Connect with us

ACTUALITATE

„Primăvara de mâine nu va mai exista pentru prinţesa mea”…

Publicat

pe

Am aflat astăzi că doamna Georgeta Petrescu, soţia unui foarte apropiat colaborator al publicaţiei noastre, scriitorul Radu Petrescu Muscel, a trecut la cele veşnice. S-a dus încă un om bun şi modest, un om care nu a aşteptat niciodată mulţumiri pentru ceea ce a făcut, un om ale cărui calităţi frumoase au trecut, de cele mai multe ori, neobservate.

În data de 22 martie 2020, Georgeta şi Radu Petrescu şi-au reînnoit legămintele de iubire, credinţă şi respect, la împlinirea a patru decenii de viaţă împreună. Din păcate, n-au putut fi acasă şi nici la biserică, pentru că doamna Georgeta suferea de cancer în stadiu terminal. Ceremonia a avut loc într-o încăpere a Hospice-ului „Casa Speranţei” din Parcul Plumbuita Bucureşti. Le-au fost alături preotul misionar Mihai Păcuraru şi două cadre medicale.

„În contextul pandemiei de coronavirus, toţi ceilalţi bolnavi din spitale au fost trecuţi pe planul al doilea, unii dintre aceştia, printre care şi cei bolnavi de cancer, fiind pur şi simplu daţi afară din spitale, iar cei care au mai rămas sunt neglijaţi sub toate aspectele: tratament, medicaţie, alimentaţie, legătura firească cu aparţinătorii. Soţia mea nu a mai fost primită la şedinţele de citostatice, Institutul Oncologic Bucureşti de la Fundeni golindu-se pentru a fi primiţi potenţialii infectaţi cu coronavirus”, ne-a spus Radu Petrescu Muscel.

Doamna Georgeta s-a născut în Bucureşti, la data de 10 decembrie 1953. A fost tehnician proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice din Bucureşti. Din anul 2011, şi-a ajutat soţul să organizeze conferinţe şi simpozioane locale, judeţene, naţionale şi internaţionale având ca teme istoria modernă şi contemporană a României. S-a stins din viaţă în ziua de 3 aprilie şi a fost înmormântată în cimitirul parohiei „Sf. Ilie” din Pipera, comuna Voluntari, alaturi de tatăl domniei sale, Gheorghe Nita. Dumnezeu să o odihnească în pace, iar domnului Radu să-i dea putere să depăşească această despărţire!

„Primăvara de mâine nu va mai exista pentru prinţesa mea”…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Mesajul unei judecătoare: Iertați-ne dacă puteți!

Publicat

pe

Judecătoarea Adriana Stoicescu de la Timișoara ne încântă și încurajează din nou spiritele încărcate cu neliniști și umbrite de iluzii, cu un text dur la adresa unui sistem care, în plină democrație europeană, nu în vremuri de stalinism feroce, s-a perfecționat în a face rău cu orice preț. Manifestul, postat pe pagina sa de Facebook, a fost conceput după ce a citit o carte de memoralistică dură, scrisă de fosta judecătoare Rodica Constantinovici, actualmente avocat care a câștigat procesul intentat statului român pentru prejudiciul cauzat prin privarea să nelegală de libertate într-un dosar instrumentat de DNA.

„Îmi reprim cu greu cuvintele de ocară, știind că mă expun, din nou, “șansei” de a fi declarată dușman al independenței diverșilor eroi. Dar, citind cartea doamnei avocat Rodica Constantinovici, fost JUDECĂTOR, nu mă pot opri să nu urlu: Cum a fost posibil așa ceva?

Cum am permis noi, judecătorii, acest cataclism rușinos, acest derapaj total al puterii care distruge și corupe umanitatea, normalitatea și cele mai elementare drepturi?

Cum a fost posibil ca într-o țară europeană, aparent democrată, să asistăm nepăsători la un fenomen Pitești, de rit nou, în care, în numele unei minciuni, au fost sacrificați, cu senintate și plăcere perversă, oameni absolut NEVINOVAȚI?

Cum am putut să tacem? Să întoarcem capul? Să preluăm, pur și simplu, minciunile, doar pentru a fi noi înșine la adăpost? Pentru a fi pe placul mulțimii în delir, care strigă “la pușcărie”, fără să intereseze pe cineva, pe oricine, dacă oamenii aceia erau vinovați?

Am fost amenințată, somată, sfătuită, să tac. M-am gândit de nenumarate ori să plec, pentru că pot, liniștită, să pun roba în cui. Am trecut pe lângă iad și am fost salvată de un infractor, da, recunosc, ce nu a vrut să mintă pentru a-și salva pielea. Altfel, acum așteptam, probabil inutil, liberarea condiționată.

Dar, pentru numele Lui Dumnezeu, cum vă puteți privi în oglindă, autori și complici, artizani ai acestor minciuni care au omorât oameni? Cum puteți dormi? Cum puteți mânca? Vă duceți liniștiți copiii la școală, știind că oameni nevinovați au murit din cauza însăilărilor voastre? Din cauza dorinței de a vă vedea numele pe prima pagină a ziarelor? De a fi lăudați? De a vedea oamenii cum tremură în fața voastră, cerșind milă, știind că aveți drept absolut de viață și de moarte asupra lor?

Au fost condamnați oameni în numele unei iluzii bine ticluite, transformată în armă politică. Au puterzit la propriu în celule mizere, pline de gândaci, în mijlocul cărora trona câte un WC turcesc, în timp ce așteptau, inutil, dreptatea.

Dreptatea noastră era strâmbă, pentru ea contau doar urletele televiziunilor, satisfacția unor personaje care nu aveau ce căuta în magistratură, dornice de preamărire și mânate de satisfacția meschină a omului mic care doboara un om, poate, mult mai mare. Doar pentru că poate.

Am asistat neputincioși la pervertirea ideii de justiție penală, devenită slogan de campanie, în timp ce marii și adevărații hoți erau bine mersi la adăpost de brațul lung al legii, furând liniștiți în continuare.

Da, știu, cu o floare nu se face primăvară. Da, știu, vocea mea nu contează. Nu am în spate pe nimeni și nici nu “am spate”. Da, știu, nu voi putea schimba nimic, iar absența mea nu va conta. Dar, nu am dreptul să tac, pentru că am fost la un milimetru de dezastrul care a ucis oameni și a aruncat dreptatea la gunoi.

Mi-e rușine că nu am văzut totul, că nu am urlat mai devreme și că nu pot să îndrept nimic. Dar pot încă să vorbesc. Și să spun: Iertați-ne… dacă puteți”, a scris, pe pagina sa de Facebook, judecătoarea Adriana Stoicescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

36 de clase din județul Dâmbovița au trecut la ore online. Vezi lista!

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar din județ, situația epidemiologică din mediul școlar în perioada 20 – 24 septembrie este următoarea:

– elevi confirmați Covid-19: 37 (0,05%)
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 15 persoane (0,24%)
– clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 36 (1,12%)
– elevi din clasele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 900 (1,35%)
– unități de învățământ cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 1 – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Târgoviște (256 preșcolari).

Lista unităților de învățământ unde există clase care desfășoară orele online

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT