să trateze amenințarea în mod unitar.

E nevoie de o restructurare a activității și de o suplimentare a sprijinului financiar pentru a combate pandemia. Unde sunt reducerile de cheltuieli la nivelul instituțiilor europene? Trebuie să demonstrăm unitatea și solidaritatea tuturor țărilor UE la greu!

Acum putem face acest gest de recunoștință și sprijin pentru cei care sunt în prima linie: echipamente de protecție tuturor și bonusuri financiare de risc major unitar, pentru tot personalul sanitar din toate țările Uniunii Europene.

Mi-aș dori ca cetățenii europeni să fie tratați fără nicio discriminare, în oricare dintre țările membre ale Uniunii Europene, cu aceleași medicamentații, cu aceeași dăruire. Și mai trebuie să asigurăm același nivel de securitate și securizare, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți
E nevoie de sensibilizarea structurilor colective de conducere ale Uniunii Europene pentru a acționa unitar, pentru toți cetățenii UE.

România trebuie să propună UE acordarea unitară (aceiași valoare) a unui bonus pentru întreg personalul medical din prima linie! Asta da solidaritate și recunoștință! Mi-aș dori ca europarlamentarii români să susțină o asemenea abordare unitara!

Dacă am învățat că numai împreună putem reuși depăși criza, trebui să înțelegem că împreună înseamnă UE în totalitatea sa, cu toți cetățenii săi!

Cezar Florin Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

ACTUALITATE

Pacienții cu boli cronice sunt încă discriminați în epoca COVID-19

Publicat

pe

Radu Gănescu - președinte COPAC România (Sursa foto: captură Youtube)

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice trage un semnal de alarmă, susținând că drepturile cetățenilor care suferă de diferite boli, unele chiar foarte grave, care le pun viața în pericol, sunt, în continuare, nerespectate. Statul, sistemul medical românesc, se concentrează pe COVID-19, în defavoarea bolnavilor cronici, cărora, în continuare, li se refuză internarea în spitale, fiind luate în considerație doar urgențele.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți, nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu – președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Trebuia să avem astăzi o sărbătoare a României

Publicat

pe

de

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Sunt 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitate de succesor al Imperiului Austro-Ungar și stat învins în urma războiului. Momentul a reprezentat consfințirea internațională a unirii Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României, în urma istoricului act de la Alba Iulia (1 decembrie 1918).

Am susținut și votat inițiativa colegului meu de Senat, Titus Corlățean, pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, ca un punct solid de referință al identității naționale. Din păcate, din motive pe care nu le pot înțelege, Legea adoptată în Parlament nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Din declarațiile dlui Corlățean, înțeleg că motivul are la bază vizita recentă a ministrului de Externe ungar în România. Dacă e așa, e revoltător pentru toți românii!

Astăzi, trebuia să avem o sărbătoare a României, trebuia să avem ceremonii specifice, trebuia să avem dezbateri, comunicări istorice, seminarii, trebuia să ne învățăm copiii despre ce s-a întâmplat la 4 iunie 1920. Nu avem nimic.

Închei cu vorbele lui Nicolae Titulescu: „Tratatul de la Trianon apare tuturor românilor, și îndeosebi celor din Ardeal, ca o consfințire a unei ordini de drept mult mai redusă decât aceea pe care veacuri de conviețuire și suferințe comune au săpat-o în conștiința istorică a neamului nostru. De aceea, în chip firesc, în opinia noastră publică, Tratatul de la Trianon evocă mai curând ideea unei completări, decât ideea unei amputări”.

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!