Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Şase pacienţi şi un cadru medical infectaţi, plus un deces la un centru de dializă privat din Ialomiţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://sanatatea.tv/)

Şase pacienţi şi un cadru medical de la un centru privat de dializă din Slobozia, judeţul Ialomiţa, au ieşit pozitivi la testul COVID-19, iar unul dintre aceştia, o femeie de 60 de ani din Ţăndărei, a decedat. Nici autorităţile şi nici centrul nu au comunicat asta public – scrie Libertatea.

În urma decesului femeii, personalul medical din centru a fost testat, precum și o parte dintre pacienți, au povestit surse apropiate cazului. Dar alți pacienți nu au fost testați nici până duminică, 5 aprilie, deși au trecut 9 zile de la confirmarea primul caz.

”Ancheta epidemiologică e în curs de desfășurare, atât pot să vă spun, sărut mâna. Nu pot comunica date despre Covid, sărut mâna”, a spus directorul DSP Ialomița Dan Noel și a închis.

Grupul de Comunicare Strategică a declarat pentru Libertatea că ancheta a început în 27 martie, seara, ”când au înregistrat un caz de infectare la o persoană care a și decedat”.

Reamintim faptul că tot într-un centru de dializă privat s-au infectat şi patru persoane din Corbii Mari,  judeţul Dâmboviţa. Două dintre acestea au decedat. Virusul s-a răspândit şi la membrii familiilor. În acest moment, 285 de oameni din Corbii Mari sunt izolaţi la domiciliu, iar alţii, confirmaţi pozitiv, sunt in ternaţi în spital.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT