Connect with us

ACTUALITATE

„Primăvara de mâine nu va mai exista pentru prinţesa mea”…

Publicat

pe

Am aflat astăzi că doamna Georgeta Petrescu, soţia unui foarte apropiat colaborator al publicaţiei noastre, scriitorul Radu Petrescu Muscel, a trecut la cele veşnice. S-a dus încă un om bun şi modest, un om care nu a aşteptat niciodată mulţumiri pentru ceea ce a făcut, un om ale cărui calităţi frumoase au trecut, de cele mai multe ori, neobservate.

În data de 22 martie 2020, Georgeta şi Radu Petrescu şi-au reînnoit legămintele de iubire, credinţă şi respect, la împlinirea a patru decenii de viaţă împreună. Din păcate, n-au putut fi acasă şi nici la biserică, pentru că doamna Georgeta suferea de cancer în stadiu terminal. Ceremonia a avut loc într-o încăpere a Hospice-ului „Casa Speranţei” din Parcul Plumbuita Bucureşti. Le-au fost alături preotul misionar Mihai Păcuraru şi două cadre medicale.

„În contextul pandemiei de coronavirus, toţi ceilalţi bolnavi din spitale au fost trecuţi pe planul al doilea, unii dintre aceştia, printre care şi cei bolnavi de cancer, fiind pur şi simplu daţi afară din spitale, iar cei care au mai rămas sunt neglijaţi sub toate aspectele: tratament, medicaţie, alimentaţie, legătura firească cu aparţinătorii. Soţia mea nu a mai fost primită la şedinţele de citostatice, Institutul Oncologic Bucureşti de la Fundeni golindu-se pentru a fi primiţi potenţialii infectaţi cu coronavirus”, ne-a spus Radu Petrescu Muscel.

Doamna Georgeta s-a născut în Bucureşti, la data de 10 decembrie 1953. A fost tehnician proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice din Bucureşti. Din anul 2011, şi-a ajutat soţul să organizeze conferinţe şi simpozioane locale, judeţene, naţionale şi internaţionale având ca teme istoria modernă şi contemporană a României. S-a stins din viaţă în ziua de 3 aprilie şi a fost înmormântată în cimitirul parohiei „Sf. Ilie” din Pipera, comuna Voluntari, alaturi de tatăl domniei sale, Gheorghe Nita. Dumnezeu să o odihnească în pace, iar domnului Radu să-i dea putere să depăşească această despărţire!

„Primăvara de mâine nu va mai exista pentru prinţesa mea”…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT