Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul comunei Corbii Mari, mesaj către cetăţenii din localitate

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în ultimele trei săptămâni. O perioadă în care a trebuit să dăm un test incredibil al unității și solidarității în fața unui dușman invizibil, dar atât de periculos – virusul COVID-19.

Am avut în localitate primul caz al unei persoane confirmate pozitiv. La două zile am avut și primul deces, iar în mai puțin de o săptămână am înregistrat 20 de cazuri confirmate. Toate au avut drept sursă de infecție o clinică din București, și nu pe cineva local. Au fost momente dramatice, cu o comunitate care putea să alunece foarte ușor de la precauție la panică. Oamenii au fost îngrijorați, speriați. A trebuit să luăm măsuri, unele severe, aplicate cu rigoare, pentru a evita o situația ca la Țăndărei, de pildă.

Bilanțul acestui moment: 20 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 (3 decese).

Au fost momente de suferință și privațiuni pentru locuitorii din Corbii Mari, marcate de un efort incredibil al fiecărei familii. Dar acest sacrificiu a contat enorm ca să trecem peste un moment critic. Și astăzi, când vorbim, pot spune că am depășit acel moment. Astăzi, toate cele 195 de persoane care au fost contacți direcți ai celor confirmați pozitiv au ieșit din izolare, fără nicio problemă de sănătate.

Cel mai îmbucurător lucru este acela că în comuna Corbii Mari, datorită măsurilor aplicate și respectării lor, nu am avut o răspândire comunitară a virusului. Este o mare victorie a noastră și le mulțumesc tuturor locuitorilor pentru că au răspuns uniți în fața acestui necaz. Fără puterea lor, fără sacrificiile lor, astăzi puteam fi într-o situație extrem de gravă.

În acest context, fac un apel către toate societățile comerciale, angajatori, distribuitori, firme de curierat etc. să-și reia activitatea în regim normal în timpul cel mai scurt cu putință. Motivele lor de îngrijorare nu mai există și putem să continuăm să ne facem treaba ca înainte.

În același timp, mesajul meu pentru locuitorii comunei este să respectăm măsurile transmise la nivel local și prin ordonanțele militare guvernamentale. Insist pe acest lucru: faptul că am depășit cu bine un moment critic nu trebuie să însemne o relaxare a precauțiilor, pentru că riscăm să ne întoarcem de unde am plecat. Ar fi dramatic.

Le mulțumesc tuturor celor care au stat și stau permanent lângă noi în această bătălie, fără să cârtească: medici, farmaciști, preoți, vânzători etc. Mulțumesc DSP, Poliției și Jandarmeriei pentru sprijinul prompt.

Efortul nostru împreună trebuie să meargă mai departe și sunt convins că veștile bune vor veni în continuare.

Ionuț Bănică,
Primarul comunei Corbii Mari

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița execută lucrări complexe pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița execută, în această perioadă, prin societatea proprie, lucrări de reparații pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu – DJ 718A

La final – spune președintele Corneliu Ștefan, care urmărește atent investiția, se va circula în cele mai bune condiții spre această zonă a județului cu profunde semnificații istorice.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe DJ 710, sectorul Bezdead-Pucioasa.

Vezi aici programul complet al lucrărilor de infrastructură rutieră pe care le execută CJ Dâmbovița săptămâna aceasta!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviștei este supărat rău de tot! S-a trecut la sancțiuni!

Publicat

pe

Nu voi permite ca tot ceea ce am construit împreună să devină bătaia de joc a unor iresponsabili – este mesajul transmis, astăzi, de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, către cetățenii certați cu bunul simț.

„Nu pot, efectiv, să înțeleg resortul care determină pe cineva să facă așa ceva. Pur și simplu, mintea mea respinge ideea că un individ care respiră același aer cu noi, care merge pe aceleași străzi și în aceleași parcuri, care trăiește în aceeași comunitate… se comportă ca un golan, fără ca nimeni să-i fi greșit cu nimic.

Suntem plini de sloganuri (unii dintre noi), „vrem o țară ca afară”, etc., etc., etc. Dar când vine vorba de atitudine… e ce vedeți în poze.

Sunt foarte mâhnit și nu vreau să las lucrurile astea să treacă nepedepsite. În ultimele 2 zile au fost aplicate aproximativ 30 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe vizând tulburarea ordinii și liniștii publice, depozitarea neautorizată a deșeurilor, dar și circulația atelajelor sau regimul câinilor cu stăpân”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că, săptămâna trecută, când a fost redeschis Parcul Mitropoliei, la finalul lucrărilor de modernizare, edilul a lansat un apel către locuitorii orașului, să păstreze în stare bună ceea ce municipalitatea s-a străduit să le ofere. Depinde doar de noi ca parcul să arate la fel de bine ca acum și peste un an, doi sau cinci – spunea edilul. Ei bine, unii și-au dat deja în petic. Atât de repede!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT