Conectați-vă cu noi

Prahova

Deţinut evadat din Penitenciarul Ploieşti este căutat de trei zile!

Publicat

pe

Poliția și Jandarmeria sunt în stare de alertă maximă, după ce un deținut de la Penitenciarul din Ploiești a evadat. Bărbatul, ale cărui semnalmente au fost transmise în toată media, a fugit sâmbătă de la secția exterioară a închisorii aflată în zona numita „Movila Vulpii” din imediata apropiere a Drumului Național DN 1.

Individul a fost condamnat la 3 ani de pușcărie pentru furt calificat. Are la activ mai multe fapte de natură penală, printre care și o infracțiune de lipsire de libertate. Acesta a forțat o copilă de numai 13 ani să meargă cu el.

Onorel Lupu, de 41 de ani, este din comuna Șoimari, județul Prahova. Este cunoscut de oamenii legii că specializat in spargeri de locuințe și furturi de biciclete. Căutările sunt dificile și din cauza faptului că evadatul știe să se ascundă cunoscând foarte bine pădurile din zonă Văleni de Munte.

Prahova

30 de percheziții în Dâmbovița și Prahova. 44 de persoane au fost aduse la audieri

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat, astăzi, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, 30 de percheziții în Prahova și Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals. Au fost puse în aplicare 44 de mandate de aducere.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială. În baza acestor contracte, persoanele bănuite ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, cauzată de întreruperea activității ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

În fapt, persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă.

Prin activitatea organelor de cercetare penală s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activitate participă polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova”, se precizează într-un comunicat remis de IGPR.

Citește în continuare

Prahova

Înşelătorie de proporții! Zeci de români, păcăliți cu „Revelion la Sinaia”

Publicat

pe

Sursa foto: GettyImages

Polițiștii efectuează cercetări pentru înșelăciune după ce zeci de români s-au plâns că au plătit mii de lei avans pentru a petrece Revelionul la Sinaia, la diferite pensiuni, după care nu le-a mai răspuns nimeni la telefon. Doar în București au fost depuse șase plângeri penale – relatează Digi24, însă au fost păgubite persoane din foarte multe localități din țară.

Planul şarlatanilor a fost extrem de bine pus la punct. Ca să nu trezească suspiciuni, au folosit datele de facturare ale unei firme din Braşov. Reprezentaţii societăţii spun că sunt la rândul lor victime.

„În luna septembrie am aflat de primul caz de înşelătorie în care mai multe persoane se folosesc de firma mea drept momeală şi încasează aconturi substanţiale. În acest moment, am deja o plângere făcută la Poliţia din Braşov, la secţia 3. Vă încurajez să faceţi şi dvs. plângere la secţia de Poliţie de care aparţineţi”, a fost reacția firmei.

Sursa: Digi24

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!