Connect with us

ACTUALITATE

PĂZEA, A SOSIT şi CIORDI-SPORA (I)

Publicat

pe

Sursa foto: facebook

OAMENI BUNI, feriţi-vă de CIORDI-SPORA, de DROJDIA societăţii, de spaima şi oprobriul Occidentului, de sila şi dispreţul României adevărate!

Pe lângă adevăraţii noştri semeni din DIASPORA, demni de tot respectul, întotdeauna bine-plecaţi şi bineveniţi – normali, cinstiţi, muncitori, unanim apreciaţi, fiecare la locul său, primitori la rândul lor, respectuoşi deopotrivă de oameni, necuvântătoare, legi şi obiceiuri – au sosit în patria-mumă şi jivinele nefrecventabile, „vedetele” europene ale infracţionalităţii arhicunoscute – jefuitorii de magazine şi camioane, trăgătorii pe carduri, traficanţii de carne vie, protectorii, florile de trotuar şi atâţia alţii. Haideţi să le zicem… CIORDI-SPORA, fiindcă NU EI sunt DIASPORA românească!

Pe lângă „aristocraţii” de mai sus, din aceeaşi pretinsă dragoste subită de ţara de origine – în realitate, fiindcă din cauza restricţiilor generate peste tot de Coronavirus, nu mai puteau „munci” – a sosit şi „plevuşca”: ciorditorii, hoţii de buzunare, mica tâlhărime, hoţii deghizaţi în cerşetori, golănimea iletrată, nespălată, jigodiile, spărgătorii de case… Într-un cuvânt, cei care au făcut ţărişoara asta de râs pentru multe decenii de-acum înainte.

ATENTIE MAXIMA, fiţi cu ochii în patru! Încuiaţi-vă uşile, chiar şi atunci când vă îndepărtaţi doar 20 de metri ca să duceţi gunoiul la tomberon. Instalaţi-vă alarme! Nu lăsaţi pe nimeni necunoscut să vă intre în casă, sub niciun pretext, iar dacă cineva încearcă, sunaţi la 112. Ţineţi-vă banii, câţi aveţi – mai bine mai puţini decât deloc – cardurile, actele, în buzunarele interioare ale hainelor. Urmaţi îndemnurile poliţiştilor. Feriţi-vă şi singuri.

Vă spun asta nu doar din cele studiate în Franţa, ca fiind caracteristice tuturor perioadelor de restrişte, de criză, în care fenomenul infracţional cunoaşte o creştere exponenţială, atingând valori foarte înalte, ci şi pentru că EU INSUMI, deşi le ştiam, am păţit-o din neglijenţă: în urmă cu nici două săptămâni m-au „uşurat” de portofel într-unul din magazinele din centrul Târgoviştei. Recunosc cinstit, a fost VINA MEA: l-am pus în buzunar, la vedere, după ce-am plătit la casă. Evident că vreun „şuţ” pripăşit printre raioane, aproape de ieşire, aşa cum stau ei, la pândă, m-a „ginit” şi… gata. Restul a fost floare la ureche, doar ei cu asta se ocupă, din asta trăiesc. Şi, între noi fie vorba – că doar nu ne aude nimeni, altfel ne-am putea alege şi cu capetele sparte pe motiv de denigrare, ba chiar şi, în plus, cu vreo condamnare sub pretext de marginalizare a minorităţilor (…) – să ştiţi că din mica-mare ciordeală mulţi dintre ei o duc bine, chiar foarte bine. Asta ca să nu mai vorbim despre căpeteniile lor – palatele unora, cu turnuleţe sau fără, cu lei-paralei la poartă şi cu scări din marmură vorbesc de la sine… deşi autorităţile nu le văd – oare fiindcă sunt „contributori” şi şefi de votanţi?!?

Bineînţeles că nu am depus nicio plângere: mi-ar fi fost jenă, mă făceam singur de râs şi aş fi răpit inutil timpul unor funcţionari de poliţie care, lucrând în condiţii dificile, de stres, în localuri vetuste şi insalubre (duceţi-vă la Poliţia Municipiului Târgovişte şi la vreo secţie de la ţară, cu latrina în fundul curţii, vă veţi lua cu mâinile de cap şi-mi veţi da dreptate, veţi constata singuri că spre ruşinea lor de neiertat guvernanţii României n-au catadicsit să aloce bani pentru a le crea condiţii umane, civilizate, de muncă) au şi aşa multă bătaie de cap, nu numai cu delicvenţii obişnuiţi, ci şi cu toţi imbecilii şi jigodiile care acum, când bântuie VIRUSUL UCIGAŞ, nesocotesc tocmai interdicţiile – oricum extrem de TARDIVE, în opinia specialiştilor, nu a politicienilor demagogi – menite să mai salveze vieţi…

PREVEDEREA lucidă este necesară şi utilă în general, iar în vederea zilelor ce vor veni, în special. DROJDIA INFRACŢIONALĂ, PARAZIŢII de toate felurile vor rămâne în ţara-mumă, printre noi, nu de voie, ci de nevoie, fiindcă nu vor mai fi acceptaţi nici măcar toleraţi în Occidentul până mai ieri, atot-primitor. Dimpotrivă… Dar vom mai discuta pe această temă acută.

Până atunci însă, aştept cu mare nerăbdare OPINIILE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SINGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT