Connect with us

Dâmboviţa

Guvernul Orban i-a lăsat pe primari să se descurce singuri cu epidemia COVID-19!

Publicat

pe

Gestul consilierilor judeţeni liberali din Dâmboviţa de a nu participa la vot, săptămâna trecută, când a fost adoptată hotărârea privind trecerea unor sume neangajate investiţional în fondul de rezervă al CJ, pentru a fi ulterior alocate acolo unde este nevoie în această perioadă de criză, a fost unul lamentanbil şi nejustificat. Liberalii au demonstrat, încă o dată, că nu pot trata într-o manieră nepoliticianistă situaţiile apărute peste voinţa noastră, problemele judeţului.

Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a declarat, pornind de la această împrejurare şi constatare tristă, că PNL, indiferent de locul şi de structurile pe care le coordonează, nu este capabil să conducă ţara. În afară de faptul că, în această perioadă de stare de urgenţă, Guvernul Orban nu a alocat nici un leuţ administraţiilor publice locale, lăsându-i pe primari să se descurce fiecare după proprile posibilităţi, aleşii liberali judeţeni nici măcar nu au catadicsit să ridice mâinile şi să voteze pentru un proiect util, indispensabil pentru toate comunităţile din judeţ, pentru instituţiile implicate în prevenirea şi combaterea coronvirusului.

„Incapacitatea PNL la nivel național, implicit la nivelul județului Dâmbovița, distruge România. Guvernul nu a alocat niciun leu primăriilor pentru a lua măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. În ceea ce privește Dâmbovița, consilierii județeni ai PNL nu au participat la vot, săptămâna trecută, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Dâmbovița prin care sumele neangajate din bugetul instituției au trecute în fondul de rezervă și de aici fost alocate către ISU Dâmbovița, către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște sau către administrațiile locale de la Corbii Mari, Pucioasa și Moreni. Acest lucru este îngrijorător. Aşa văd liberalii din Dâmbovița și cei de la nivel central această situație”, a declarat președintele PSD Dâmbovița.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT