Connect with us

ACTUALITATE

Pavilionul Ortopedie de la Spitalul din Târgovişte a devenit secţie pentru COVID-19

Publicat

pe

Secţia Ortopedie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost organizată ca spaţiu de primire a pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Practic, pavilionul respectiv a fost modernizat și organizat pe trei circuite care să răspundă normelor de protecție și igienă pentru personalul medical, dar și în ce privește tratamentul aplicat pacienților infectați cu Coronavirus.

În plus, această secție a fost echipată cu panouri de comandă și control, care permit personalului medical să supravegheze și să asiste pacienții, la cele mai înalte standarde de siguranță.

„Pavilionul este dispus pe două nivele și conține în total 36 paturi, din care 6 paturi de terapie intensivă. Circuitul personalului a fost gândit în așa fel încât să se încadreze în zone diferite de risc, de la mic la mare, atunci când se face accesul, și invers, la ieșire, zonele fiind marcate în culorile verde, galben și roșu. La etajul întâi, s-a înființat și un spațiu de odihnă pentru personal”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Managerul Spitalului Judeţean din Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu, a explicat că Secţia Ortopedie va funcţiona ca o unitate medicală de sine stătătoare, aproape independent de restul spitalului.

„Felicit epidemiologii spitalului pentru modul în care au gândit acest spațiu. A fost o muncă de aproximativ 3 săptămâni, dar ne mândrim cu ceea ce am reușit să facem. Investiția nu a fost mică. Nu pot prezenta suma exactă la acest moment, dar aici o contribuție majoră au avut-o donațiile pe care le-am primit, urmare a apelului făcut de președintele consiliului județean și ca atare, rezultatele au fost deosebite. Am modernizat cele trei săli de operație existente, am organizat două saloane de terapie intensivă cu șase paturi ultramoderne – cu ventilatoare, monitoare, stații și centrale de monitorizare a parametrilor, centrale de vizualizare a pacienților. Am schimbat ușile cu unele transparente, astfel încât personalul să nu intre de foarte multe ori la pacienți, iar gradul de expunere să se reducă, întrucât protecția personalului este prioritară în aceeași măsură ca îngrijirea pacientului”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Astăzi – 17 aprilie 2020, preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea, managerul Claudiu Dumitrescu, directorul medical – dr. Andrei Tomescu şi medicul epidemiolog Răzvan Berechet au au analizat astăzi modul în care a fost organizată Secţia Ortopedie drept spaţiu pentru primirea pacienţilor COVID-19.

„Circuitele au fost gândite pe trei zone: o zonă verde, cu risc scăzut, în care se va face accesul personalului direct de afară, pentru echipare; o zonă galbenă, intermediară, cu risc mediu, între zona verde și zona roșie, cu pacienți. În această zonă galbenă, personalul se dezechipează când vine din zona roșie, după ce a îngrijit pacienți COVID-19 pozitivi și, respectiv, zona roșie – zonă cu risc crescut, în care se află pacienții și unde sunt și alte cabinete ale personalului; în aceste locații din zona roșie, tot personalul va purta echipament de protecție complet.

Dacă ar trebui să rămână în echipamentul de spital, personalul va urma obligatoriu circuitul invers, adică: zonă roșie, zonă galbenă (dezechipare și rămânere în echipament de spital), iar apoi trecerea în zona verde. La parter avem 6 paturi de terapie intensivă, destinate pacienților cu afecțiuni severe și critice, care au nevoie de ventilație mecanică și intubație. De asemenea, sunt prevăzute rezerve cu câte un pat și cu două paturi atât la parter, cât și la etaj. În rest, celelalte paturi sunt în număr de 30 pentru pacienții care au COVID-19 și care sunt și urgențe medico-chirurgicale. Practic, sunt 30 de paturi și 6 ATI”, a precizat dr. epidemiolog Răzvan Berechet.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a felicitat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte pentru ceea ce s-a realizat la Secţia Ortopedie. De asemenea, Alexandru Oprea le-a mulţumit tuturor celor care au donat bani, aparatură şi echipamente pentru Spitalul Judeţean.

„Am gândit acest circuit împreună cu colegii de la spitalul județean tocmai pentru că ne-am așteptat să avem o incidență a cazurilor de Coronavirus, dacă nu mare, cel puțin la un nivel mediu în Județul Dâmbovița, iar colegii de la SJUT au întreprins această acțiune, și anume au gândit un circuit autonom, complet separat”, a declarat Alexandru Oprea.

Reamintim faptul că, ieri, au fost confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19 nu mai puţin de 42 de persoane, angajaţi şi bătrâni din Centrul de Asistenţă Medico-Socială Ghergani (oraş Răcari), astfel că, în prezent, în judeţ există 73 de pacienţi infectaţi.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT