Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul comunei Corbii Mari, mesaj către cetăţenii din localitate

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în ultimele trei săptămâni. O perioadă în care a trebuit să dăm un test incredibil al unității și solidarității în fața unui dușman invizibil, dar atât de periculos – virusul COVID-19.

Am avut în localitate primul caz al unei persoane confirmate pozitiv. La două zile am avut și primul deces, iar în mai puțin de o săptămână am înregistrat 20 de cazuri confirmate. Toate au avut drept sursă de infecție o clinică din București, și nu pe cineva local. Au fost momente dramatice, cu o comunitate care putea să alunece foarte ușor de la precauție la panică. Oamenii au fost îngrijorați, speriați. A trebuit să luăm măsuri, unele severe, aplicate cu rigoare, pentru a evita o situația ca la Țăndărei, de pildă.

Bilanțul acestui moment: 20 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 (3 decese).

Au fost momente de suferință și privațiuni pentru locuitorii din Corbii Mari, marcate de un efort incredibil al fiecărei familii. Dar acest sacrificiu a contat enorm ca să trecem peste un moment critic. Și astăzi, când vorbim, pot spune că am depășit acel moment. Astăzi, toate cele 195 de persoane care au fost contacți direcți ai celor confirmați pozitiv au ieșit din izolare, fără nicio problemă de sănătate.

Cel mai îmbucurător lucru este acela că în comuna Corbii Mari, datorită măsurilor aplicate și respectării lor, nu am avut o răspândire comunitară a virusului. Este o mare victorie a noastră și le mulțumesc tuturor locuitorilor pentru că au răspuns uniți în fața acestui necaz. Fără puterea lor, fără sacrificiile lor, astăzi puteam fi într-o situație extrem de gravă.

În acest context, fac un apel către toate societățile comerciale, angajatori, distribuitori, firme de curierat etc. să-și reia activitatea în regim normal în timpul cel mai scurt cu putință. Motivele lor de îngrijorare nu mai există și putem să continuăm să ne facem treaba ca înainte.

În același timp, mesajul meu pentru locuitorii comunei este să respectăm măsurile transmise la nivel local și prin ordonanțele militare guvernamentale. Insist pe acest lucru: faptul că am depășit cu bine un moment critic nu trebuie să însemne o relaxare a precauțiilor, pentru că riscăm să ne întoarcem de unde am plecat. Ar fi dramatic.

Le mulțumesc tuturor celor care au stat și stau permanent lângă noi în această bătălie, fără să cârtească: medici, farmaciști, preoți, vânzători etc. Mulțumesc DSP, Poliției și Jandarmeriei pentru sprijinul prompt.

Efortul nostru împreună trebuie să meargă mai departe și sunt convins că veștile bune vor veni în continuare.

Ionuț Bănică,
Primarul comunei Corbii Mari

ADMINISTRAŢIE

Prefectura Dâmboviţa, punct de vedere pe subiectul Consiliul Local Lungulețu

Publicat

pe

Prefectura Dâmboviţa, exercitând controlul de legalitate, apreciază că Hotărârea prin care a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Lungulețu, aferent anului 2021, întrunește toate condițiile de formă și fond prevăzute în lege.

„La ședință au participat 15 consilieri, toți figurând în lista cuprinzând aleșii locali în funcție, întocmită în temeiul art. 263 din Codul Administrativ și a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 2341/2019.

Din foile colective de prezență rezultă că s-au întrunit comisiile de specialitate ale consiliului local, iar în procesul-verbal întocmit în cadrul ședinței se menționează că avizele comisiilor de specialitate sunt favorabile.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru și o abținere”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Județului Dâmboviţa, ca urmare a faptului că, în spațiul public, au apărut informații că proiectul de hotărâre a fost votat de o persoană care nu depusese jurământul în calitate de consilier local (Vezi declarații Ionuț Lăscaie)

Cât privește adoptarea bugetului local în ședință extraordinară, Prefectură apreciază că acest aspect ține de „oportunitatea adoptării actului administrativ și nu de legalitatea acestuia”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cea mai mare creșă din Târgovişte a intrat în faza de recepție

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedura de recepție la finalul lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotare executate la Creșa Nr. 16 (Micro IV) în cadrul unei proiect de peste 6 milioane de lei derulat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Practic, unitatea de învățământ antepreșcolar a fost reabilitată integral și a fost construit, totodată, un nou corp de clădire, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 1.400 mp, adică dublu față de cel vechi. A rezultat, spune primarul Daniel Cristian Stan, cea mai mare creșă din municipiul Târgoviște, o unitate cu spații extrem de generoase, unde vor putea fi primiți, la finalul perioadei de pandemie, peste 200 de copii.

„În acest moment, se mai lucrează la Creșa Nr. 2, tot pe PNDL. Raportat la infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, se lucrează la Grădiniţa Nr. 8 – Rază de Soare, pe fonduri europene, la Școala Nr. 13 – Matei Basarab, tot pe fonduri europene și facem toate eforturile ca în luna septembrie să avem gata și această unitate de învățământ. Acolo, avem un proiect de peste 20 de milioane de lei și veți vedea din nou o școală schimbată și una dintre cele mai moderne din România.

De asemenea, la finalul anului școlar, vor debuta și lucrările la Școala Nr. 6 – Tudor Vladimirescu. Este vorba de un proiect de aproximativ 21 de milioane de lei, care va schimba radical acea unitate de învățământ. Va fi transformată integral, așa cum au fost transformate toate unitățile de învățământ la care am intervenit. Să ne aducem aminte de Școala Nr. 8 – Mihai Viteazul sau de Grădinița Nr. 13, 14, de Creșa Nr. 13, 8, 14, de baza sportivă de la Colegiul Național Constantin Carabella, de reabilitarea sălii de sport de la CSȘ – pentru a aminti numai câteva dintre investițiile derulate în ultimele 12 luni pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, o infrastructură educațională care arată din ce în ce mai bine”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul este nemulțumit de faptul că actualul Guvern a refuzat să finanțeze alte câteva proiecte pe care administraţia municipiului Târgoviște le are pregătite.

„Este vorba, spre exemplu, de Școala Nr. 10 – Radu cel Mare. Din păcate, la aprobarea bugetului național s-a refuzat finanțarea acestei unități de învățământ, inclusiv prin votul parlamentarilor de Dâmbovița ai actualei coaliții de guvernare, care au fost și împotriva finanțării stadionului și a unor pachete de străzi din municipiul Târgoviște. Căutăm o soluție de finanțare pe CNI, unde am depus deja solicitarea și așteptăm să vedem dacă se concretizează. De asemenea, Școala Nr. 1 – Vasile Cârlova face obiectul preocupărilor noastre. Problema majoră pe care o avem în acest moment este generată de un buget foarte strâns. Sper să reușim, în perioada următoare, să depășim aceste probleme fără precedent. Este cel mai mic buget din ultimii 7-8 ani, iar presiunea este una deosebit de mare”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT