Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Vin Floriile!

Publicat

pe

Căldură mare. Şi aglomeraţie pe măsură. Cetăţeni pe stradă, puhoi. Cu mască şi fără mască. Doar vin Floriile! Toată lumea încearcă să fenteze legea şi să ajungă la oraş pentru a-şi cumpăra cele de trebuinţă pentru marea sărbătoare de duminică.

Credem că autorităţile nu mai fac faţă mulţimii plictisite de stat în hibernare. Or avea toţi declaraţii? Motive serioase de ieşit la şosea? Nu prea cred. Este dificil de controlat situaţia. Poliţişti, jandarmi, ba chiar şi militari, destui pe străzi. Controlează de zor la documente…

Supermarket-urile sunt din nou pline de cumpărători. În piaţă, ca într-o zi normală. Nimeni nu pare stresat de coronavirus. Masca a devenit, se vede treaba, un obiect de vestimentaţie şi cam atât. Posibil, în curând, să vedem la unii purtători măscuţe decorate cu cristale swarovski…

Se fac plimbări de plăcere. Relaxare la soare, pe băncuţe. Unii ar juca şi table dacă ar avea unde. Au apărut la vânzare în Târgovişte şi măştile de protecţie! Am văzut într-un magazin, pe undeva pe la Piaţa 1 mai. 6 lei bucata! Tare, nu? Şi este de unică folosinţă! Dacă ai nevoie zilnic, în familie, de două-trei, sărăcie scrie pe tine. Concluzia? Ieşi mai ieftin dacă stai închis în casă. Se găseşte acum şi alcool medicinal. Ce-i drept, nu mai este 3 lei sticluţa. A urcat la 15 sau la 20 de lei.

Trec pe lângă Parcul Mitopolie. Unii muncesc după panouri. Se lucrează intens la modernizarea acestui loc de agrement public. Alţii stau la balcoane. Peste drum, la hotel Dâmboviţa. Se plictisesc. Vociferează lung. Nu le convine situaţia, dar asta-i legea, astea sunt normele. Izolare. Carantină.

Valetul pe care, de obicei, îl întâlneşti în faţa unui hotel celebru a fost înlocuit cu un jandarm înarmat. Alte timpuri, alte reguli…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Sursa foto: Asociația Turistică Pestera-Padina

Astăzi, 5 iunie 2020, a fost redeschisă oficial circulația pe traseul montan DJ 713 (DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383), drum cunoscut sub denumirea TransBucegi – anunță Consiliul Județean Dâmbovița. Acesta a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât a fost afectat de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Înainte de redeschidere, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.

De asemenea, reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Poliției Sinaia, din cadrul IPJ Prahova au efectuat, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, verificări pe traseu și au concluzionat că drumul întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!