Connect with us

ACTUALITATE

Și-au manifestat credința public și au fost amendați

Publicat

pe

Sursa foto: Arhiepiscopia Târgoviştei

Un fapt nemaîntâlnit în România aflată sub starea de urgenţă s-a întâmplat la Târgovişte. Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a fost amendat cu 20.000 de lei de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, pentru vina de a fi scos cadrele medicale în faţa unităţii pentru a se închina câteva minute la moaştele Sfântului Ierarh Nifon.

Din câte am aflat pe surse, solicitarea de a fi amendat ar fi venit în mod expres de la prefectul Aurelian Popa. Ba mai mult, acesta i-ar fi cerut lui Claudiu Dumitrescu chiar să-şi dea demisia din funcţia de manager al spitalului. Opinia publică a răbufnit imediat după aflarea acestei veşti. Ba chiar au apărut acţiuni de susţinere a medicului Claudiu Dumitrescu.

Preotul Ionuţ Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, puternic mâhnit de decizia luată de autorităţi, a spus că va dona salariul pentru a plăti o parte din amenda de 20.000 de lei pe care a primit-o managerul Spitalului Judeţean. Ba mai mult, prelatul a făcut un apel la toţi cetăţenii care pot contribui cu o sumă cât de mică de bani pentru a se acoperi amenda. Este vorba mai mult de un gest de protest faţă de decizia autorităţilor.

„Am decis să-mi donez salariul pentru a plăti o parte din amenda de 20.000 lei, pe care domnul doctor Claudiu Dumitrescu a primit-o pentru că a ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, alături de alți medici de la Spitalul Județean de Urgență. Am scris despre acest moment deosebit de la Târgoviște, într-o altă postare, însă aș mai adăuga faptul că nu trebuie uitat că spitalul este unul modular și că medicii merg, dintr-un corp în altul, prin curtea acestuia, întâlnindu-se cu diverși pacienți, purtând același echipament cu care au ieșit în întâmpinarea sfintelor moaște.

Da! Și-au manifestat credința public și au fost amendați! Au recunoscut că medicina are limitele ei și că, orice ar face, la un moment dat, numai Dumnezeu ne mai poate salva, dar au fost amendați. Alți medici care au dansat o horă în curtea altui spital nu au mai fost amendați și bine este că așa s-a întâmplat! Se bucurau pentru salvarea unui pacient, pe când medicii noștri se rugau pentru a se opri pandemia!

Cei care doriți, puteți dona o sumă cât de mică, făcând un gest creștinesc, în această săptămână a PĂTIMIRILOR MÂNTUITORULUI HRISTOS, și astfel să strângem suma de 20.000 lei pentru a plăti amenda medicului Claudiu Dumitrescu.

Donațiile se pot face în contul de mai jos:
ASOCIAȚIA “CENTRUL SOCIO-CULTURAL COMMUNIO” – TÂRGOVIȘTE, cu sediul în Târgoviște, Cod fiscal 38488392, cont RO38RNCCB0128156778770001, deschis la BCR Târgoviște”, a scris Ionuţ Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Şi senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, consideră că s-a acţionat dur în cazul managerului Claudiu Dumitrescu. Organele statului ar fi putut să îi dea un avertisment, nu neapărat să-l amendeze cu o sumă aşa de mare.

Citește mai departe
Reclamă
3 Comentarii

3 Comments

 1. Dragos

  aprilie 16, 2020 at 2:10 pm

  Foarte bine ca a fost amendat. In calitate de managet trebuia sa asigure regulile de distantare precum si sa interzica adunarea acelor oameni in fata spitalului.
  Aces virus nu tine cont de religii, profesii sau statut social.
  Iar biserica ar trebuii sa doneze catre cei care lupta impotriva raspandirii acestui virus ca si asa nu platesc nici un fel de taxe si impozite si traiesc din „mila” enoriasilor, nu sa stea sa plimbe moaste pe strazile oraselor.

 2. Popescu

  aprilie 16, 2020 at 5:07 pm

  In ce Tara traim? Carele medicale au iesit afara din spital in timpul orelor de program incalcand o ordonanta Militara sa puna in pericol viata pacientilor de dragul prea Inaltului Nifon sa scoata in evidenta ce ? Mai oameni dragi astia ne cred chiar prosti Nifon asta isi face publicitate in timpul unei drame internationale ?

 3. Adriana Tatulea

  aprilie 18, 2020 at 9:08 pm

  Doua cozi de topor Dragos si Popescu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Leroy Merlin a deschis în 14 mai magazinul din Târgoviște. 5 motive pentru care poate deveni magazinul tău preferat de bricolaj

Publicat

pe

de

Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a deschis, vineri – 14 mai 2021, cel de-al 19-lea magazin din România, în municipiul Târgoviște.

Noul magazin este situat pe strada Laminorului numărul 93 și va fi deschis de luni până sâmbătă în intervalul 07:00-21:00 și duminica între 08:00 și 20:00.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acesta și care te vor ajuta la organizarea cumpărăturilor tale pentru casă și grădină.

1. Ce produse vei găsi?

În noul magazin Leroy Merlin Târgoviște vei avea la dispoziție o ofertă diversificată de peste 25.000 de produse din categorii de interes precum: materiale de construcții, produse pentru grădină, decorațiuni, unelte, produse pentru renovarea casei, soluții pentru proiecte de casă (băi și bucătării) și multe altele. Astfel, vei avea posibilitatea de a găsi cât mai multe produse pentru casă și grădină într-un singur loc, în condiții de maximă siguranță, evitând nevoia mai multor deplasări.

2. Ce servicii vei avea la dispoziție?

În cadrul magazinului vei putea beneficia și de alte servicii utile pentru tine, precum: serviciul gratuit de mixare vopsea, serviciul de închiriere unelte sau cel de debitare a lemnului, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări eficiente oferite de partenerul Oney, pentru achiziția de produse direct în magazin, prin cardul de credit Leroy Merlin sau credit de nevoi personale.

În plus, dacă vei face cumpărături în noul magazin, vei avea prilejul de a obține un card de client cu numeroase beneficii, printre care: retur extins la 365 de zile, livrare gratuită la cumpărături de minimum 4.000 lei și la o distanță maximă de 15 km față de magazin, dar și verificarea rapidă a stocului produselor din magazin.

3. Ce soluții alternative de cumpărături sunt disponibile?

În cazul în care nu ai timpul necesar pentru o vizită mai lungă în magazinul nostru, poți apela cu încredere la una dintre soluțiile alternative de cumpărare, precum: Rezervă și Ridică, prin care îți poți rezerva produsele dorite din magazin cu ridicare personală ulterioară, Comanda telefonică – dacă îți dorești să plasezi rapid o comandă cu ridicare din magazin sau cu livrare la domiciliu sau Comanda online cu livrarea produselor la domiciliu.

4. Cu ce oferte te întâmpinăm la deschidere?

În perioada 14-31 mai, am pregătit oferte promoționale pentru zeci de produse cu ocazia deschiderii noului magazin. Te așteptăm să le descoperi!

În plus, până pe 31 mai, te invităm să îți creezi cardul de client LEROY MERLIN pe www.leroymerlin.ro/cont-card, să selectezi magazinul preferat Târgoviște și intri în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 10 vouchere de cumpărături în valoare de 500 lei fiecare.

5. Ce suprafață are noul magazin și ce zonă deservește?

Magazinul Leroy Merlin Târgoviște se desfășoară pe o suprafață totală de 10.000 metri pătrați, dintre care aproximativ 2.000 metri pătrați vor fi alocați sectorului de materiale pentru construcții și 500 metri pătrați sectorului dedicat produselor pentru grădină. Magazinul dispune și de un număr de 264 de locuri de parcare.

Noul magazin Leroy Merlin din Târgoviște beneficiază și de o poziție avantajoasă, aflându-se în proximitatea orașelor Moreni, Pucioasa sau Găești, dar și cu acces direct din județele Argeș, Prahova și Ilfov, fiind o alternativă în plus pentru cei interesați de produsele comercializate de retailerul francez.

În plus, magazinul Leroy Merlin Târgoviște are peste 100 de angajați bine pregătiți și instruiți, care îți vor asigura consultanță pentru a beneficia de o experiență de cumpărături cât mai eficientă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT