Connect with us

ACTUALITATE

PĂZEA, A SOSIT şi CIORDI-SPORA (I)

Publicat

pe

Sursa foto: facebook

OAMENI BUNI, feriţi-vă de CIORDI-SPORA, de DROJDIA societăţii, de spaima şi oprobriul Occidentului, de sila şi dispreţul României adevărate!

Pe lângă adevăraţii noştri semeni din DIASPORA, demni de tot respectul, întotdeauna bine-plecaţi şi bineveniţi – normali, cinstiţi, muncitori, unanim apreciaţi, fiecare la locul său, primitori la rândul lor, respectuoşi deopotrivă de oameni, necuvântătoare, legi şi obiceiuri – au sosit în patria-mumă şi jivinele nefrecventabile, „vedetele” europene ale infracţionalităţii arhicunoscute – jefuitorii de magazine şi camioane, trăgătorii pe carduri, traficanţii de carne vie, protectorii, florile de trotuar şi atâţia alţii. Haideţi să le zicem… CIORDI-SPORA, fiindcă NU EI sunt DIASPORA românească!

Pe lângă „aristocraţii” de mai sus, din aceeaşi pretinsă dragoste subită de ţara de origine – în realitate, fiindcă din cauza restricţiilor generate peste tot de Coronavirus, nu mai puteau „munci” – a sosit şi „plevuşca”: ciorditorii, hoţii de buzunare, mica tâlhărime, hoţii deghizaţi în cerşetori, golănimea iletrată, nespălată, jigodiile, spărgătorii de case… Într-un cuvânt, cei care au făcut ţărişoara asta de râs pentru multe decenii de-acum înainte.

ATENTIE MAXIMA, fiţi cu ochii în patru! Încuiaţi-vă uşile, chiar şi atunci când vă îndepărtaţi doar 20 de metri ca să duceţi gunoiul la tomberon. Instalaţi-vă alarme! Nu lăsaţi pe nimeni necunoscut să vă intre în casă, sub niciun pretext, iar dacă cineva încearcă, sunaţi la 112. Ţineţi-vă banii, câţi aveţi – mai bine mai puţini decât deloc – cardurile, actele, în buzunarele interioare ale hainelor. Urmaţi îndemnurile poliţiştilor. Feriţi-vă şi singuri.

Vă spun asta nu doar din cele studiate în Franţa, ca fiind caracteristice tuturor perioadelor de restrişte, de criză, în care fenomenul infracţional cunoaşte o creştere exponenţială, atingând valori foarte înalte, ci şi pentru că EU INSUMI, deşi le ştiam, am păţit-o din neglijenţă: în urmă cu nici două săptămâni m-au „uşurat” de portofel într-unul din magazinele din centrul Târgoviştei. Recunosc cinstit, a fost VINA MEA: l-am pus în buzunar, la vedere, după ce-am plătit la casă. Evident că vreun „şuţ” pripăşit printre raioane, aproape de ieşire, aşa cum stau ei, la pândă, m-a „ginit” şi… gata. Restul a fost floare la ureche, doar ei cu asta se ocupă, din asta trăiesc. Şi, între noi fie vorba – că doar nu ne aude nimeni, altfel ne-am putea alege şi cu capetele sparte pe motiv de denigrare, ba chiar şi, în plus, cu vreo condamnare sub pretext de marginalizare a minorităţilor (…) – să ştiţi că din mica-mare ciordeală mulţi dintre ei o duc bine, chiar foarte bine. Asta ca să nu mai vorbim despre căpeteniile lor – palatele unora, cu turnuleţe sau fără, cu lei-paralei la poartă şi cu scări din marmură vorbesc de la sine… deşi autorităţile nu le văd – oare fiindcă sunt „contributori” şi şefi de votanţi?!?

Bineînţeles că nu am depus nicio plângere: mi-ar fi fost jenă, mă făceam singur de râs şi aş fi răpit inutil timpul unor funcţionari de poliţie care, lucrând în condiţii dificile, de stres, în localuri vetuste şi insalubre (duceţi-vă la Poliţia Municipiului Târgovişte şi la vreo secţie de la ţară, cu latrina în fundul curţii, vă veţi lua cu mâinile de cap şi-mi veţi da dreptate, veţi constata singuri că spre ruşinea lor de neiertat guvernanţii României n-au catadicsit să aloce bani pentru a le crea condiţii umane, civilizate, de muncă) au şi aşa multă bătaie de cap, nu numai cu delicvenţii obişnuiţi, ci şi cu toţi imbecilii şi jigodiile care acum, când bântuie VIRUSUL UCIGAŞ, nesocotesc tocmai interdicţiile – oricum extrem de TARDIVE, în opinia specialiştilor, nu a politicienilor demagogi – menite să mai salveze vieţi…

PREVEDEREA lucidă este necesară şi utilă în general, iar în vederea zilelor ce vor veni, în special. DROJDIA INFRACŢIONALĂ, PARAZIŢII de toate felurile vor rămâne în ţara-mumă, printre noi, nu de voie, ci de nevoie, fiindcă nu vor mai fi acceptaţi nici măcar toleraţi în Occidentul până mai ieri, atot-primitor. Dimpotrivă… Dar vom mai discuta pe această temă acută.

Până atunci însă, aştept cu mare nerăbdare OPINIILE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SINGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, carantină de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend!

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște a depășit, astăzi – 17 octombrie 2021, pragul de incidență care impune carantină de noapte (20:00-05:00) în toate zilele săptămânii, nu doar în weekend. Măsura se va aplica după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa va constata oficial, printr-o hotărâre, că rata de infectări este peste 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Astăzi, municipiul Târgoviște a înregistrat 7,79, față de 7,32 – cât a fost ieri. Potrivit informațiilor oficiale, 716 târgovișteni s-au îmbolnăvit de COVID în ultimele 14 zile.

Asta înseamnă că nu se mai poate ieși din casă în intervalul orar 20:00-05:00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie

Măsurile de mai sus nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Atenție! În Târgoviște, este deja obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise!

În județul Dâmbovița, astăzi – 17 octombrie, 68 de localități din cele 89 au rată de incidență peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județul Dâmbovița, 18 – 22 octombrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 18 – 22 octombrie 2021, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:

1. Siguranța circulației
– semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulaței
2. Covor bituminos DJ 702E Făgetu – Gura Foii
3. Covor bituminos DJ 702E Făgetu – Mănăstirea – Gherghițești, km 4+740-9+300
4. Refacere platformă drum DJ 714 podeț tubular, km 25+000
5. Refacere platformă drum DJ 714 în zona pârâului Vârtelaș, km 28+000-28+776
6. Refacere trotuar și parapet protecție pod pe DJ 715 peste râul Ialomița la Buciumeni
7. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 714, sector Glod – Sanatoriu Moroeni, km 2+000-
5+000
8. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 720A, sector Gura Ocniței – Adânca, km 0+000-
6+183
9. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 720C, sector Gura Ocniței – Ocnița
10. Întreținere drumuri pietruite DJ 712A Runcu – Râu Alb, km 7+660-9+710
11. Pod peste Sabar pe DJ 401A la Odobești
12. Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19.694 km)
13. Asfaltare străzi în comuna Corbii Mari
14. Modernizare DC 501 în comuna Comișani, sat Lazuri
15. Reabilitare și modernizare străzi în comuna Șotânga
16. Covor bituminos DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni, L= 2 km
17. Modernizare DJ 711, sect. Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+135, L=19,350 km;
18. Modernizare DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350-40+830, L= 5,48 km
19. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572- 6+384, L= 5,812 km
20. Modernizare DJ 720 Gura Ocniței – Moreni
21. Modernizare DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000-16+000, L=16 km
22. Punere în siguranță pod peste Argeș pe DJ 711A, km 36+698, la Potlogi
23. Modernizare drumuri locale în satele Dobra și Mărcești, comuna Dobra
24. Modernizare drum de legătură Bărbulețu – Valea Tisei – Malu cu Flori
25. Covoare bituminoase , et. II, lot 1 – DJ 721A – decolmatare șanțuri
26. Reabilitare imobil pentru înființarea arhivei CJD
27. Iluminat public DJ 714 Zănoaga , Bolboci, Cheile Tătarului, Peștera, Padina
28. Reabilitare pod pe DJ 701 peste râul Argeș, km 31+040 la Ungureni, Corbii Mari
29. Centru salvamont zona Peștera, comuna Moroeni

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Pe DJ 711 Ulmi – Băleni – Bujoreanca este închisă temporar circulația rutieră în perioada 21.06.2021 – 31.10.2021, la km 16+050 pe raza comunei Băleni, pentru executarea lucrărilor de dezafectare a podului existent și construirea unui pod nou. Varianta ocolitoare de circulație va fi: DJ 711 (Racoviță) – DJ 711B (Bucșani) – DJ 720A (intersecție DC 28) – DC 28 (intersecție DJ 711).

2 Podul pe DJ 711 de la km 34+414, situat pe raza localității Cojasca, este inchis temporar circulației rutiere în perioada 2.08.2021 – 20.12.2021. Devierea circulației se va face în funcție de categoria vehiculelor, astfel:
a Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 t pe DC 43A prin satul Iazu traversând podul în aval,
b. Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe DJ 711E Bilciurești – DC 31- DJ 720A Finta Mare – DN 1A Postârnacu

3. Podul pe 701 peste râul Argeș situat la km 31+040 la Ungureni, Corbii Mari este închis circulației publice. Varianta ocolitoare de circulație va fi Crovu – Zidurile – Potlogi – Corbii Mari – Ungureni ( DJ 701 – DJ 401A – DJ 711A – DJ 701)

4. Drumul județean DJ 719, sect. intersecție DN 72 – Răzvad și sect. intersecție cu str. Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 7,5t.

5. Drumul județean DJ 714 zona Cheile Tătarului este închis circulației publice începând cu data de 22.07.2021, fiind afectat de calamitățile naturale din perioada 19-20.07.2021 și 28-29.08.2021

6. Drumul județean DJ 720, sect. Gura Ocniței (intersecție cu DJ 720C) – Gura Ocniței (intersecție cu DJ 720A), km 2+335-4+020 este închis circulației rutiere în perioada 1.09.2021- 15.11.2021. Varianta ocolitoare va fi DJ 720C (intersecție cu DJ 720 – intersecție cu DJ 720A) – DJ 720A (intersecție cu DJ 720C – intersecție cu DJ 720).

7. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.

8. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:

DJ 503, sect. Fierbinți – lim. jud. Argeș
DJ 611, sect. Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona
Miculești –Măgura – Costișata
DJ 720A, sect. Gheboaia – Finta
DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, com. Sălcioara
DJ 712 A Fieni – Badeni – Runcu
DJ 710 Bezdead – Costișata
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A sector Pod peste Argeș – Autostrada A1

 

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

– Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.

– Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule
echipate corespunzător şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

– Vă rugăm a vă informa în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

– Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08.00-16.00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT