Connect with us

Dâmboviţa

Premierul Orban, cel mai elocvent exemplu de incapacitate administrativă!

Publicat

pe

Previziunile sunt sumbre în ceea ce priveşte situaţia economică a românilor după pandemie. Din cauza crizei generate de COVID-19, sunt afectate industria auto, transportul aerian, hotelurile, restaurantele, cafenelele, serviciile, turismul, IMM-urile şi micii comerciaţi.
Din păcate, efectele crizei economice nu doar că nu sunt stopate de Guvernul Orban, dar sunt şi amplificate.

Diletantismul miniştrilor Cabinetului Orban frizeză ridicolul şi creează o stare de nelinişte generală în rândul populaţiei. Rolul oricărui guvern este acela de asigura realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercitarea conducerii generale a administraţiei publice.

Cel mai elocvent exemplu de incapacitate administrativă este dat de premierul Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Prim-ministrul anunţa că se pregăteşte şomajul tehnic şi pentru bugetari, dar Cîţu a negat orice astfel de intenţie. Mai mult decât atât, ministrul Finanţelor anunţa că la capitolul financiar România mai are rezerve pentru 5 luni. Având în vedere aceste aspecte, cum se iau deciziile la nivel guvernamental şi cine le ia? Premierul nu ştie pe ce bani se bazează guvernul? Cum se fac calculele economice? Ce vorbesc miniştrii în şedinţele de guvern dacă fiecare iese şi spune altceva?

Pe de altă parte, planificările financiare pentru a-i susţine pe cei care au intrat în şomaj tehnic ar trebui să fie făcute în baza datelor concrete pe care Ministerul Muncii ar trebui să le deţină. Doar că doamna ministru de la Muncă, Violeta Alexandru, luni, 13.04.2020, raporta peste 1 milion de persoane în şomaj tehnic, iar miercuri, 15.04.2020, numărul scăzuse la 970.000.

În aceste condiţii, cum se calculează ce bani ajung la oameni? Inutil să spunem că erori grave de acest gen pot destabiliza financiar un minister şi, implicit, pot afecta persoanele care ar trebui să beneficieze de şomaj tehnic.

Nu este singura greşeală făcută de ministrul Muncii. Nonşalanţa cu care Violeta Alexandru dezinformează şi spune că în sectorul bugetar nu se cunoaşte numărul de angajaţi reflectă însă dorinţa guvernanţilor de a crea disensiuni între mediul privat şi sectorul angajaţilor de stat.

Un alt exemplu este cel al Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela! Acesta a semnat un protocol între MAI şi BOR prin care oamenii legii primeau sarcina de a ajuta împărţirea Luminii Sfinte către populaţie, în noaptea de Înviere. Ulterior, în urma criticilor, ministrul Vela a revenit şi a anunţat că forţele MAI nu se vor implica în răspândirea luminii. În aceste condiţii, pe lângă angajaţii MAI, PSD cere demisia ministrului. Lovitura de imagine pe care Vela a încercat-o arată, încă o dată, care este adevărata preocupare a membrilor guvernului: strângerea de capital electoral din cauza scăderilor în sondajele de opinie efectuate în ultima perioadă.

Exemplele de slabă gestionare a situaţiei din sănătate şi economie din ultima perioadă genereză două întrebări “O fac voit?” sau “Atât de slab pregătiţi sunt?”. Din nefericire, oricare răspuns afectează în mod grav cetăţenii acestei ţări.  ŞI DA, SUNT ŞI NEPREGĂTIŢI!

Preşedintele PSD Dâmboviţa,
Deputat Corneliu Ştefan

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT