Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

S-a reuşit stoparea răspândirii COVID-19 în comuna Corbii Mari

Publicat

pe

Măsurile luate de Primăria Corbii Mari, sub atenta îndrumare a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, pentru stoparea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, au dat rezultate. În acest moment, în comună mai sunt doar 9 persoane în izolare la domiciliu, iar numărul celor confirmate pozitiv s-a oprit la 20.

Primarul Ionuţ Bănică ne-a informat că, ieri – 12 aprilie, a fost ultima zi de izolare pentru contacţii direcţi ai persoanelor care s-au infectat când au mers la dializă la o clinică privată din Bucureşti. Din nefericire, trei dintre aceşti pacienţi au decedat. Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie.

„În comuna Corbii Mari, nu am avut răspândire comunitară, fapt pentru care, de astăzi, am luat câteva măsuri care să ne permită să intrăm, uşor-uşor, în normalitate. Este vorba de programul magazinelor, care a fost mărit până la ora 21:00, cu pauză între orele 14:00-15:00, când agenţii economici vor desfăşura acţiuni de dezinfecţie specifice acestei perioade. Bineînţeles, ca măsură de precauţie, locuitorii comunei vor purta în continuare mască şi mănuşi, pentru că nu putem să ne perrmitem să ne relaxăm”, a explicat primarul Ionuţ Bănică.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    aprilie 14, 2020 at 9:48 am

    vedeți daca a aflat si domnul guran.trompeta de la pnl rebuie sa afle.trompeta zic bine.el suna desteptarea cand avea functii.fruntasul si…el suna desteptarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

DSP Dâmboviţa, informare privind focarele COVID-19 din județ, 8 iulie 2020

Publicat

pe

de

În ultima săptămână s-a constatat o creştere a cazurilor de SARS -CoV -2 la nivelul judeţului Dâmboviţa, fapt explicat prin:
– existenţa a două focare de colectivitate cu un număr mare de cazuri, unul cu 34 de cazuri înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dîmboviţa , iar celălalt cu 14 cazuri la o societate comercială;
– creşterea numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidenţiale pentru persoanele adulte şi copii, conform Metodologiei de supraveghere a COVID-19;
– decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi, în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;
– decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere; -nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative;
– nerespectarea de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie, ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător;

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp.

Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19.

DIRECTOR EXECUTIV DSP DÂMBOVIȚA – Dr. Sorin STOICA

Citește în continuare

ACTUALITATE

Autoritățile din Argeș se gândesc să instituie măsuri suplimentare de prevenire COVID-19

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a declarat că, în funcție de modul cum sunt respectate măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus și de ritmul de creștere a cazurilor pozitive, se vor institui în județ reguli suplimentare, mai dure decât cele care se aplică în acest moment.

„Nu ne dorim acest lucru și sperăm ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus”, a spus prefectul Emanuel Soare.

În acest moment, toate instituțiile cu atribuții de control din judetul Argeș acționează în teritoriu pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19. În ultimele 24 de ore, s-au aplicat peste 100 de amenzi, dar și avertismrnte. Reamintim și faptul că a fost operaționalizată o linie telefonică TelVerde – 0800800165, la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform datelor furnizate de DSP, în județul Argeș situatia se prezintă astfel:
– persoane aflate în carantină: 1;
– persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 152;
– persoane internate în spital: 393 (dintre care 8 la ATI);
– persoane vindecate: 284;
– persoane diagnosticate pozitiv: 1083;
– persoane decedate: 58.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!