Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarul comunei Corbii Mari, mesaj către cetăţenii din localitate

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în ultimele trei săptămâni. O perioadă în care a trebuit să dăm un test incredibil al unității și solidarității în fața unui dușman invizibil, dar atât de periculos – virusul COVID-19.

Am avut în localitate primul caz al unei persoane confirmate pozitiv. La două zile am avut și primul deces, iar în mai puțin de o săptămână am înregistrat 20 de cazuri confirmate. Toate au avut drept sursă de infecție o clinică din București, și nu pe cineva local. Au fost momente dramatice, cu o comunitate care putea să alunece foarte ușor de la precauție la panică. Oamenii au fost îngrijorați, speriați. A trebuit să luăm măsuri, unele severe, aplicate cu rigoare, pentru a evita o situația ca la Țăndărei, de pildă.

Bilanțul acestui moment: 20 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 (3 decese).

Au fost momente de suferință și privațiuni pentru locuitorii din Corbii Mari, marcate de un efort incredibil al fiecărei familii. Dar acest sacrificiu a contat enorm ca să trecem peste un moment critic. Și astăzi, când vorbim, pot spune că am depășit acel moment. Astăzi, toate cele 195 de persoane care au fost contacți direcți ai celor confirmați pozitiv au ieșit din izolare, fără nicio problemă de sănătate.

Cel mai îmbucurător lucru este acela că în comuna Corbii Mari, datorită măsurilor aplicate și respectării lor, nu am avut o răspândire comunitară a virusului. Este o mare victorie a noastră și le mulțumesc tuturor locuitorilor pentru că au răspuns uniți în fața acestui necaz. Fără puterea lor, fără sacrificiile lor, astăzi puteam fi într-o situație extrem de gravă.

În acest context, fac un apel către toate societățile comerciale, angajatori, distribuitori, firme de curierat etc. să-și reia activitatea în regim normal în timpul cel mai scurt cu putință. Motivele lor de îngrijorare nu mai există și putem să continuăm să ne facem treaba ca înainte.

În același timp, mesajul meu pentru locuitorii comunei este să respectăm măsurile transmise la nivel local și prin ordonanțele militare guvernamentale. Insist pe acest lucru: faptul că am depășit cu bine un moment critic nu trebuie să însemne o relaxare a precauțiilor, pentru că riscăm să ne întoarcem de unde am plecat. Ar fi dramatic.

Le mulțumesc tuturor celor care au stat și stau permanent lângă noi în această bătălie, fără să cârtească: medici, farmaciști, preoți, vânzători etc. Mulțumesc DSP, Poliției și Jandarmeriei pentru sprijinul prompt.

Efortul nostru împreună trebuie să meargă mai departe și sunt convins că veștile bune vor veni în continuare.

Ionuț Bănică,
Primarul comunei Corbii Mari

ADMINISTRAŢIE

Primar Pucioasa: Am învățat din mers, am reparat mult și am construit și mai mult

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la împlinirea a 4 ani de la preluarea mandatului de edil, în data de 7 iulie 2016. Au fost 4 ani foarte grei, postul de primar însemnând pentru Costi Ana cea mai mare provocare, comunitatea din Pucioasa fiind una care nu mai cunoscuse demult satisfacția unei comunicări reale sunt permanente cu edilul.

„A fost o perioadă în care am învățat foarte mult, din mers, în care am reparat mult și am construit și mai mult!

Au fost 4 ani în care am reușit să clădim fundația unui oraș căruia să îi spunem cu mândrie „ACASĂ”!

Sigur, nu au fost 4 ani perfecți! Cu siguranță, am făcut și greșeli, dar am reusit să învățăm din ele!

Poate că nu am reușit să am dialog cu toată lumea, dar am avut tot timpul ușile deschise, pentru fiecare dintre dumneavoastră! Știu sigur că nu am rezolvat toate problemele și nevoile comunității, dar am încercat și totodată am pornit foarte multe proiecte, ce vor aduce soluțiile dorite!

Nu este momentul acum, dar în perioada imediat următoare vă invit să facem o analiză pertinentă a activității echipei mele. Însă până atunci putem să remarcăm cu ochiul liber câteva lucruri care au prins viață în orașul nostru! Speranta este unul dintre ele! Zâmbetul oamenilor este altul! Iar culoarea, ce începe să copleșească cenușiul, este la fel de importantă!

Închei prin a vă mulțumi tuturor, în numele meu și al echipei mele, pentru încrederea investită în noi și pentru faptul că v-am simțit permanent aproape! Cea mai mare dorință a mea a fost una simplă: SĂ NU VĂ DEZAMĂGESC! Și sper că într-o mare măsură am reușit! În mandatul acesta nu mi-au reușit toate acțiunile, dar perseverez și vă garantez că în mandatul următor o să fiu un primar mult mai bun, mai performant!

Cu respectul cuvenit, vă salută și vă mulțumește încă o dată, Constantin Ana – prietenul, partenerul, primarul dumneavoastră”!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Se lucrează intens pentru modernizarea infrastructurii din cartierul Prepeleac

Publicat

pe

Administraţia târgovişteană este la datorie. Sunt continuate în ritm alert lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor din municipiu, inclusiv cele din cartierele mărginaşe.

Astăzi – 7 iulie, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimarul Cătălin Rădulescu şi de administratorul public Gabriel Boriga, a mers în zona Prepeleac, unde se efectuează lucrări de balastare premergătoare procesului de asfaltare pe strada Cronicarilor.

Modernizarea acestei căi de acces a fost începută după ce s-a realizat extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale. Primăria Târgovişte are în plan să extindă şi să dezvolte toate reţelele de utilităţi din această parte a oraşului, considerată a fi una defavorizată.

„În cel mult două săptămâni, vor debuta lucrările de extindere a rețelelor de gaze pe străzile Fluierași, Cocorilor, Oltului, Fructelor și Ion Neculce, urmând ca apoi să fie vizate și de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, pe fonduri europene. În afara străzilor menționate, lucrările de asfaltare vor fi derulate și pe străzile Calafat, Luceafarului sau Porumbeilor.

Investițiile continuă cu un proiect pe fonduri europene în valoare de 7.000.000 de euro, destinat zonelor defavorizate și accesat prin Grupul de Acțiune Locală „Târgoviștea Egalității de Șanse”, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Concret, sunt avute în vedere o serie de măsuri de intervenție privind investiții care se vor finanța și implementa la nivelul UAT Târgoviște, după cum urmează:
– reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafărului – zona Prepeleac;

– construirea unui bloc de locuințe sociale – zona Laminorului;

– construires unei creșe și a unei grădinițe pe strada I.E. Florescu;

– modernizarea și extinderea creșei de pe strada George Cair;

– construirea unui centru social pentru persoane vârstnice pe strada Petru Cercel (imobil care avea inițial destinația de grădiniță);

– dotări pentru pentru unitățile de învățământ;

– dotări pentru centre sociale de tip rezidențial și de zi pentru copii și adulți;

– dezvoltarea de centre multifuncționale;

– crearea și modernizarea de locuri de joacă pentru copii;

– crearea și modernizarea de spații verzi;

– program de educare în vederea păstrării curățeniei;

– servicii de informare și consiliere profesională, servicii de mediere, programe de formare profesională, programe de ucenicie;

– acordarea unor ajutoare de minimis;

– asigurarea de servicii tip ,,Scoală după școală” și “A doua șansă”;

– furnizarea de servicii medicale;

– campanii de combatere a discriminării la nivelul școlilor, instituțiilor publice și la locul de muncă”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!