Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PĂZEA, A SOSIT şi CIORDI-SPORA (I)

Publicat

pe

Sursa foto: facebook

OAMENI BUNI, feriţi-vă de CIORDI-SPORA, de DROJDIA societăţii, de spaima şi oprobriul Occidentului, de sila şi dispreţul României adevărate!

Pe lângă adevăraţii noştri semeni din DIASPORA, demni de tot respectul, întotdeauna bine-plecaţi şi bineveniţi – normali, cinstiţi, muncitori, unanim apreciaţi, fiecare la locul său, primitori la rândul lor, respectuoşi deopotrivă de oameni, necuvântătoare, legi şi obiceiuri – au sosit în patria-mumă şi jivinele nefrecventabile, „vedetele” europene ale infracţionalităţii arhicunoscute – jefuitorii de magazine şi camioane, trăgătorii pe carduri, traficanţii de carne vie, protectorii, florile de trotuar şi atâţia alţii. Haideţi să le zicem… CIORDI-SPORA, fiindcă NU EI sunt DIASPORA românească!

Pe lângă „aristocraţii” de mai sus, din aceeaşi pretinsă dragoste subită de ţara de origine – în realitate, fiindcă din cauza restricţiilor generate peste tot de Coronavirus, nu mai puteau „munci” – a sosit şi „plevuşca”: ciorditorii, hoţii de buzunare, mica tâlhărime, hoţii deghizaţi în cerşetori, golănimea iletrată, nespălată, jigodiile, spărgătorii de case… Într-un cuvânt, cei care au făcut ţărişoara asta de râs pentru multe decenii de-acum înainte.

ATENTIE MAXIMA, fiţi cu ochii în patru! Încuiaţi-vă uşile, chiar şi atunci când vă îndepărtaţi doar 20 de metri ca să duceţi gunoiul la tomberon. Instalaţi-vă alarme! Nu lăsaţi pe nimeni necunoscut să vă intre în casă, sub niciun pretext, iar dacă cineva încearcă, sunaţi la 112. Ţineţi-vă banii, câţi aveţi – mai bine mai puţini decât deloc – cardurile, actele, în buzunarele interioare ale hainelor. Urmaţi îndemnurile poliţiştilor. Feriţi-vă şi singuri.

Vă spun asta nu doar din cele studiate în Franţa, ca fiind caracteristice tuturor perioadelor de restrişte, de criză, în care fenomenul infracţional cunoaşte o creştere exponenţială, atingând valori foarte înalte, ci şi pentru că EU INSUMI, deşi le ştiam, am păţit-o din neglijenţă: în urmă cu nici două săptămâni m-au „uşurat” de portofel într-unul din magazinele din centrul Târgoviştei. Recunosc cinstit, a fost VINA MEA: l-am pus în buzunar, la vedere, după ce-am plătit la casă. Evident că vreun „şuţ” pripăşit printre raioane, aproape de ieşire, aşa cum stau ei, la pândă, m-a „ginit” şi… gata. Restul a fost floare la ureche, doar ei cu asta se ocupă, din asta trăiesc. Şi, între noi fie vorba – că doar nu ne aude nimeni, altfel ne-am putea alege şi cu capetele sparte pe motiv de denigrare, ba chiar şi, în plus, cu vreo condamnare sub pretext de marginalizare a minorităţilor (…) – să ştiţi că din mica-mare ciordeală mulţi dintre ei o duc bine, chiar foarte bine. Asta ca să nu mai vorbim despre căpeteniile lor – palatele unora, cu turnuleţe sau fără, cu lei-paralei la poartă şi cu scări din marmură vorbesc de la sine… deşi autorităţile nu le văd – oare fiindcă sunt „contributori” şi şefi de votanţi?!?

Bineînţeles că nu am depus nicio plângere: mi-ar fi fost jenă, mă făceam singur de râs şi aş fi răpit inutil timpul unor funcţionari de poliţie care, lucrând în condiţii dificile, de stres, în localuri vetuste şi insalubre (duceţi-vă la Poliţia Municipiului Târgovişte şi la vreo secţie de la ţară, cu latrina în fundul curţii, vă veţi lua cu mâinile de cap şi-mi veţi da dreptate, veţi constata singuri că spre ruşinea lor de neiertat guvernanţii României n-au catadicsit să aloce bani pentru a le crea condiţii umane, civilizate, de muncă) au şi aşa multă bătaie de cap, nu numai cu delicvenţii obişnuiţi, ci şi cu toţi imbecilii şi jigodiile care acum, când bântuie VIRUSUL UCIGAŞ, nesocotesc tocmai interdicţiile – oricum extrem de TARDIVE, în opinia specialiştilor, nu a politicienilor demagogi – menite să mai salveze vieţi…

PREVEDEREA lucidă este necesară şi utilă în general, iar în vederea zilelor ce vor veni, în special. DROJDIA INFRACŢIONALĂ, PARAZIŢII de toate felurile vor rămâne în ţara-mumă, printre noi, nu de voie, ci de nevoie, fiindcă nu vor mai fi acceptaţi nici măcar toleraţi în Occidentul până mai ieri, atot-primitor. Dimpotrivă… Dar vom mai discuta pe această temă acută.

Până atunci însă, aştept cu mare nerăbdare OPINIILE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SINGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

ACTUALITATE

Medicul de familie din Crângurile care a contactat COVID-19 a decedat!

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găești

Daniela Toma, medicul de familie din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, care a contactat noul coronavirus de la asistenta să, depistată pozitiv în a doua jumătate a lunii iunie, a pierdut lupta cu viața.

Doctorița fusese transferată la un spital din Capitală, starea sa de sănătate deteriorându-se foarte rapid, deși era un om activ, care a lucrat până în momentul când rezultatul testului a confirmat faptul că a contactat COVID-19.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să o odihnească în pace pe doctorița Daniela Toma.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SDEE Muntenia Nord – SDEE Târgovişte, anunț luare decizie emitere acord de mediu

Publicat

pe

de

SDEE MUNTENIA NORD – SDEE TÂRGOVIȘTE anunță publicul interesat asupra luării deciziei de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul „INT comuna Gura Foii, localitățile Catanele, Făgetu, Bumbuia, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Gura Foii, satele Catanele, Făgetu, Bumbuia, județul Dâmbovița.

Proiectul acordului de mediu si informațiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, in zilele de luni-joi, între orele 09:00-15:00 și vineri între 09:00-13:00, precum și la următoarea adresa de internet http://apmdb.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta observații / comentarii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a Agenției de Protecția Mediului Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!