Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Domnule Guran, primarul de la Corbii Mari trebuie apreciat, nu ameninţat ca pe vremea comuniştilor!

Publicat

pe

Nu ne așteptam ca un liberal de talia lui Virgil Guran, care părea un om echilibrat, să aibă pe rețelele de socializare o ieşire anormală, mai mult de factură stalinistă decât liberală. Cum poţi tu, ditamai președintele de filială şi consilier important pe lângă premierul Ludovic Orban, să ceri, în plină pandemie, când toată țara este stresată de acest virus ucigaș, dar și din cauza măsurilor luate cam în coadă de pește, prefectului județului Dâmbovița să verifice dacă primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, și-a făcut datoria?

Domnule Guran, sincer, m-ați dezamăgit irecuperabil! În loc să țineți aproape de edilii acestui județ, indiferent din ce partid provin, că până la urmă îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de simpatiile politice, dumneavoastră îi amenințați cu controale?!
Și pe cine rugați să vadă ce s-a întâmplat pe acolo, pe domnul perfect, care nu a dat nici măcar un telefon la Primăria Corbii Mari?

Lăsați răzbunările politice de factură comunistoidală, nu este cazul! Probabil nici dumneavoastră nu v-au comunicat reprezentanții PNL aflați în demnități județene, unde s-au contaminat acei oameni. În nici un caz la Corbii Mari! Bieții de ei mergeau la dialiźă la București. Și ascultați de la noi, primarul Ionuț Bănică a acționat ireproșabil, fără să fie sprijinit prea mult de cei abilițați.

Dacă plecăm în urmă, să cercetăm de unde a pornit ieșirea dumneavoastră neprincipială și un pic cu tentă de abuz, cred că v-au deranjat ușoarele contradicții pe care le ați avut cu tânărul edil de la Corbii Mari pe postul de televiziune. Sper că a fost o ieșire de moment care nu vă caracterizează. Mai degrabă i-ați lua la întrebări pe cei din PNL care comunică deficitar și tratează presa cu oarece sictir.

Prezentăm mai jos textul postat de Virgil Guran. Un fel de demonstrație de forță liberală în vremuri de pandemie:

„În calitate de președinte PNL Dâmbovița, am avut grijă ca, de fiecare dată când materialele sanitare specifice perioadei au fost direcționate de la Guvern, județul nostru să fie printre primele care au beneficiat de acestea. Cunoaștem cu toții deficitul de materiale de protecție și de materiale sanitare la nivel Uniunii Europene, de aceea este foarte important să avem grijă ca județul Dâmbovița să primească strictul necesar.

Din partea PSD doar critici și nicio reacție constructivă. Este plină politica de cârcotași care în afară de interesele economice personale nu fac altceva decât să transmită critici la adresa celor care iși fac treaba. Este important să depunem toate eforturile și să încercăm să reducem cât mai mult riscurile escaladării acestei situații tragice.

Referitor la cazurile concrete pe care le-ați menționat la Corbii Mari, în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, voi cere Instituției Prefecturii, care dispune de cadrul legal, să verifice dacă primarul localității și-a făcut datoria și a luat toate măsurile de protecție ce au fost impuse prin decretatea stării de urgență de către domnul Președinte Iohannis și transmise de către guvern tuturor administrațiilor centrale si locale. Există anumite semne de intrebare care planează asupra faptului că, deși am reușit să nu avem focare epidemiologice în județ, acestea au apărut în localitatea Corbii Mari.

În ceea ce privește Spitalul de la Pucioasa în cursul săptămânii viitoare voi avea o nouă consultare cu Ministrul Sănătății și cu Premierul, astfel încât să asigurăm toate condițiile de securitate atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru cadrele medicale. După cum bine știți, au fost direcționate către spitalul din Pucioasa o primă tranșă de materiale sanitare si de protecție.

În condițiile de față discutăm despre obligațiile fiecărui edil de a asigura protecția locuitorilor din comunitatea pe care o păstorește. Atrag atenția tuturor celor care gestionează administrativ această criză, să înceteze în a mai privi procedura simplificată de achiziție a materialelor ca pe o oportunitate de imbogățire și să pună pe primul plan siguranța cetățenilor.

Ca urmare a discuțiilor apărute în ultima perioadă în spațiul public și pentru a asigura transparență totală la nivelul județului a proceselor de achiziție, voi solicita Instituției Prefectului ca în perioada următoare să fie analizate procedurile de achiziție publică derulate pe perioada stării de urgență”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    aprilie 6, 2020 at 8:36 am

    cand filialele partidelor parlamentare sunt conduse de venetici.cand senatorii de dambovita sunt de peste tot dar numai damboviteni nu.chiar in judetul nostru nu sunt oameni destepti pentru a candida la functiile de senatori/deputati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!