Conectați-vă cu noi

POLITIC

Tăriceanu acuză: „Operaţiunea sparanghelul”, pregătită la nivel înalt!

Publicat

pe

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, în aceste zile de pandemie și de viață petrecută stresant și monoton sub stare de urgență, cu polițiștii și armata pe străzi gata să te ridice că pe un infractor înrăit dacă nu ai la tine declarația, este unul dintre cei mai înverșunați critici și actualei puteri. Nu a scăpat din furcile lui Tăriceanu nici șeful statului, Klaus Iohannis. Liderul ALDE a urmărit cu atenție cea ce el a numit „Operațiunea Sparanghelul”.

A găsit Tăriceanu acestui fenomen de neimaginat in această perioadă, când în plină pandemie mii de românii, infectați cu COVID 19 sau nu, au luat cu asalt aeroporturile pentru a salva producția agricolă a Germaniei, o similitudine cu operațiunea”Jimbolia”. Pe atunci România, spune Tăriceanu, a încălcat embargoul impus Iugoslaviei de NATO pompând combustibil sârbilor.Unii au făcut bani grei atunci.Asa au apărut primii milionari ai Banatului.

„Astăzi motorina nu mai are căutare și este înlocuită cu forța de muncă Nu împotriva unui embargo internațional ci împotriva propriilor noastre decizii. Ordonanțelor militare! Dar totul miroase a operațiune coordonată de la cel mai înalt nivel”, a scris liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Tot Tăriceanu mai vine cu un text interesant. Își închipuie cum ar suna pe vremurile astea destul de ciudate și cumplite monologul lui Constantin Tănase interpretat impecabil de marele actor dispărut dintre noi Toma Caragiu.

„Poporul ăsta încercați voi să-l țineți în casă cu ordonanțe militare fără cap și fără coadă? Poporului căruia i-au murit în închisorile comuniste mii de eroi pentru ca noi să putem vorbi liberi ii spuneți voi să tacă?

Poporului ăsta care a murit pentru a răsturna cea mai cruntă dictatură comunistă din Europa ii cereți voi să nu vadă hoțiile, prostia și incompetența voastră? Poporului ăsta care a trăit 40 de ani cu 2 ore de emisiune TV, și aia controlată de partid, ii cereți voi să accepte propaganda și minciunile voastre?”

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Fostul PSD-ist Alexandru Oprea vrea să facă din PMP a treia forță politică din Dâmbovița

Publicat

pe

Alexandru Oprea, fost vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, secretar executiv şi preşedinte al Consiliului Judeţean va candida la alegerile parlamentare din partea PMP. A părăsit partidul și urmează acum să predea frâiele Consiliului Judeţean Dâmboviţa lui Corneliu Ştefan, liderul PSD, marele câştigător al alegerilor locale. Tocmai de aceea, astăzi, a dorit să aibă o ultimă întâlnire cu reprezentanţii media, în calitate de şef al judeţului. Intenţia lui Oprea a fost aceea de a trece în revistă realizările sale pe tărâmul investiţional din Dâmboviţa în cele două mandate de preşedinte şi, evident, să atace şi subiecte politice, mai ales că era prima sa ieşire publică după trecerea cu bagaje la Partidul Mişcarea Populară din parea căruia va candida pentru un mandat de senator.

Decizia de a trece rapid de pe partea stângă a eşicherului politic pe partea dreaptă a luat-o ca urmare a hotărârii conducerii PSD Dâmboviţa de a nu-l valida pentru un post de parlamentar, aşa cum, spune el, i se promisese. A mărturisit că a mai fost curtat de alte două partide politice. Este clar că Oprea intuia că va fi lăsat pe afară de PSD şi şi-a pregătit mai din timp trecerea la PMP. Nu este tocmai de colea pentru un politiciann, unul de stânga chiar, ca, în 48 de ore, să te muţi la altă formaţiune politică şi să primeşti, rapid, fără prea multe rezerve, primul loc pe lista de candidaţi la Senat.

Alexandru Oprea, acum din postura de proaspăt membru PMP, a precizat că partidul pe care îl reprezintă poate deveni a treia forţă politică din judeţul Dâmboviţa, după PSD şi PNL. Este convins că la acest rezultat va avea şi el un rol deosebit, fiind o personă cu notorietate, care a luptat pentru acest judeţ şi care va folosi ca argumente forte realizările sale în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean. Oprea nu a exclus faptul că va avea în campania electorală un discurs critic, mai ales la adresa foştilor colegi de la PSD.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ionel Petre: Am aflat din presă că nu mai sunt președintele ALDE Dâmboviţa

Publicat

pe

Ionel Petre nu a apucat să-și anunțe oficial demisia din funcția de președinte al ALDE Dâmbovița că s-a și trezit schimbat de conducerea de la București a partidului care se va dizolva în PRO România. Gestul este considerat de Ionel Petre unul neprincipial și neserios. Spune fostul lider ALDE Dâmbovița că a aflat din presă că nu mai conduce organizația, că altcineva a fost instalat la șefie. Prea mult prin noua formațiune politică nu ar mai fi stat, mărturisind încă de la lansarea primei informații cu privire la înglobarea ALDE în PRO România că nu acceptă o astfel de combinație politică.

„Dincolo de lipsa de transparență și bun simț manifestate față de mine, ca lider ALDE, am asistat la prima acțiune de forță și unică autoritate a reprezentanților Pro România. Eu nu sunt persoana care iese pe ușa din spate sau care poate fi aruncată pe fereastră. Colegii din ALDE mă cunosc foarte bine, sunt un politician asumat, mi-am susținut întotdeauna punctele de vedere. Este dovada respectului față de partid și față de cetățenii cărora le-am cerut întotdeauna să aibă încredere în noi.

Sunt un om politic sincer, un politician de echipă. Tot timpul am respectat partidul pe care l-am reprezentat cu demnitate. Le urez succes foștilor colegi în tot ceea ce vor face de acum înainte pe plan politic! În ALDE am cunoscut mulți oameni demni de respect și pentru acest lucru, mă simt un om privilegiat!

Rămân un politician atent și în permanență aproape de oameni, chiar dacă acum sunt dezamăgit de modul în care coechipierii mei și liderii ALDE au înțeles să își manifeste hotărârea de a mă exclude din rândurile lor. O manieră puerilă, lipsită de consistența deciziilor luate de oameni care doresc să conducă destinele unei nații. Acum este clar că drumul alături de ALDE este la final. Eu sunt un politician de dreapta și așa voi rămâne. Nu agreez deloc decizia ALDE de a merge mai departe alături de PRO România, aspect pe care l-am exprimat încă de la anunțarea fuziunii. Eu am viziuni liberale care, de altfel, m-au și condus acum câțiva ani spre ALDE ca formațiune politică.

Momentan, îmi voi continua activitatea în domeniul privat, ca antreprenor. Politic, voi continua să îmi susțin public opiniile, din respect pentru cetățenii care mi-au acordat timpul lor, ascultându-mă în acești ani, dar și votul lor, ca reprezentant ALDE. Voi cotinua activitatea politică, dacă proiectele și viziunea mea vor fi împărtășite de o altă formațiune politică cu viziuni de dreapta. Rămân deschis ca politician pentru că eu cred cu tărie în proiectul demarat anul acesta. Cred în politica pentru oameni”, a precizat Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!