Connect with us

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Vin Floriile!

Publicat

pe

Căldură mare. Şi aglomeraţie pe măsură. Cetăţeni pe stradă, puhoi. Cu mască şi fără mască. Doar vin Floriile! Toată lumea încearcă să fenteze legea şi să ajungă la oraş pentru a-şi cumpăra cele de trebuinţă pentru marea sărbătoare de duminică.

Credem că autorităţile nu mai fac faţă mulţimii plictisite de stat în hibernare. Or avea toţi declaraţii? Motive serioase de ieşit la şosea? Nu prea cred. Este dificil de controlat situaţia. Poliţişti, jandarmi, ba chiar şi militari, destui pe străzi. Controlează de zor la documente…

Supermarket-urile sunt din nou pline de cumpărători. În piaţă, ca într-o zi normală. Nimeni nu pare stresat de coronavirus. Masca a devenit, se vede treaba, un obiect de vestimentaţie şi cam atât. Posibil, în curând, să vedem la unii purtători măscuţe decorate cu cristale swarovski…

Se fac plimbări de plăcere. Relaxare la soare, pe băncuţe. Unii ar juca şi table dacă ar avea unde. Au apărut la vânzare în Târgovişte şi măştile de protecţie! Am văzut într-un magazin, pe undeva pe la Piaţa 1 mai. 6 lei bucata! Tare, nu? Şi este de unică folosinţă! Dacă ai nevoie zilnic, în familie, de două-trei, sărăcie scrie pe tine. Concluzia? Ieşi mai ieftin dacă stai închis în casă. Se găseşte acum şi alcool medicinal. Ce-i drept, nu mai este 3 lei sticluţa. A urcat la 15 sau la 20 de lei.

Trec pe lângă Parcul Mitopolie. Unii muncesc după panouri. Se lucrează intens la modernizarea acestui loc de agrement public. Alţii stau la balcoane. Peste drum, la hotel Dâmboviţa. Se plictisesc. Vociferează lung. Nu le convine situaţia, dar asta-i legea, astea sunt normele. Izolare. Carantină.

Valetul pe care, de obicei, îl întâlneşti în faţa unui hotel celebru a fost înlocuit cu un jandarm înarmat. Alte timpuri, alte reguli…

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT