Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

De ce evită Prefectura Dâmboviţa să comunice?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Solidaritatea înseamnă și comunicare, implicare directă, dorința de a discuta cu cetățenii, cu factorii responsabili, intenția de a încuraja, de a alimenta speranțele. Tocmai aceste lucruri vedem că nu se întâmplă la Prefectura Dâmbovița. Există acolo o echipă care gestionează, în conformitate cu legea, implicațiile coronavirusul ăsta nenorocit asupra vieților noastre. Coordonează întreaga activitate socio-economică, tot ceea ce ține de prevenție, de măsurile care trebuie luate pentru a opri răspândirea COVID 19.

Am fi dorit, lăsând la o parte politica, alte elemente ce țin de poziția publică, să-l vedem mai des pe prefectul județului. Dacă nu pe domnia sa măcar pe subprefect. Am înțeles că acum avem unul. Să comunice cu cetățeanul, evident prin intermediul mediei, mai mult, mai la subiect și, de ce nu, mai cald, nu doar în șabloanele reci ale unor comunicate care, în afară de cifre ce uneori ne înspăimântă, și norme redate cu articol și aliniat, nu ne mai spune nimic.

Am fi vrut să îi vedem pe reprezentanții Guvernului în teritoriu, până la urmă, emisarii unei puteri liberale, istoric deschise transparenței și comunicării, îmbrăcați în combinezoane și pornind pe drumurile județului. Să îi văd alături de primarii care spun că nu au cu cine discuta, că, în afară de circulare și decrete, nu primesc nimic altceva.

Am văzut. Președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea, încearcă să fie cât mai transparent, expune problematica județului. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, la fel. Este vizibil pe rețetele de socializare, organizează conferințe de presă online, merge pe șantierele municipale. Liderii politici apar şi ei frecvent. Vin în față cu probleme, dau soluţii, se impun, îşi dau silinţa să le mențină cetățenilor moralul ridicat. Se insistă pe spiritul de solidaritate.

I-am văzut activi pe președintele PSD – Corneliu Ștefan, pe senatorul Adrian Țuțuianu – liderul PRO România. Nu sunt rare nici apariții deputatului Dumitru Lupescu de la USR. Ba chiar și PNL, chiar dacă mai firav. Norocul lor că a spart gheaţa Aurelian Cotinescu și mai intervine public! Dar, unde sunt mai marii Prefecturii în toată ecuația asta? De ce tocmai ei evită comunicarea lină, mai caldă, mai prietenoasă, mai de mers la suflet? Nu credem că starea de urgență trebuie să transforme autoritățile în roboței care lucrează după softul impus. Trebuie să rămânem oameni. Și să arătăm acest lucru. În situații de criză, omul trebuie să fie cel mai important!

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!