Connect with us

Dâmboviţa

Premierul Orban, cel mai elocvent exemplu de incapacitate administrativă!

Publicat

pe

Previziunile sunt sumbre în ceea ce priveşte situaţia economică a românilor după pandemie. Din cauza crizei generate de COVID-19, sunt afectate industria auto, transportul aerian, hotelurile, restaurantele, cafenelele, serviciile, turismul, IMM-urile şi micii comerciaţi.
Din păcate, efectele crizei economice nu doar că nu sunt stopate de Guvernul Orban, dar sunt şi amplificate.

Diletantismul miniştrilor Cabinetului Orban frizeză ridicolul şi creează o stare de nelinişte generală în rândul populaţiei. Rolul oricărui guvern este acela de asigura realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercitarea conducerii generale a administraţiei publice.

Cel mai elocvent exemplu de incapacitate administrativă este dat de premierul Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Prim-ministrul anunţa că se pregăteşte şomajul tehnic şi pentru bugetari, dar Cîţu a negat orice astfel de intenţie. Mai mult decât atât, ministrul Finanţelor anunţa că la capitolul financiar România mai are rezerve pentru 5 luni. Având în vedere aceste aspecte, cum se iau deciziile la nivel guvernamental şi cine le ia? Premierul nu ştie pe ce bani se bazează guvernul? Cum se fac calculele economice? Ce vorbesc miniştrii în şedinţele de guvern dacă fiecare iese şi spune altceva?

Pe de altă parte, planificările financiare pentru a-i susţine pe cei care au intrat în şomaj tehnic ar trebui să fie făcute în baza datelor concrete pe care Ministerul Muncii ar trebui să le deţină. Doar că doamna ministru de la Muncă, Violeta Alexandru, luni, 13.04.2020, raporta peste 1 milion de persoane în şomaj tehnic, iar miercuri, 15.04.2020, numărul scăzuse la 970.000.

În aceste condiţii, cum se calculează ce bani ajung la oameni? Inutil să spunem că erori grave de acest gen pot destabiliza financiar un minister şi, implicit, pot afecta persoanele care ar trebui să beneficieze de şomaj tehnic.

Nu este singura greşeală făcută de ministrul Muncii. Nonşalanţa cu care Violeta Alexandru dezinformează şi spune că în sectorul bugetar nu se cunoaşte numărul de angajaţi reflectă însă dorinţa guvernanţilor de a crea disensiuni între mediul privat şi sectorul angajaţilor de stat.

Un alt exemplu este cel al Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela! Acesta a semnat un protocol între MAI şi BOR prin care oamenii legii primeau sarcina de a ajuta împărţirea Luminii Sfinte către populaţie, în noaptea de Înviere. Ulterior, în urma criticilor, ministrul Vela a revenit şi a anunţat că forţele MAI nu se vor implica în răspândirea luminii. În aceste condiţii, pe lângă angajaţii MAI, PSD cere demisia ministrului. Lovitura de imagine pe care Vela a încercat-o arată, încă o dată, care este adevărata preocupare a membrilor guvernului: strângerea de capital electoral din cauza scăderilor în sondajele de opinie efectuate în ultima perioadă.

Exemplele de slabă gestionare a situaţiei din sănătate şi economie din ultima perioadă genereză două întrebări “O fac voit?” sau “Atât de slab pregătiţi sunt?”. Din nefericire, oricare răspuns afectează în mod grav cetăţenii acestei ţări.  ŞI DA, SUNT ŞI NEPREGĂTIŢI!

Preşedintele PSD Dâmboviţa,
Deputat Corneliu Ştefan

Dâmboviţa

Timp liber: Pensiunile Iuli’s Home, o gură de rai la poalele Masivului Leaota. VIDEO

Publicat

pe

Valea deschisă de pârâul Ialomicioara ce izvorăște din coasta Masivului Leaota a devenit un spațiu preferat de turiștii iubitori de liniște, de pădure, de susurul plăcut al izvoarelor. O zonă care se dezvoltă cu gust și calitate.

Posibilitățile de drumeție sunt multiple. Fie la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, fie spre piscurile Leaotei ori, mai departe, spre coama Bucegilor.

În acest perimetru natural, în apropierea undelor repezi ale Ialomicioarei, și-a deschis porțile complexul turistic Iuli’s Home. Într-o curte largă, plină de flori, cu gazon perfect și elemente de decor care contrastează plăcut cu pitorescul locurilor, două pensiuni construite într-un stil ce ține parcă de arhitectura impecabilă a țărilor nordice sunt mereu pregătite să își primească invitații. Camere sunt luminoase și mobilate cu gust și rafinament.

Cabanele dispun, fiecare în parte, de câte cinci camere cu baie proprie, sală de zi generoasă și bucătărie complet utilată, iar pentru odihnă și relaxare, există foișoare, saună și bazine tip ciubăr pentru jacuzzi. De asemenea, a fost construită din lemn, chiar pe malul Ialomicioarei, o alee de promenadă.

Persoanele care vor să petreacă câteva zile în peisajul mirific al Văii Ialomicioarei, la Runcu, în județul Dâmbovița, pot închiria pensiunea cu cinci camere, bucătărie și living, plus foișor, grătar și ciubăr, la prețul de 1.500 de lei pe noapte, în sistem self catering. Mai precis, turiștii vin cu produse alimentare de acasă pe care să le pregătească în bucătăria complet echipată sau la grătar. Totodată, au posibilitatea să comande meniuri la restaurantele din comună. Până la sfârșitul anului 2023, resortul va avea 8 pensiuni și restaurant propriu.

La Complexul turistic Iuli’s Home se ajunge foarte ușor. Din DN 71, Târgoviște-Sinaia, în orașul Fieni, se continuă pe drumul spre comuna Runcu. La ieșirea din această localitate, se înaintează pe lângă firul pârâului Ialomicioara, pe drumul forestier pietruit ce duce spre Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului.

Relații suplimentare și rezervari la telefoanele 0726.331.072 / 0790.436.325 sau accesând pagina web https://iulishome.ro. Personalul de la Iuli’s Home este amabil și dispus să te ajute.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

PucFast, șase zile de distracție și teatru pentru copii la Pucioasa

Publicat

pe

Ca un preambul al Zilei de 1 iunie, sărbătoarea internațională a copilăriei, dar și al „Zilelor județului Dâmbovița”, la Pucioasa se desfășoară, în intervalul 27 mai – 1 iunie, cea de-a patra ediție a Festivalului de Animație „PucFast”. Manifestarea cultural-distractivă este organizată de Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate.

Pe parcursul a șase zile, în Parcul Central al orașului se va consuma un maraton al distracției și bunei dispoziții dedicat, în primul rând, celor mai tinere vlăstare ale Pucioasei. Directorul festivalului este cunoscutul om de cultură Dan Țopa.

La această manifestare artistică participă trupe de la Teatrul de Vest Reșița, Teatrul „Arabella” din București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul Național București și de la Teatrul Republican „Licurici” din Chișinău, Republica Moldova.

Astăzi – 28 mai 2022, manifestările au fost deschise în sunet de fanfară, dar fără paradă așa cum era planificat, fiindcă micuții din Pucioasa s-au trezit mai târzior. Apoi, pe scena special amenajată la intrarea în parc, copiii și nu numai ei, au putut urmări piesa „Capra cu trei iezi”, o viziune modernă a celebrei povești a lui Ion Creangă montată de artiștii Teatrului de Vest din Reșița. Au urmat atelierele de creație și un spectacol coregrafic prezentat de dansatorii cercului de balet din cadrul Centrului European de Cultură.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Pucioasa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT