Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Corbii Mari a cumpărat măşti de protecţie pentru toţi locuitorii comunei

Publicat

pe

La Corbii Mari, viața îşi intră, încet-încet, în procesul firesc, chiar dacă este deficil, iar măsurile impuse de autorități trebuie respectate întocmai. Ionuț Bănică, primarul localității, a întreprins, împreună cu ceilalți colegi din administrația publică locală, cu medicii, asistenții medicali, poliţişti şi jandarmi, tot ceea ce trebuie pentru a ține lucrurile sub control, pentru a atenua panica. Nu este tocmai ușor să ai într-o comună zeci de oameni izolați, persoane infectate, ba chiar și doi localnici răpuși de coronavirus. Acțiunile întreprinse de Primăria Corbii Mari pe acest front al luptei cu COVID-19 sunt multiple și toate au ca țintă redarea încrederii, a speranței şi siguranța cetățenilor.

„Vom intra și mai puternici în această luptă de uzură cu virusul COVID-19. Începând de marți, vom distribui gratuit măști de protecție reutilizabile tuturor persoanelor adulte din comuna Corbii Mari. Vom începe cu prioritate în satele în care avem cazuri de persoane confirmate pozitiv (Moara din Groapă, Grozăvești, Ungureni).

Măștile au fost achiziționate de noi, din bugetul propriu al Primăriei, cu un ultim efort financiar (încă n-am primit niciun ajutor din alte părți / avem promisiuni de la Consiliul Județean, așteptăm). Dar, în momentul de față, pentru mine nu mai există altă prioritate decât să trecem sănătoși peste acest moment!

Alături de măști, vom împărți și formulare de declarații pe propria răspundere, astfel încât în fiecare familie să existe posibilitatea ca, Pentru cauze majore și justificate să se poată deplasa. De asemenea, am făcut comandă pentru încă o cantitate de dezinfectant de străzi și mâine va fi livrată. Vom avea un stoc suficient pentru următoarea perioadă”.

Nu vă jucaţi cu vieţile oamenilor din Corbii Mari!

Edilul Ionuț Bănica nu a putut trece cu vederea reacția absolut anormală, grosolan politicianistă și lipsită de spirit de solidaritate a președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

„L-am văzut pe mai-marele PNL Dâmbovița că mă amenință cu controale, dosare… Dacă astea sunt prioritățile și vrea să mă controleze, să vină! Eu sunt aici, în mijlocul oamenilor; n-am plecat nicio secundă. Dar îi avertizez pe toți cei care încearcă să transforme situația grea prin care trece comuna noastră în sarabandele lor politice: NU VĂ JUCAȚI CU viețile oamenilor din Corbii Mari!

CITEŞTE ŞI: Domnule Guran, primarul de la Corbii Mari trebuie apreciat, nu ameninţat ca pe vremea comuniştilor!

Nu accept învârtelile voastre politice din fotoliile de la București sau de unde-o-ți mai fi, în timp ce noi ne luptăm pentru Sănătate. Doar asta contează pentru mine și rămân 100% concentrat pe acest lucru. Restul…să-ne vedem fiecare de treburile noastre și să încercăm să dăm o mână de ajutor, dacă vrem să ne facem utili. Aștept și accept orice sprijin”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionuț Banică – primarul comunei Corbii Mari.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT