Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Guvernul trebuie să aloce bani pentru hrana persoanelor puse în izolare la domiciliu!

Publicat

pe

Se anunță vremuri grele pentru multe administrații publice locale. Deja mulți edili analizează dacă este nevoie de reduceri de salarii la personalul din subordine, ba chiar trimiterea unora pe perioade scurte în șomaj tehnic. Mai nou, au aflat primarii că vor mai intra în următoarele zile câteva valuri de românii. Evident, oamenii intenționează să vină acasă, în localitățile de baștină, la familiile lor.

Așa cum cer ordonanțele militare, toți cei care vin din zonele roșii ale Europei ar trebui să intre în carantină instituționalizată cel puțin două săptămâni. Dar, se aude că statul nu ar mai dispune de capacitățile de cazare pentru izolarea tuturor celor sosiți. Aşa că se vor lua alte măsuri. Se pare că primăriile din județul Dâmboviţa au primit deja circulare prin care edilii sunt înștiințați că vor trebui să se ocupe de cei care vin din țările vestice. Se va proceda la izolarea la domiciliu a acestora. Adică vor sta la un loc cu ceilalți membri ai familiei, punându-le și acestora viața în pericol!

Pentru multe autorități va fi o adevărată presiune. Acești oameni, în afară de faptul că vor trebui supravegheați în permanență pentru a nu încalca dispozițiile, trebuie și sprijiniți. Nu pot fi lăsați în casă să moară de foame, fără cele de trebuință traiului de zi cu zi.

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, spune că va fi o problemă dificil de rezolvat. Edilul are și o propunere în acest sens. Guvernul României, prin reprezentanții în teritoriu, să asigure masa zilnică celor care vor trebui izolați la domiciliu. Asta dacă ținem cont de faptul că, dacă ar fi carantinați instituționalizat, tot statul ar trebui să le asigure necesarul existențial.

„Consider că aceste cazuri trebuie să fie centralizate la nivel județean, iar cetățenii care vor ajunge să fie izolați la domiciliu să primească un fel de meniul zilei pe baza unor comenzi ferme, în baza unor contracte ferme cu societățile specializate în alimentație publică. Fondurile pentru această acțiune să fie asigurate de Guvern, prin Prefecturi”, a propus Gabriel Dănuț Sandu.

ACTUALITATE

Pacienții cu boli cronice sunt încă discriminați în epoca COVID-19

Publicat

pe

Radu Gănescu - președinte COPAC România (Sursa foto: captură Youtube)

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice trage un semnal de alarmă, susținând că drepturile cetățenilor care suferă de diferite boli, unele chiar foarte grave, care le pun viața în pericol, sunt, în continuare, nerespectate. Statul, sistemul medical românesc, se concentrează pe COVID-19, în defavoarea bolnavilor cronici, cărora, în continuare, li se refuză internarea în spitale, fiind luate în considerație doar urgențele.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți, nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu – președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Trebuia să avem astăzi o sărbătoare a României

Publicat

pe

de

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Sunt 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, în calitate de succesor al Imperiului Austro-Ungar și stat învins în urma războiului. Momentul a reprezentat consfințirea internațională a unirii Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României, în urma istoricului act de la Alba Iulia (1 decembrie 1918).

Am susținut și votat inițiativa colegului meu de Senat, Titus Corlățean, pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, ca un punct solid de referință al identității naționale. Din păcate, din motive pe care nu le pot înțelege, Legea adoptată în Parlament nu a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Din declarațiile dlui Corlățean, înțeleg că motivul are la bază vizita recentă a ministrului de Externe ungar în România. Dacă e așa, e revoltător pentru toți românii!

Astăzi, trebuia să avem o sărbătoare a României, trebuia să avem ceremonii specifice, trebuia să avem dezbateri, comunicări istorice, seminarii, trebuia să ne învățăm copiii despre ce s-a întâmplat la 4 iunie 1920. Nu avem nimic.

Închei cu vorbele lui Nicolae Titulescu: „Tratatul de la Trianon apare tuturor românilor, și îndeosebi celor din Ardeal, ca o consfințire a unei ordini de drept mult mai redusă decât aceea pe care veacuri de conviețuire și suferințe comune au săpat-o în conștiința istorică a neamului nostru. De aceea, în chip firesc, în opinia noastră publică, Tratatul de la Trianon evocă mai curând ideea unei completări, decât ideea unei amputări”.

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!