Connect with us

ACTUALITATE

Activităţi online pentru sărbătorirea Zilei Europei, iniţiate de Centrul ED Târgovişte

Publicat

pe

Vlăduţ Andreescu - manager Europe Direct Târgovişte (Foto: www.futurelibrary.gr)

Manifestările organizate de Centrul Europe Direct Târgovişte, cu prilejul Zilei Europei – 9 mai, ajunse la cea de-a 12-a ediţie, se vor desfăşura anul acesta în mediul online, mai exact pe pagina de Facebook a instituţiei.

„În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de «Uniune Europeană» şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună prin expoziția photovoice cu tema «Tineri din Europa gândesc spre viitor!», prin care cetățenii europeni sunt invitați să se exprime prin fotografii însoțite de text relevant având în vedere «Pactul ecologic european».

Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 este cea mai mare provocare și oportunitate a epocii noastre. Pentru a reuși acest lucru, Comisia Europeană a prezentat Pactul ecologic european, cel mai ambițios pachet de măsuri care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă. Măsurile variază de la reducerea ambițioasă a emisiilor și investițiile în cercetarea și inovarea de vârf până la conservarea mediului natural al Europei.

Susținut de investiții în tehnologii ecologice, soluții durabile și noi întreprinderi, Pactul ecologic poate fi o nouă strategie de creștere economică a UE. Succesul său depinde în mare măsură de implicarea și angajamentul publicului și al tuturor părților interesate, astfel că promovarea în rândul cetățenilor Europei, reprezintă obiectivul de bază al evenimentului nostru online”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Europe Direct Târgovişte.

Tematica: responsabilizarea cetățenilor faţă de factorii distructivi ai mediului, prin atitudini prietenoase cu acesta.

Cine poate participa: oricine are ceva de spus în sensul celor prezentate mai sus. Participanții se pot înscrie individual sau organizați în echipe.

Formatul lucrării: În cadrul acțiunii pot fi înscrise fotografii realizate pe suport digital cu dimensiunea de 300 dpi care să fie însoțite de un text relevant. VEZI ŞABLON

Calendarul de desfășurare:
• 15 aprilie – 4 mai 2020: Transmiterea imaginilor și a textului aferent la adresa vladut_andreescu@yahoo.com
• 4 – 7 mai 2020: Verificarea, selectarea și postarea lucrărilor.
• 8 mai 2020: Expunerea lucrărilor pe pagina de facebook și pe site-ul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște și votarea lor pe facebook de către public.

Lucrările se depun pe suport media, prin e-mail (vladut_andreescu@yahoo.com) sau alt mijloc de transfer digital (www.WeTransfer.com) și trebuie să aibă precizat: numele și prenumele autorului, iar în situația unui elev clasa și școala de proveniență.

Termenul limită pentru depunere: 4 mai 2020.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT