Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Decretul 240 transformă Armata în organ de ordine publică, exact ca-n decembrie 1989!

Publicat

pe

Preşedintele PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat astăzi, cu câteva ore înainte de procedura de vot, că parlamentarii PRO România nu vor vota Decretul 240/2020, privind prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună de zile.

A remarcat Ţuţuianu că şeful statului, Klaus Iohannis, este incapabil pentru dialog politic, iar în această perioadă critică o consultare politică ar fi fost absolut necesară. Preşedintele ţării, susţine senatorul PRO România, a ales, şi de această dată, ignorarea Parlamentului şi a societăţii civile. Mai mult, spune Adrian Ţuţuianu, noul decret va fi trecut cu sprijinul Partidului Social Democrat.

Este de părere liderul PRO România Dâmboviţa că la mijloc ar putea fi vorba de un şantaj politic. Nu înţelege de ce social-democraţii procedează în acest mod, din moment ce, până acum, au criticat cu înverşunare Guvernul Orban şi toate măsurile luate de acesta.

PSD a acţionat de genul „una vorbim şi alta fummăm”. De altfel, Ţuţuianu a făcut o scurtă istorie recentă a înţelegerilor dintre PSD şi PNL, pornind de la susţinerea făţişă a alegerilor anticipate propuse de liberali şi până la instalarea Guvernului Orban, pe 14 martie, tot cu sprijinul PSD. Atunci, parlamentarii PNL au stat acasă de teama coronavirusului, iar de instalarea cabinetului Orban s-au ocupat social-democraţii.

Adrian Ţuţuianau insistă pe faptul că Decretul 240 încalcă o serie de dispoziţii şi restrânge drepturi şi libertăţi fundamentale. Conform acestui nou act normativ, preşedintele Klaus Iohannis capătă puteri sporite, putând interveni în sistemul social, de sănătate, economic şi politic al ţării. Şeful statului devine cel mai important jucător, responsabil să conducă fără probleme întreaga societate românească.

Ba mai mult, în decret apar atribuţii noi pentru reprezentanţii Ministerului de Interne. În această ecuaţie intră acum şi Armata Română, care va avea dreptul să legitimeze, să efectueze controale, să dirijeze circulaţia rutieră etc.

„Armata Română devine organ de ordine publică, ceea ce nu s-a mai întâmplat din decembrie 1989, de pe vremea declarării stării de asediu de către Ceauşescu. Acest lucru ar trebui să preocupe pe toată lumea”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

În concluzie, parlamentarii PRO România nu vor vota Decretul 240/2020, privind prelungirea stării de urgenţă. Reprezentanţii acestui partid cred că data de 1 mai ar fi tebuit să fie capăt de linie pentru ieşirea din această stare de urgenţă, după care întreaga activitate socio-economică-educativă să reintre, încet-încet, în normalitate.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Popescu

    aprilie 16, 2020 at 5:26 pm

    Infractorul asta trebuia sa fie la puscarie de mult . Pai toata diversiunea asta coronavirus loveste in infractorii din toate institutiile statului nu le pica deloc bine masurile militare pentru ca ei infractorii deal de Tutuianu nu poate sa mai controleze ARMATA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT