Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ceva nu se leagă în felul în care autorităţile raportează cifrele crizei COVID-19

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Câte persoane au fost testate în judeţul Dâmbovița? Câte persoane au fost depistate pozitiv la Covid-19, fiind asimptomatice? Câte teste pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 au ajuns în judeţul Dâmboviţa? Există suficiente teste? Sau există teste pentru dâmboviţeni?

Lista de întrebări este lungă, însă dâmboviţenii nu au de la cine să primească răspunsurile. La nivel judeţean nu se comunică nimic! Informaţiile oficiale sunt cele centralizate la nivel naţional şi transmise prin presa naţională de către Grupul de Comunicare Strategică.

Mai mult decât atât, ceva nu se leagă în felul în care autorităţile raportează cifrele crizei de coronavirus. Sunt câteva categorii care nu lasă loc de dubii (numărul de bolnavi, numărul de persoane vindecate, numărul de decese, numărul de persoane în carantină etc., dacă sunt cele reale), dar există şi o categorie care lasă loc de interpretări, ca să nu spunem că lasă loc de manipulare: numărul de teste şi numărul de teste/persoană. Aceasta ne induce involuntar ideea că în judeţul Dâmbovița nu au fost aplicate! De ce? Pentru că Prefectura nu raportează mai nimic.

Nu știm, nici la această oră, care este numărul de persoane testate în judeţul Dâmbovița de la apariţia coronavirusului SARS-CoV-2. Nu ştim nici măcar dacă sunt teste în judeţul nostru.

Conform procedurii anunţată de Ministerul Sănătăţii în urmă cu o lună, fiecare suspect de coronavirus este testat prima dată pentru a se afla dacă este infectat și dacă rezultatul este pozitiv urmează încă două teste după tratament, ceea ce înseamnă că ar trebui să existe şi în Dâmboviţa un număr de persoane testate.

Cer Prefecturii Dâmbovița, ca voce unică pentru comunicarea pe tema COVID-19, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, să spună public care este numărul real de persoane testate, unice (adică să nu calculeze de câte ori a fost testată fiecare persoană, ci numărul persoanelor testate) şi care este numărul de testări aplicate. Să comunice care este stocul de echipamente destinate protejării personalului medical contra infectării cu SARS-CoV-2 și dacă aceste materiale corespund specificațiilor legislației în vigoare. O întrebare extrem de importantă este și dacă aceste echipamente se pun la dispoziția personalului medical pentru protejarea acestora în lupta cu coronavirusul. Cer responsabilitate, cer asumare, în conformitate cu funcţiile deţinute!

Sper din toata inima ca Prefectura să fie transparentă în comunicare, aşa cum este normal, pentru că tăcerea nu este niciodată o soluție!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Un prahovean a devenit cel mai bătrân bărbat din lume

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Titlul de cel mai bătrân om din lume a fost „preluat”, pe 28 mai 2020, de la britanicul Robert Weighton, de un român care va împlini pe 8 noiembrie 2020 vârsta de 112 ani. Dumitru Comănescu s-a născut în comuna Provința de Jos, județul Prahova.

Cel mai longeviv cetățean al planetei a declarat că iubirea și echilibrul sunt secretele vieții sale. Mintea a păstrat-o ageră datorită dorinței de a învăța continuu. Când a început Primul Război Mondial, avea numai 6 ani. Își mai aduce aminte de anul Marii Unirii.

Al Doilea Război Mondial l-a prins în postura de inginer agronom. Nu a mers pe front, dar s-a ocupat de agricultură, de producerea pâinii pentru țară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Slujbă de pomenire în cimitirul soldaților ruși, de ziua eroilor români!

Publicat

pe

Sursa foto: evz.ro

Când suntem obișnuiți să organizăm un anume eveniment nu din suflet, din dorință și respect, ci doar așa să fie punctată o activitate, să ne facem datoria, la rece, încurcăm borcanele și ne facem de râs.

Ieri, la Turda, de Ziua Eroilor, autoritățile civile și militare au greșit cimitirele. În loc să meargă la locul de veci al oștașilor români pentru a ține slujba, a prezenta onoruri și a depune coroane de flori, au nimerit la cimitirul soldaților ruși.

Mai multe persoane aflate la locul cu pricina le-au atras atenția că au greșit monumentul. După consumarea ceremonialului, neatentele organe au mutat florile și coroanele în zona în care odihnesc pe veci soldații români.

Gafa nu a fost trecută cu vederea de Manuela Moldovan, persoana implicată în mai multe acțiuni pentru reabilitarea și conservarea Cimitirului Eroilor Români. Aceasta a spus că va depune o sesizare la Ministerul Apărării Naționale, fiindcă ceea ce s-a întâmplat a fost de neacceptat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!