Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

De ce evită Prefectura Dâmboviţa să comunice?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Solidaritatea înseamnă și comunicare, implicare directă, dorința de a discuta cu cetățenii, cu factorii responsabili, intenția de a încuraja, de a alimenta speranțele. Tocmai aceste lucruri vedem că nu se întâmplă la Prefectura Dâmbovița. Există acolo o echipă care gestionează, în conformitate cu legea, implicațiile coronavirusul ăsta nenorocit asupra vieților noastre. Coordonează întreaga activitate socio-economică, tot ceea ce ține de prevenție, de măsurile care trebuie luate pentru a opri răspândirea COVID 19.

Am fi dorit, lăsând la o parte politica, alte elemente ce țin de poziția publică, să-l vedem mai des pe prefectul județului. Dacă nu pe domnia sa măcar pe subprefect. Am înțeles că acum avem unul. Să comunice cu cetățeanul, evident prin intermediul mediei, mai mult, mai la subiect și, de ce nu, mai cald, nu doar în șabloanele reci ale unor comunicate care, în afară de cifre ce uneori ne înspăimântă, și norme redate cu articol și aliniat, nu ne mai spune nimic.

Am fi vrut să îi vedem pe reprezentanții Guvernului în teritoriu, până la urmă, emisarii unei puteri liberale, istoric deschise transparenței și comunicării, îmbrăcați în combinezoane și pornind pe drumurile județului. Să îi văd alături de primarii care spun că nu au cu cine discuta, că, în afară de circulare și decrete, nu primesc nimic altceva.

Am văzut. Președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea, încearcă să fie cât mai transparent, expune problematica județului. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, la fel. Este vizibil pe rețetele de socializare, organizează conferințe de presă online, merge pe șantierele municipale. Liderii politici apar şi ei frecvent. Vin în față cu probleme, dau soluţii, se impun, îşi dau silinţa să le mențină cetățenilor moralul ridicat. Se insistă pe spiritul de solidaritate.

I-am văzut activi pe președintele PSD – Corneliu Ștefan, pe senatorul Adrian Țuțuianu – liderul PRO România. Nu sunt rare nici apariții deputatului Dumitru Lupescu de la USR. Ba chiar și PNL, chiar dacă mai firav. Norocul lor că a spart gheaţa Aurelian Cotinescu și mai intervine public! Dar, unde sunt mai marii Prefecturii în toată ecuația asta? De ce tocmai ei evită comunicarea lină, mai caldă, mai prietenoasă, mai de mers la suflet? Nu credem că starea de urgență trebuie să transforme autoritățile în roboței care lucrează după softul impus. Trebuie să rămânem oameni. Și să arătăm acest lucru. În situații de criză, omul trebuie să fie cel mai important!

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!