Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Primăvara de mâine nu va mai exista pentru prinţesa mea”…

Publicat

pe

Am aflat astăzi că doamna Georgeta Petrescu, soţia unui foarte apropiat colaborator al publicaţiei noastre, scriitorul Radu Petrescu Muscel, a trecut la cele veşnice. S-a dus încă un om bun şi modest, un om care nu a aşteptat niciodată mulţumiri pentru ceea ce a făcut, un om ale cărui calităţi frumoase au trecut, de cele mai multe ori, neobservate.

În data de 22 martie 2020, Georgeta şi Radu Petrescu şi-au reînnoit legămintele de iubire, credinţă şi respect, la împlinirea a patru decenii de viaţă împreună. Din păcate, n-au putut fi acasă şi nici la biserică, pentru că doamna Georgeta suferea de cancer în stadiu terminal. Ceremonia a avut loc într-o încăpere a Hospice-ului „Casa Speranţei” din Parcul Plumbuita Bucureşti. Le-au fost alături preotul misionar Mihai Păcuraru şi două cadre medicale.

„În contextul pandemiei de coronavirus, toţi ceilalţi bolnavi din spitale au fost trecuţi pe planul al doilea, unii dintre aceştia, printre care şi cei bolnavi de cancer, fiind pur şi simplu daţi afară din spitale, iar cei care au mai rămas sunt neglijaţi sub toate aspectele: tratament, medicaţie, alimentaţie, legătura firească cu aparţinătorii. Soţia mea nu a mai fost primită la şedinţele de citostatice, Institutul Oncologic Bucureşti de la Fundeni golindu-se pentru a fi primiţi potenţialii infectaţi cu coronavirus”, ne-a spus Radu Petrescu Muscel.

Doamna Georgeta s-a născut în Bucureşti, la data de 10 decembrie 1953. A fost tehnician proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice din Bucureşti. Din anul 2011, şi-a ajutat soţul să organizeze conferinţe şi simpozioane locale, judeţene, naţionale şi internaţionale având ca teme istoria modernă şi contemporană a României. S-a stins din viaţă în ziua de 3 aprilie şi a fost înmormântată în cimitirul parohiei „Sf. Ilie” din Pipera, comuna Voluntari, alaturi de tatăl domniei sale, Gheorghe Nita. Dumnezeu să o odihnească în pace, iar domnului Radu să-i dea putere să depăşească această despărţire!

„Primăvara de mâine nu va mai exista pentru prinţesa mea”…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!