Connect with us

Dâmboviţa

Domnule Guran, primarul de la Corbii Mari trebuie apreciat, nu ameninţat ca pe vremea comuniştilor!

Publicat

pe

Nu ne așteptam ca un liberal de talia lui Virgil Guran, care părea un om echilibrat, să aibă pe rețelele de socializare o ieşire anormală, mai mult de factură stalinistă decât liberală. Cum poţi tu, ditamai președintele de filială şi consilier important pe lângă premierul Ludovic Orban, să ceri, în plină pandemie, când toată țara este stresată de acest virus ucigaș, dar și din cauza măsurilor luate cam în coadă de pește, prefectului județului Dâmbovița să verifice dacă primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, și-a făcut datoria?

Domnule Guran, sincer, m-ați dezamăgit irecuperabil! În loc să țineți aproape de edilii acestui județ, indiferent din ce partid provin, că până la urmă îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de simpatiile politice, dumneavoastră îi amenințați cu controale?!
Și pe cine rugați să vadă ce s-a întâmplat pe acolo, pe domnul perfect, care nu a dat nici măcar un telefon la Primăria Corbii Mari?

Lăsați răzbunările politice de factură comunistoidală, nu este cazul! Probabil nici dumneavoastră nu v-au comunicat reprezentanții PNL aflați în demnități județene, unde s-au contaminat acei oameni. În nici un caz la Corbii Mari! Bieții de ei mergeau la dialiźă la București. Și ascultați de la noi, primarul Ionuț Bănică a acționat ireproșabil, fără să fie sprijinit prea mult de cei abilițați.

Dacă plecăm în urmă, să cercetăm de unde a pornit ieșirea dumneavoastră neprincipială și un pic cu tentă de abuz, cred că v-au deranjat ușoarele contradicții pe care le ați avut cu tânărul edil de la Corbii Mari pe postul de televiziune. Sper că a fost o ieșire de moment care nu vă caracterizează. Mai degrabă i-ați lua la întrebări pe cei din PNL care comunică deficitar și tratează presa cu oarece sictir.

Prezentăm mai jos textul postat de Virgil Guran. Un fel de demonstrație de forță liberală în vremuri de pandemie:

„În calitate de președinte PNL Dâmbovița, am avut grijă ca, de fiecare dată când materialele sanitare specifice perioadei au fost direcționate de la Guvern, județul nostru să fie printre primele care au beneficiat de acestea. Cunoaștem cu toții deficitul de materiale de protecție și de materiale sanitare la nivel Uniunii Europene, de aceea este foarte important să avem grijă ca județul Dâmbovița să primească strictul necesar.

Din partea PSD doar critici și nicio reacție constructivă. Este plină politica de cârcotași care în afară de interesele economice personale nu fac altceva decât să transmită critici la adresa celor care iși fac treaba. Este important să depunem toate eforturile și să încercăm să reducem cât mai mult riscurile escaladării acestei situații tragice.

Referitor la cazurile concrete pe care le-ați menționat la Corbii Mari, în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, voi cere Instituției Prefecturii, care dispune de cadrul legal, să verifice dacă primarul localității și-a făcut datoria și a luat toate măsurile de protecție ce au fost impuse prin decretatea stării de urgență de către domnul Președinte Iohannis și transmise de către guvern tuturor administrațiilor centrale si locale. Există anumite semne de intrebare care planează asupra faptului că, deși am reușit să nu avem focare epidemiologice în județ, acestea au apărut în localitatea Corbii Mari.

În ceea ce privește Spitalul de la Pucioasa în cursul săptămânii viitoare voi avea o nouă consultare cu Ministrul Sănătății și cu Premierul, astfel încât să asigurăm toate condițiile de securitate atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru cadrele medicale. După cum bine știți, au fost direcționate către spitalul din Pucioasa o primă tranșă de materiale sanitare si de protecție.

În condițiile de față discutăm despre obligațiile fiecărui edil de a asigura protecția locuitorilor din comunitatea pe care o păstorește. Atrag atenția tuturor celor care gestionează administrativ această criză, să înceteze în a mai privi procedura simplificată de achiziție a materialelor ca pe o oportunitate de imbogățire și să pună pe primul plan siguranța cetățenilor.

Ca urmare a discuțiilor apărute în ultima perioadă în spațiul public și pentru a asigura transparență totală la nivelul județului a proceselor de achiziție, voi solicita Instituției Prefectului ca în perioada următoare să fie analizate procedurile de achiziție publică derulate pe perioada stării de urgență”.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. tass

    6 aprilie 2020 at 8:36

    cand filialele partidelor parlamentare sunt conduse de venetici.cand senatorii de dambovita sunt de peste tot dar numai damboviteni nu.chiar in judetul nostru nu sunt oameni destepti pentru a candida la functiile de senatori/deputati?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Moțăieni. Alegeri 9 iunie 2024. Ana Maria Obagiu (PSD) vrea să scoată comuna la lumină!

Publicat

pe

La Moțăieni, județul Dâmbovița, există o mare șansă de a se schimba macazul administrativ. Partidul Social Democrat a intrat în campania electorală pentru câștigarea funcției de primar cu tânăra Ana Maria Obagiu.

Candidata PSD ne-a spus că a luat decizia de a se înscrie în această competiție, mânată de gândul de a aduce o schimbare la Moțăieni. O schimbare care, ne-a mărturisit Ana Maria Obagiu, este absolut necesară pentru dezvoltarea acestei localități, pentru ieșirea comunei din conul de umbră în care se află de atâta timp.

„Asta nu o spun doar eu, ci și sutele de oameni cu care am interacționat în ultima perioadă. Am analizat cu seriozitate tot ce se întâmplă în această comunitate și, comparând Moțăieni cu localitățile vecine, noi suntem cu ani în urmă la toate capitolele. Lucrurile se mișcă în jurul nostru, dar, din păcate, la Moțăieni, proiectele și investițiile bat pasul pe loc.Nu se întâmplă nimic”, spune Ana Maria Obagiu.

Candidata PSD ne-a mai mărturisit că a fost încolțită de dezamăgire cu câțiva ani în urmă, atunci când a văzut că mulți dintre consătenii săi, pentru a trăi mai bine, pentru a se realiza profesional, au ales calea străinătății, iar cei care au rămas văd că la ei în comună, de 12 ani, se bate pasul pe loc. Nu există nicio investiție serioasă care să contribuie la crearea confortului și civilizației în comunitate. Promisiunile actualului primar au fost vorbe goale, apă de ploaie.

„Oamenii au ajuns la concluzia că au fost mințiți și nu este vorba doar de minciună, ci și de trădarea încrederii pe care i-au acordat-o actualului primar. Când un lider nu e de încredere, oamenii încep să-și piardă speranța. Lipsa investițiilor importante pentru comunitate a creat o dezamăgire totală, mai ales în ultima perioadă”, a mai precizat candidata PSD pentru funcția de primar al comunei Moțăieni.

Ana Maria Obagiu a înșirat o serie de investiții care ar fi trebuit să existe la Moțăieni, dar nu a avut cine să le realizeze. Nu a existat preocupare! Acum, consideră că, prin votul și încrederea pe care o să i le acorde pe 9 iunie cetățenii localității, ea va fi primarul care va face ceea ce trebuie.

La Moțăieni, a mai spus Ana Maria Obagiu, timpul parcă a stat pe loc, aici nu există locuri de joacă pentru copii, de recreere, spații destinate petrecerii timpului liber.

„Avem generații de copii dornici de recreere și de interacționare, dar acest aspect nu a fost o prioritate pentru actualul primar. Eu consider că trebuie să acordăm o atenție deosebită modului de dezvoltare, de creștere și educare a tinerei generații. Dacă pentru primarul de acum de la Moțăieni acest aspect nu a fost o prioritate, eu vă asigur că împreună cu echipa de consilieri vom trata cu responsabilitate această problemă. Vom construi spații de joacă și recreere atât pentru cei mici cât și pentru generațiile mai mari”.

A pus în discuție candidata PSD pentru funcția de primar al comunei Moțăieni și satul Cucuteni, o așezare pitorească, răsfirată pe un deal străjuit de păduri. Așezarea are un farmec aparte, liniște, aer curat, peisaje mirifice, dar nu sunt suficiente aceste elemente pentru a-i ține pe tineri acasă, înrădăcinați în glia străbună.

Ana Maria Obagiu crede că trebuie sprijinit prin proiecte, prin dezvoltarea infrastructurii, și turismul rural, crearea unor oportunități de afaceri în acest domeniu. În zonă și-au construit case mulți oameni veniți din Capitală, iubitori de natură și relaxare, dar nu este de ajuns.

„Cred cu tărie că turismul se poate dezvolta în această zonă, dar pentru atingerea acestui deziderat mai sunt multe de făcut în ceea ce privește infrastructura locală. Oamenii din Cucuteni se plâng de starea deplorabilă a străzii principale care străbate așezarea, aceasta devenind un dezastru total după ce a fost introdus sistemul de apă potabilă. În plus, străzile secundare sunt într-o stare foarte proastă, în special pe perioada iernii sau atunci când avem ploi puternice. Menționez strada Nae Popescu, strada Plai, strada de legătură cu Vulcana de Sus.

Cât privește rețeaua de apă potabilă nici aceasta nu este mulțumitoare pentru comunitate. Oamenii se plâng de lipsa presiunii apei și uneori de lipsa totală a acesteia cu toate că rețeaua de apă a fost introdusă de foarte scurt timp. Doar de un an de zile”, a mai adăugat Ana Maria Obagiu.

În satul de centru, Moțăieni, nemulțumirile localnicilor sunt și mai multe. Căminul Cultural se află într-o stare dezastruoasă. La fel, Dispensarul medical și Casa Rizescu.

„După părerea mea, aceste obiective necesită o atenție deosebită, fiind monumente de interes județean și local. Primarul actual dorește să dărâme Căminul Cultural și să reconstruiască unul nou ceea ce mi se pare o lipsă de păstrare a autenticității acestei clădiri, de distrugere a trecutului. Lipsa de gospodărire a localității, lipsa de proiecte, de implicare a actualului primar sunt lucruri evidente, iar toate acestea au dus la starea deplorabilă în care se află comunitatea noastră.

Sunt hotărâtă să fac totul pentru a aduce comuna noastră la nivelul anului 2024. Știu că avem multe de făcut, dar împreună cu echipa mea de consilieri locali, oameni care vin din toate domeniile de activitate și foarte bine pregătiți, sperăm să facem lucruri mărețe pentru comunitatea în care am crescut, ne-am dezvoltat și ne-am educat. Suntem hotărâți să ascultăm toate problemele pe care le ridică cetățenii, să analizăm rapid fiecare situație în parte și să acționăm pentru rezolvarea lor. Vreau să construim împreună o comunitate frumoasă, dezvoltată, unită, în care fiecare dintre noi să fie mândru că este locuitor al Moțăieniului”, a transmis Ana Maria Obagiu – candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Moțăieni.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

1 IUNIE 2024: Nu rata activitățile organizate de Camera de Comerț Dâmboviţa pentru copii!

Publicat

pe

Camera de Comerț, industrie și Agricultură Dâmbovița a pregătit și anul acesta activități interesante pentru copii, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Prin urmare, sâmbătă – 1 iunie 2024, între orele 10:00 și 13:00, se vor organiza, la sediul Camerei de Comerț Dâmboviţa – Calea Câmpulung , Nr. 6A, Târgoviște, următoarele activități:
– Ateliere de creație: lego, puzzle, desen
– Club de robotică Code School Clubs Targoviste
– Puctură pe față DINI LAND
– Karaoke și Mini Disco
– Festivalul Culorilor. Crează-ți propriul univers cu creta!
– Copiii în acțiune: Întâlnire cu Poliția – Siguranță și distracție
– Multe alte surprize.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite