Connect with us

POLITIC

ALDE votează împotriva decretului de prelungire a stării de urgenţă!

Publicat

pe

ALDE votează împotriva Decretului emis de președintele României, de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile! Motivele sunt extrem de serioase.

În primul rând, în spatele prelungirii stării de urgență, singurul articol făcut public de autorități, sunt alte 150 de articole privind domenii precum justiția, economia, fondurile europene etc., articole ținute departe de ochii și urechile românilor.

În al doilea rând, prelungirea stării de urgență ”ne costă” extrem de mult. Înseamnă un pas în plus spre criza economică, înseamnă ramuri ale industriei paralizate, înseamnă prelungirea șomajului tehnic pentru un milion de români trimiși acasă, înseamnă cumpărături excesive la prețuri cu mult mai mari decât cele reale, înseamnă mulți bani cheltuiți de la bugetul de stat, bani pe care țara noastră nu îi are, ceea ce va duce la alte împrumuturi exorbitante care vor îngenunchea România în fața Europei.

Nu venim doar cu critici, ci și cu soluții complete:
Propunem ca autoritățile competente să intensifice testarea populației! Banii cheltuiți să fie pentru achiziționarea testelor pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru prelucrarea acestora în număr cât mai mare. Astfel, ar putea fi identificați purtătorii de COVID-19, izolați și tratați, fără a mai ține în case toată populația.
– Propunem menținerea stării de urgență doar în zonele puternic afectate, unde sunt probleme majore și unde coronavirusul este contactat din comunitate. În prezent, sunt foarte multe județe blocate, deși au fost identificate foarte puține cazuri de COVID-19 sau chiar deloc!

Nu spunem să ne relaxăm total în fața acestei pandemii, pentru că nu ne putem asuma riscuri atât de mari, dar trebuie să ne continuăm viața, pentru că va exista viață și după pandemie și nu ne putem permite să ne afundăm într-o criza economică cu mult peste cea din 2010. Mai mult decât atât, nu putem permite aprobarea unor decizii ascunse în spatele unui decret dat pentru protejarea populației, care ridică multe semne de întrebare!

Ionel Petre,
Președinte ALDE Dâmbovița

Dâmboviţa

Țuțuianu: Tot ce am scris în 2018 s-a confirmat până la ultima virgulă!

Publicat

pe

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, spune, astăzi, la 3 ani de când a semnat, alături de Gabriela Firea și Paul Stănescu, scrisoarea-manifest privind starea PSD, că nu regretă demersul de atunci, chiar dacă a provocat excluderea sa din partid.

„A fost un exercițiu util pentru viață ce s-a întâmplat după acel moment, pentru că mi-a filtrat foarte bine lumea din jurul meu. S-au cernut caracterele și i-am descoperit pe mulți. Aforismul lui Titu Maiorescu, perfect valabil: „În politică nu există prieteni, există numai prieteni politici”.

Nu regret nicio secundă demersul de acum 3 ani. Mai întâi, pentru motivul de mai sus, iar apoi pentru că tot ce am scris atunci s-a confirmat până la ultima virgulă. Aveam dreptate, așadar. Cum s-au pliat și răsucit și înfășurat alții, apoi, fructificând momentul, e altă discuție”, a scris Adrian Țuțuianu pe pagina sa de Facebook, cu trimitere, pentru amintire, la textul scrisorii din 2018.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Românii vor da venitul pe 3-4 luni pentru plata facturilor la gaze și energie electrică!

Publicat

pe

Cu explozia prețurilor la energia electrică și gaze naturale nu este de glumit. Dacă prin țară, din loc în loc, au început să bușească facturile într-un dans bine coordonat, parcă pentru a testa gradul de suportabilitate al oamenilor, greul încă nu a venit pentru marea majoritate a populației. Urmează.

Reprezentanții Partidului Social Democrat au inițiat un proiect de lege care are în vedere plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Numai într-un asemenea mod, prin adoptarea acestui act normativ, românii pot fi puși cât de cât la adăpost de furia prețurilor în această iarnă. Frigul nici nu îl mai luăm în calcul!

„Iată unde ne-a dus politica găunoasă a domnului Cîțu și a partenerilor săi de coaliție. Uitați unde am ajuns. Fiecare român simte în buzunarul propriu costul ridicat la factura de gaze și de energie electrică. Dublarea facturilor la utilități, electricitate și gaze, înseamnă un cost suplimentar de aproximativ 5.766 de lei pentru fiecare român pe an, 1200 de euro pentru fiecare gospodărie din România”, a spus Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Liderul social-democrat a făcut o analiză și mai amară, care arată unde se vor scurge veniturile românilor, din cauza indiferenței manifestate de actualii guvernanți care nu au catadicsit să se mobilizeze, să pregătească măsuri viabile de contracarare a acestor explozii ale prețurilor.

A dezvăluit Corneliu Ștefan că un român cu salariu minim pe economie, de 1.386 de lei pe lună, va fi obligat să dea pentru plata utilităților venitul pe care îl obține din muncă pe cel puțin patru luni.

„Cei cu un salariu mediu, de 3.545 lei pe lună, vor plăti la utilități salariul pentru o lună și jumătate. În cazul pensionarilor, și le aduc aminte tuturor pensionarilor, că anul trecut, pe 1 septembrie, guvernanții liberali trebuiau să indexeze punctul de pensie. Iată, a trecut un an și punctul de pensie nu că nu s-a indexat, dar nici măcar nu mai deschid subiectul pe această temă cei din Guvernul României.

Stimați reprezentanții ai Guvernului, stimate domnule prim-ministru, stimată doamnă ministru al muncii, cu ce își vor mai procura medicamente sau alimente bătrânii, dacă trei luni de zile toată pensia o vor da pentru plata facturilor la gaze și energie electrică?

Sunt peste 2,9 milioane de pensionari care au o pensie mai mică de 1.600 de lei pe lună, iar 1, 5 milioane de pensionari au o pensie sub 1000 de lei pe lună. Aceștia vor trebui să cheltuie pensiile încasate pe patru luni de zile pentru utilități. Iar cei sub 1000 de lei pe lună vor da pensia pe 6 luni pentru plata utilităților”, a concluzionat președintele PSD Dâmbovița.

În opinia social-democraților, cele mai corecte măsuri pentru rezolvarea crizei care tocmai a pornit trebuie să plece de la compensarea facturilor simultan cu plafonarea prețurilor și creșterea capacității interne de producție de energie.

„Adoptarea de urgență a unei hotărâri de Guvern care să dea posibilitatea consiliilor de administrație de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica să limiteze marja de profit a acestor companii, și nu în ultimul rând , prețul final la energia produsă de aceste companii să se plafoneze, să scadă conform propunerile noastre. De urgență trebuie accelerat procesul de absorbție al fondurilor europene prin fondul de modernizare unde România are 10 miliarde de euro și le poate investi de urgență în sistemul energetic, pentru creșterea capacității interne de producție”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Puterea liberală tace când este vorba de soarta celor mulți, de fapt, nu a stat niciodată acest lucru în preocuparea lor. Acum sunt interesați de congresul de pe 25 septembrie. Resetarea PNL este mai importantă decât soarta națiunii.

„Am pierdut patru luni de zile și nu avem nici un răspuns din partea Guvernului României și, implicit, din partea fostului ministru al Fondurilor Europene, domnul Ghinea, celebrul Ghinea, un ministru care a lansat numai gogoși în spațiul public. Nici până astăzi nu avem un PNRR aprobat de Comisia Europeană. Nici până astăzi nu avem autoritățile de management aprobate. Nici până astăzi nu avem un proiect major în România aprobat de cei din conducerea acestui minister”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan.

Proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energia electrică și la gaze naturale promovat de PSD, spune Corneliu Ștefan, este o dovadă clară a faptului că social-democrațiilor nu le este indiferentă soarta românilor, existența de zi cu zi a cetățenilor acestei țări.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT