Connect with us

POLITIC

ALDE votează împotriva decretului de prelungire a stării de urgenţă!

Publicat

pe

ALDE votează împotriva Decretului emis de președintele României, de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile! Motivele sunt extrem de serioase.

În primul rând, în spatele prelungirii stării de urgență, singurul articol făcut public de autorități, sunt alte 150 de articole privind domenii precum justiția, economia, fondurile europene etc., articole ținute departe de ochii și urechile românilor.

În al doilea rând, prelungirea stării de urgență ”ne costă” extrem de mult. Înseamnă un pas în plus spre criza economică, înseamnă ramuri ale industriei paralizate, înseamnă prelungirea șomajului tehnic pentru un milion de români trimiși acasă, înseamnă cumpărături excesive la prețuri cu mult mai mari decât cele reale, înseamnă mulți bani cheltuiți de la bugetul de stat, bani pe care țara noastră nu îi are, ceea ce va duce la alte împrumuturi exorbitante care vor îngenunchea România în fața Europei.

Nu venim doar cu critici, ci și cu soluții complete:
Propunem ca autoritățile competente să intensifice testarea populației! Banii cheltuiți să fie pentru achiziționarea testelor pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru prelucrarea acestora în număr cât mai mare. Astfel, ar putea fi identificați purtătorii de COVID-19, izolați și tratați, fără a mai ține în case toată populația.
– Propunem menținerea stării de urgență doar în zonele puternic afectate, unde sunt probleme majore și unde coronavirusul este contactat din comunitate. În prezent, sunt foarte multe județe blocate, deși au fost identificate foarte puține cazuri de COVID-19 sau chiar deloc!

Nu spunem să ne relaxăm total în fața acestei pandemii, pentru că nu ne putem asuma riscuri atât de mari, dar trebuie să ne continuăm viața, pentru că va exista viață și după pandemie și nu ne putem permite să ne afundăm într-o criza economică cu mult peste cea din 2010. Mai mult decât atât, nu putem permite aprobarea unor decizii ascunse în spatele unui decret dat pentru protejarea populației, care ridică multe semne de întrebare!

Ionel Petre,
Președinte ALDE Dâmbovița

POLITIC

PERPLEX. Madam Chichirău, de la USR PLUS, în ciorapi la Parlament!

Publicat

pe

Deputata USR PLUS de Iași Cosette Chichirău merge neabătut pe drumul creat de aceste formațiuni politice, acela de a ieși în evidență prin lucruri anormale. Sunt doar ei și atât. Restul contează mai puțin.

De pildă, parlamentara Chichirău, crezându-se probabil la prășit porumbul nu în înaltul for legislativ al țării, s-a descălțat de opincuțe. Era mai confortabil. Și asta pare a fi o atitudine neomarxistă țopârlănească. Evident, imaginea cu pricina a ajuns pe rețelele de socializare, fiecare comentând în fel și chip mesajul care răzbatea din respectiva fotografie.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cosmin Tătulescu este noul președinte interimar PRO România Târgovişte

Publicat

pe

Cosmin Celestin Stejerel Tătulescu, de profesie inginer, a fost desemnat, aseară – 12 mai 2021, președinte interimar al PRO România Târgovişte. Spune că își asumă cu onoare responsabilitatea de a reconstrui cea mai importantă organizație a partidului în plan județean și să o pregătească pentru anul electoral 2024.

Având în vedere noua postură, Tătulescu a început să analizeze în detaliu activitatea administrației publice locale. Și s-a oprit în prima fază asupra cifrelor din execuția bugetară și din proiectul de buget aferent anul 2021, așa cum au fost afișate pe site. Și a ajuns la concluzia că, în lipsa unor rectificări bugetare, Primăria Târgoviște riscă să intre în blocaj financiar, având în vedere că avea, la data de 31 martie 2021, plăți restante în valoare de 31 de milioane de lei.

„Spre exemplu, mă întreb cum va putea să funcționeze Direcția de Salubritate cu un buget pentru salarii de 8.934 de mii de lei, având în vedere că, în anul 2020, plățile cu salariile au fost în valoare de 10.905 de mii de lei.

De asemenea, pentru întreținerea străzilor, trotuarelor și a marcajelor, a fost alocată suma de 2.500 de mii de lei, în condițiile în care, anii trecuți, reparațiile curente au fost de aproximativ 60.000 de mii de lei. (…)

La ora actuală, Primăria Târgoviște plătește peste 50 de miliarde de lei pe an, atenție, doar dobânzi la creditele pe care le-a angajat. Suma este una uriașă”, a punctat Cosmin Tătulescu.

Noul lider al PRO România Târgovişte și-a propus să vină periodic în fața jurnaliștilor pentru a dezbate problemele Primăriei, astfel încât opinia publică să fie informată corect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT