Connect with us

Dâmboviţa

Domnule Guran, primarul de la Corbii Mari trebuie apreciat, nu ameninţat ca pe vremea comuniştilor!

Publicat

pe

Nu ne așteptam ca un liberal de talia lui Virgil Guran, care părea un om echilibrat, să aibă pe rețelele de socializare o ieşire anormală, mai mult de factură stalinistă decât liberală. Cum poţi tu, ditamai președintele de filială şi consilier important pe lângă premierul Ludovic Orban, să ceri, în plină pandemie, când toată țara este stresată de acest virus ucigaș, dar și din cauza măsurilor luate cam în coadă de pește, prefectului județului Dâmbovița să verifice dacă primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, și-a făcut datoria?

Domnule Guran, sincer, m-ați dezamăgit irecuperabil! În loc să țineți aproape de edilii acestui județ, indiferent din ce partid provin, că până la urmă îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de simpatiile politice, dumneavoastră îi amenințați cu controale?!
Și pe cine rugați să vadă ce s-a întâmplat pe acolo, pe domnul perfect, care nu a dat nici măcar un telefon la Primăria Corbii Mari?

Lăsați răzbunările politice de factură comunistoidală, nu este cazul! Probabil nici dumneavoastră nu v-au comunicat reprezentanții PNL aflați în demnități județene, unde s-au contaminat acei oameni. În nici un caz la Corbii Mari! Bieții de ei mergeau la dialiźă la București. Și ascultați de la noi, primarul Ionuț Bănică a acționat ireproșabil, fără să fie sprijinit prea mult de cei abilițați.

Dacă plecăm în urmă, să cercetăm de unde a pornit ieșirea dumneavoastră neprincipială și un pic cu tentă de abuz, cred că v-au deranjat ușoarele contradicții pe care le ați avut cu tânărul edil de la Corbii Mari pe postul de televiziune. Sper că a fost o ieșire de moment care nu vă caracterizează. Mai degrabă i-ați lua la întrebări pe cei din PNL care comunică deficitar și tratează presa cu oarece sictir.

Prezentăm mai jos textul postat de Virgil Guran. Un fel de demonstrație de forță liberală în vremuri de pandemie:

„În calitate de președinte PNL Dâmbovița, am avut grijă ca, de fiecare dată când materialele sanitare specifice perioadei au fost direcționate de la Guvern, județul nostru să fie printre primele care au beneficiat de acestea. Cunoaștem cu toții deficitul de materiale de protecție și de materiale sanitare la nivel Uniunii Europene, de aceea este foarte important să avem grijă ca județul Dâmbovița să primească strictul necesar.

Din partea PSD doar critici și nicio reacție constructivă. Este plină politica de cârcotași care în afară de interesele economice personale nu fac altceva decât să transmită critici la adresa celor care iși fac treaba. Este important să depunem toate eforturile și să încercăm să reducem cât mai mult riscurile escaladării acestei situații tragice.

Referitor la cazurile concrete pe care le-ați menționat la Corbii Mari, în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, voi cere Instituției Prefecturii, care dispune de cadrul legal, să verifice dacă primarul localității și-a făcut datoria și a luat toate măsurile de protecție ce au fost impuse prin decretatea stării de urgență de către domnul Președinte Iohannis și transmise de către guvern tuturor administrațiilor centrale si locale. Există anumite semne de intrebare care planează asupra faptului că, deși am reușit să nu avem focare epidemiologice în județ, acestea au apărut în localitatea Corbii Mari.

În ceea ce privește Spitalul de la Pucioasa în cursul săptămânii viitoare voi avea o nouă consultare cu Ministrul Sănătății și cu Premierul, astfel încât să asigurăm toate condițiile de securitate atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru cadrele medicale. După cum bine știți, au fost direcționate către spitalul din Pucioasa o primă tranșă de materiale sanitare si de protecție.

În condițiile de față discutăm despre obligațiile fiecărui edil de a asigura protecția locuitorilor din comunitatea pe care o păstorește. Atrag atenția tuturor celor care gestionează administrativ această criză, să înceteze în a mai privi procedura simplificată de achiziție a materialelor ca pe o oportunitate de imbogățire și să pună pe primul plan siguranța cetățenilor.

Ca urmare a discuțiilor apărute în ultima perioadă în spațiul public și pentru a asigura transparență totală la nivelul județului a proceselor de achiziție, voi solicita Instituției Prefectului ca în perioada următoare să fie analizate procedurile de achiziție publică derulate pe perioada stării de urgență”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    aprilie 6, 2020 at 8:36 am

    cand filialele partidelor parlamentare sunt conduse de venetici.cand senatorii de dambovita sunt de peste tot dar numai damboviteni nu.chiar in judetul nostru nu sunt oameni destepti pentru a candida la functiile de senatori/deputati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Sens unic pe drumul județean dintre Gura Ocniței și Răzvad!

Publicat

pe

Foto arhivă

De săptămână viitoare, se va introduce sens unic de circulație pe tronsonul drumului județean care leagă comuna Gura Ocniței de Răzvad, cunoscut drept strada Luncă.

Practic, la intersecția mare din Răzvad, cea unde există cel mai mare semn de circulație stop, șoferii nu vor mai putea vira spre Gura Ocniței și Moreni, fiind nevoiți să meargă până la intersecția cu Nisipuri, unde se vor putea încadra spre Gura Ocniței-Moreni.

Măsura va fi instituită pentru următoarele două-trei luni, cât timp se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul județean Nisipuri-Matraca, iar circulația a fost deviată prin Răzvad – ne-a precizat Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad. În acest moment, la intersecția mare din Răzvad se crează blocaje, în special după-amiaza, din cauza mașinilor care virează către Gura Ocniței-Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT