Connect with us

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Vin Floriile!

Publicat

pe

Căldură mare. Şi aglomeraţie pe măsură. Cetăţeni pe stradă, puhoi. Cu mască şi fără mască. Doar vin Floriile! Toată lumea încearcă să fenteze legea şi să ajungă la oraş pentru a-şi cumpăra cele de trebuinţă pentru marea sărbătoare de duminică.

Credem că autorităţile nu mai fac faţă mulţimii plictisite de stat în hibernare. Or avea toţi declaraţii? Motive serioase de ieşit la şosea? Nu prea cred. Este dificil de controlat situaţia. Poliţişti, jandarmi, ba chiar şi militari, destui pe străzi. Controlează de zor la documente…

Supermarket-urile sunt din nou pline de cumpărători. În piaţă, ca într-o zi normală. Nimeni nu pare stresat de coronavirus. Masca a devenit, se vede treaba, un obiect de vestimentaţie şi cam atât. Posibil, în curând, să vedem la unii purtători măscuţe decorate cu cristale swarovski…

Se fac plimbări de plăcere. Relaxare la soare, pe băncuţe. Unii ar juca şi table dacă ar avea unde. Au apărut la vânzare în Târgovişte şi măştile de protecţie! Am văzut într-un magazin, pe undeva pe la Piaţa 1 mai. 6 lei bucata! Tare, nu? Şi este de unică folosinţă! Dacă ai nevoie zilnic, în familie, de două-trei, sărăcie scrie pe tine. Concluzia? Ieşi mai ieftin dacă stai închis în casă. Se găseşte acum şi alcool medicinal. Ce-i drept, nu mai este 3 lei sticluţa. A urcat la 15 sau la 20 de lei.

Trec pe lângă Parcul Mitopolie. Unii muncesc după panouri. Se lucrează intens la modernizarea acestui loc de agrement public. Alţii stau la balcoane. Peste drum, la hotel Dâmboviţa. Se plictisesc. Vociferează lung. Nu le convine situaţia, dar asta-i legea, astea sunt normele. Izolare. Carantină.

Valetul pe care, de obicei, îl întâlneşti în faţa unui hotel celebru a fost înlocuit cu un jandarm înarmat. Alte timpuri, alte reguli…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT