Connect with us

ACTUALITATE

Starea de urgenţă în România a fost prelungită cu 30 de zile

Publicat

pe

Sursa foto: Digi 24

Şedinţa celor două camere reunite ale Parlamentului, chiar dacă s-a consumat în spaţiul virtual, a fost cât se poate de tensionată şi cu luări de poziţie pertinente din partea reprezentanţilor opoziţiei, care îşi doresc să scăpăm cât mai repede de coronavirus, dar nu admit nici derapajele de la democraţie, de la respectul faţă de drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Din punctul meu de vedere, este pentru prima dată în cei 30 de ani de democraţie când opziţia trebuie să facă faţă unei asemenea provocări periculoase.

Victor Ponta, liderul PRO România şi fost preşedinte al PSD, i-a criticat pe foştii colegi social-democraţi pentru faptul că nu sunt consecvenţi şi că una spun şi alta fac, în ceea ce priveşte relaţia cu PNL şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Ne-am săturat să auzim politicieni care nu sunt de acord cu Guvernul, cu președintele, dar totuși votează, e o chestie ilogică de derutare a oamenilor. Noi suntem consecvenți, vom fi singurii care avem logică în discursul ăsta critic că votăm împotrivă. Ordonanțele militare sunt neclare și lasă loc la abuzuri.

Deși sprijinim măsurile sanitare, Guvernul și președintele refuză să atașeze la acest decret un plan de repornire a economiei românești, criza economică ne va afecta de 100 de ori mai mult. 1 mai era o dată simbolică pentru reîntoarcerea la muncă. România are nevoie de conducători cu viziune, nu de un paznic care să îi țină închiși în casă și să dea amenzi”, a spus Victor Ponta.

PRO România şi ALDE nu au votat pentru prelungirea stării de urgenţă. PSD a votat doar cu condiţia introducerii unor articole, care, după cum s-a pronunţat senatorul Titus Corlăţean, reprezintă nişte clauze democratice de siguranţă.

„Parlamentul va încuviința această măsură deoarece este necesară, dar Parlamentul își confirmă rolul de unică autoritate legiuitoare. Parlamentul era obligat să introducă niște clauze democratice de siguranță, obligația de a respecta convenția drepturilor omului, iar restrângerea drepturilor și libertăților să nu se facă în orice condiții. Trebuie să guvernați fără aroganță, prin transparență și corectitudine, cu respect pentru națiune”, a vorbit Titus Corlăţean.

Evident, poziţia PSD a fost dezavuată de liberali şi de şeful statului, asta chiar dacă PSD-iştii au votat în favoarea Decretului 240. Nu le-au convenit amendamentele social-democraţilor, care au avut ca scop limitarea atribuţiilor Guvernului.

„Ați schimbat regulile contituționale peste noapte și ați introdus alte patru articole în proiectul de Hotărâre. Solicităm adoptarea decretului privind instituirea stării de urgenţă în forma transmisă de preşedintele Klaus Iohannis, să procedăm în mod similar ca la primul decret. Atunci aţi acceptat că decretul nu poate fi modificat, acum aţi schimbat regulile constituţionale peste noapte”, a sărit, indignat, deputatul PNL Florin Roman.

Reprezentanţii USR au votat şi ei pentru prelungirea stării de urgenţă, dar preşedintele acestei formaţiuni, Dan Barna, le-a atras atenţia celor de la PNL că trebuie să aibă grijă. Nu le dă un cec în alb!

„Avertizez guvernul să nu mai ia aceste voturi ca niște cecuri în alb, cabinetul se comportă de parcă tocmai a descoperit că a intrat la guvernare. Un guvern înțelept ar trebui să facă acum planul pentru ce urmează după starea de urgență, vedem doar reacții, dar nu vedem nici un fel de strategie, nu sunt planuri concrete, nu există o viziune dincolo de azi, nu facem să recuperăm sumele pierdute din pensii speciale, nu încurajăm antreprenorii. Statul pare că nu mișcă nici un deget pentru oameni. Vorbim doar de solidaritate doar pentru mediul privat, factura parcă vine întotdeauna cei care în vremuri bune erau motoarele economiei, singura direcție e să înlocuiască starea de urgență cu starea de faliment”, a precizat Dan Barna.

Au votat pentru prelungirea stării de urgenţă 404 parlamentari. 29 de voturi au fost împotrivă, 5 abţineri, iar un demnitar nu a dorit să-şi exprime votul.

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Leroy Merlin a deschis în 14 mai magazinul din Târgoviște. 5 motive pentru care poate deveni magazinul tău preferat de bricolaj

Publicat

pe

de

Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a deschis, vineri – 14 mai 2021, cel de-al 19-lea magazin din România, în municipiul Târgoviște.

Noul magazin este situat pe strada Laminorului numărul 93 și va fi deschis de luni până sâmbătă în intervalul 07:00-21:00 și duminica între 08:00 și 20:00.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acesta și care te vor ajuta la organizarea cumpărăturilor tale pentru casă și grădină.

1. Ce produse vei găsi?

În noul magazin Leroy Merlin Târgoviște vei avea la dispoziție o ofertă diversificată de peste 25.000 de produse din categorii de interes precum: materiale de construcții, produse pentru grădină, decorațiuni, unelte, produse pentru renovarea casei, soluții pentru proiecte de casă (băi și bucătării) și multe altele. Astfel, vei avea posibilitatea de a găsi cât mai multe produse pentru casă și grădină într-un singur loc, în condiții de maximă siguranță, evitând nevoia mai multor deplasări.

2. Ce servicii vei avea la dispoziție?

În cadrul magazinului vei putea beneficia și de alte servicii utile pentru tine, precum: serviciul gratuit de mixare vopsea, serviciul de închiriere unelte sau cel de debitare a lemnului, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări eficiente oferite de partenerul Oney, pentru achiziția de produse direct în magazin, prin cardul de credit Leroy Merlin sau credit de nevoi personale.

În plus, dacă vei face cumpărături în noul magazin, vei avea prilejul de a obține un card de client cu numeroase beneficii, printre care: retur extins la 365 de zile, livrare gratuită la cumpărături de minimum 4.000 lei și la o distanță maximă de 15 km față de magazin, dar și verificarea rapidă a stocului produselor din magazin.

3. Ce soluții alternative de cumpărături sunt disponibile?

În cazul în care nu ai timpul necesar pentru o vizită mai lungă în magazinul nostru, poți apela cu încredere la una dintre soluțiile alternative de cumpărare, precum: Rezervă și Ridică, prin care îți poți rezerva produsele dorite din magazin cu ridicare personală ulterioară, Comanda telefonică – dacă îți dorești să plasezi rapid o comandă cu ridicare din magazin sau cu livrare la domiciliu sau Comanda online cu livrarea produselor la domiciliu.

4. Cu ce oferte te întâmpinăm la deschidere?

În perioada 14-31 mai, am pregătit oferte promoționale pentru zeci de produse cu ocazia deschiderii noului magazin. Te așteptăm să le descoperi!

În plus, până pe 31 mai, te invităm să îți creezi cardul de client LEROY MERLIN pe www.leroymerlin.ro/cont-card, să selectezi magazinul preferat Târgoviște și intri în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 10 vouchere de cumpărături în valoare de 500 lei fiecare.

5. Ce suprafață are noul magazin și ce zonă deservește?

Magazinul Leroy Merlin Târgoviște se desfășoară pe o suprafață totală de 10.000 metri pătrați, dintre care aproximativ 2.000 metri pătrați vor fi alocați sectorului de materiale pentru construcții și 500 metri pătrați sectorului dedicat produselor pentru grădină. Magazinul dispune și de un număr de 264 de locuri de parcare.

Noul magazin Leroy Merlin din Târgoviște beneficiază și de o poziție avantajoasă, aflându-se în proximitatea orașelor Moreni, Pucioasa sau Găești, dar și cu acces direct din județele Argeș, Prahova și Ilfov, fiind o alternativă în plus pentru cei interesați de produsele comercializate de retailerul francez.

În plus, magazinul Leroy Merlin Târgoviște are peste 100 de angajați bine pregătiți și instruiți, care îți vor asigura consultanță pentru a beneficia de o experiență de cumpărături cât mai eficientă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT