Connect with us

ACTUALITATE

Pavilionul Ortopedie de la Spitalul din Târgovişte a devenit secţie pentru COVID-19

Publicat

pe

Secţia Ortopedie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost organizată ca spaţiu de primire a pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Practic, pavilionul respectiv a fost modernizat și organizat pe trei circuite care să răspundă normelor de protecție și igienă pentru personalul medical, dar și în ce privește tratamentul aplicat pacienților infectați cu Coronavirus.

În plus, această secție a fost echipată cu panouri de comandă și control, care permit personalului medical să supravegheze și să asiste pacienții, la cele mai înalte standarde de siguranță.

„Pavilionul este dispus pe două nivele și conține în total 36 paturi, din care 6 paturi de terapie intensivă. Circuitul personalului a fost gândit în așa fel încât să se încadreze în zone diferite de risc, de la mic la mare, atunci când se face accesul, și invers, la ieșire, zonele fiind marcate în culorile verde, galben și roșu. La etajul întâi, s-a înființat și un spațiu de odihnă pentru personal”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Managerul Spitalului Judeţean din Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu, a explicat că Secţia Ortopedie va funcţiona ca o unitate medicală de sine stătătoare, aproape independent de restul spitalului.

„Felicit epidemiologii spitalului pentru modul în care au gândit acest spațiu. A fost o muncă de aproximativ 3 săptămâni, dar ne mândrim cu ceea ce am reușit să facem. Investiția nu a fost mică. Nu pot prezenta suma exactă la acest moment, dar aici o contribuție majoră au avut-o donațiile pe care le-am primit, urmare a apelului făcut de președintele consiliului județean și ca atare, rezultatele au fost deosebite. Am modernizat cele trei săli de operație existente, am organizat două saloane de terapie intensivă cu șase paturi ultramoderne – cu ventilatoare, monitoare, stații și centrale de monitorizare a parametrilor, centrale de vizualizare a pacienților. Am schimbat ușile cu unele transparente, astfel încât personalul să nu intre de foarte multe ori la pacienți, iar gradul de expunere să se reducă, întrucât protecția personalului este prioritară în aceeași măsură ca îngrijirea pacientului”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Astăzi – 17 aprilie 2020, preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea, managerul Claudiu Dumitrescu, directorul medical – dr. Andrei Tomescu şi medicul epidemiolog Răzvan Berechet au au analizat astăzi modul în care a fost organizată Secţia Ortopedie drept spaţiu pentru primirea pacienţilor COVID-19.

„Circuitele au fost gândite pe trei zone: o zonă verde, cu risc scăzut, în care se va face accesul personalului direct de afară, pentru echipare; o zonă galbenă, intermediară, cu risc mediu, între zona verde și zona roșie, cu pacienți. În această zonă galbenă, personalul se dezechipează când vine din zona roșie, după ce a îngrijit pacienți COVID-19 pozitivi și, respectiv, zona roșie – zonă cu risc crescut, în care se află pacienții și unde sunt și alte cabinete ale personalului; în aceste locații din zona roșie, tot personalul va purta echipament de protecție complet.

Dacă ar trebui să rămână în echipamentul de spital, personalul va urma obligatoriu circuitul invers, adică: zonă roșie, zonă galbenă (dezechipare și rămânere în echipament de spital), iar apoi trecerea în zona verde. La parter avem 6 paturi de terapie intensivă, destinate pacienților cu afecțiuni severe și critice, care au nevoie de ventilație mecanică și intubație. De asemenea, sunt prevăzute rezerve cu câte un pat și cu două paturi atât la parter, cât și la etaj. În rest, celelalte paturi sunt în număr de 30 pentru pacienții care au COVID-19 și care sunt și urgențe medico-chirurgicale. Practic, sunt 30 de paturi și 6 ATI”, a precizat dr. epidemiolog Răzvan Berechet.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a felicitat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte pentru ceea ce s-a realizat la Secţia Ortopedie. De asemenea, Alexandru Oprea le-a mulţumit tuturor celor care au donat bani, aparatură şi echipamente pentru Spitalul Judeţean.

„Am gândit acest circuit împreună cu colegii de la spitalul județean tocmai pentru că ne-am așteptat să avem o incidență a cazurilor de Coronavirus, dacă nu mare, cel puțin la un nivel mediu în Județul Dâmbovița, iar colegii de la SJUT au întreprins această acțiune, și anume au gândit un circuit autonom, complet separat”, a declarat Alexandru Oprea.

Reamintim faptul că, ieri, au fost confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19 nu mai puţin de 42 de persoane, angajaţi şi bătrâni din Centrul de Asistenţă Medico-Socială Ghergani (oraş Răcari), astfel că, în prezent, în judeţ există 73 de pacienţi infectaţi.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT