Connect with us

ACTUALITATE

Unii cu munca, alţii cu vorbele goale! Replică acidă a primarului Târgoviştei la adresa PNL

Publicat

pe

Reprezentanţii PNL Târgovişte au stat trei săptămâni în izolare şi acum au chef de vorbă, în vreme ce noi, administraţia publică locală, dezinfectăm străzi, trotuare, parcuri şi scări de bloc pentru a combate coronavirusul. Indicat era să aibă decenţa să tacă, mai ales că au pus în pericol tot oraşul şi în special cartierul Matei Voievod, organizând o întâlnire pe teme agricole la care au adus contacţi direcţi ai senatorului PNL de Constanţa, Vergil Chiţac – depistat pozitiv!

Este replica acidă a primarului Daniel Cristian Stan, după conferinţa de presă online în care liderul liberalilor din Târgovişte, Aurelian Cotinescu, i-a acuzat pe edili că nu gestionează aşa cum trebuie criza provocată de COVID-19. A mai spus edilul că obligaţii şi competenţe ale prefectului sunt puse în sarcina administraţiilor locale. Pur şi simplu, în afară de primării, celelalte autorităţi publice se derobează de obligaţii!

„Această manieră iresponsabilă de a face politică, nu poate fi acceptată. Nu voi ezita niciodată să le spun târgoviştenilor adevărul. Mulţumim lui Dumnezeu că niciun târgoviştean nu a fost confirmat pozitiv şi ne rugăm să nu avem decese. Continuăm să facem tot ce depinde de noi pentru a limita efectele acestei pandemii. Este nevoie să se comunice mai mult. Am primit sute de mesaje. Oamenii trebuie să ştie câte teste s-au făcut, câţi oameni sunt pozitivi, din ce localităţi sunt…

Pe domnul Flutur de la Suceava l-a întrebat ce măsuri a luat? Noi, la Târgovişte, am finalizat pima etapă a acţiunii de dezinfecţie a scărilor de bloc, aproximativ 1.500. Vom executa acţiuni de dezinfecţie periodic. am început să montăm dispozitive pentru gel, precum şi alimentarea acestora. Am ajuns deja pe o treime din scările de bloc. De ce doar o treime? Pentru că întâmpinăm două mari dificultăţi: lipsa de pe piaţă şi preţul foarte piperat.

Această primă etapă a programului de dezinfecţie a costat Primăria Târgovişte aproximativ 850.000 de lei (8,5 miliarde de lei vechi) pentru că Guvernul nu a plafonat preţurile la dezinfectanţi, la fel cum nu au fost plafonate nici la alimentele de bază, nici la medicamente. Se putea face acest lucru de pe data de 16 martie. Acum, este târziu.

O mască chirurgicală de protecţie a ajuns să coste între 5 şi 7 lei, iar 1 litru de dezinfectant ajunge la 180 de lei. Sunt creşteri de preţ de sute de ori în 30-45 de zile. Acestea sunt aspecte la care ar trebui să răspundă cei de la PNL.

De asemenea, ar trebui să spună de ce atacă la Curtea Constituţională legile privind amânarea plăţii ratelor şi a utilităţilor. Pur şi simplu, românii erau puţin protejaţi. Nu plăteau dobândă la dobândă. Tot spectrul politic, cu excepţia PNL, votează şi acum PNL atacă la Curtea Constituţională. Nu mi se pare normal”, a declarat Daniel Cristian Stan – primar municipiul Târgovişte.

VIDEO

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. tass

    7 aprilie 2020 at 7:55

    si ce masuri ai luat domnule primar contra celor care au adus cu ziceti d.voastra contacti directi?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite