Connect with us

ACTUALITATE

Guvernul trebuie să aloce bani pentru hrana persoanelor puse în izolare la domiciliu!

Publicat

pe

Se anunță vremuri grele pentru multe administrații publice locale. Deja mulți edili analizează dacă este nevoie de reduceri de salarii la personalul din subordine, ba chiar trimiterea unora pe perioade scurte în șomaj tehnic. Mai nou, au aflat primarii că vor mai intra în următoarele zile câteva valuri de românii. Evident, oamenii intenționează să vină acasă, în localitățile de baștină, la familiile lor.

Așa cum cer ordonanțele militare, toți cei care vin din zonele roșii ale Europei ar trebui să intre în carantină instituționalizată cel puțin două săptămâni. Dar, se aude că statul nu ar mai dispune de capacitățile de cazare pentru izolarea tuturor celor sosiți. Aşa că se vor lua alte măsuri. Se pare că primăriile din județul Dâmboviţa au primit deja circulare prin care edilii sunt înștiințați că vor trebui să se ocupe de cei care vin din țările vestice. Se va proceda la izolarea la domiciliu a acestora. Adică vor sta la un loc cu ceilalți membri ai familiei, punându-le și acestora viața în pericol!

Pentru multe autorități va fi o adevărată presiune. Acești oameni, în afară de faptul că vor trebui supravegheați în permanență pentru a nu încalca dispozițiile, trebuie și sprijiniți. Nu pot fi lăsați în casă să moară de foame, fără cele de trebuință traiului de zi cu zi.

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, spune că va fi o problemă dificil de rezolvat. Edilul are și o propunere în acest sens. Guvernul României, prin reprezentanții în teritoriu, să asigure masa zilnică celor care vor trebui izolați la domiciliu. Asta dacă ținem cont de faptul că, dacă ar fi carantinați instituționalizat, tot statul ar trebui să le asigure necesarul existențial.

„Consider că aceste cazuri trebuie să fie centralizate la nivel județean, iar cetățenii care vor ajunge să fie izolați la domiciliu să primească un fel de meniul zilei pe baza unor comenzi ferme, în baza unor contracte ferme cu societățile specializate în alimentație publică. Fondurile pentru această acțiune să fie asigurate de Guvern, prin Prefecturi”, a propus Gabriel Dănuț Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT