Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Scandalurile s-au ţinut lanţ în comunităţile de romi, în zilele de Paşte!

Publicat

pe

Nu este în intenția noastră să practicăm discriminarea, dar, în aceste zile, romii au fost numărul unu la scandaluri și evenimente nedorite, care au necesitat intervenția în forță a organelor de ordine. De la București la Săcele, în Dolj, la Ploiești sau Galați, reprezentanții acestei etnii au dat adevărate spectacole de nesupunere civică.

Unii zic că de vină ar fi starea de izolare impusă de coronavirus, alții, și sunt chiar mai mulți, spun că oricum asemenea episoade s-ar fi consumat mai ales de sărbători când spiritele sunt încinse rău de la petreceri cu multă băutură.

Sâmbătă-noaptea, polițiștii prahoveni au intervenit pentru aplanarea unui conflict în cartierul Mimiu, aflat la periferia municipiului Ploiești. Bătaie cruntă între două tabere rivale ai căror membri și-au adus aminte, la băutură, bineînțeles, că au mai multe de împărțit. Violența a degenerat în asemenea hal încât și polițiștii și jandarmii sosiți la fața locului au fost atacați cu scânduri.

Au fost operate rețineți și s-au aplicat mai multe amenzi contravenționale. În urma perchezițiilor efectuate, au fost găsite la domiciliile beligeranților arme albe și sticle incendiare.

VIDEO

INFO UTIL

Preveniți intoxicația cu dioxid de carbon din cauza procesului de fermentare!

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere specificul anotimpului, și anume culesul viilor pentru producerea vinului, cetățenii sunt rugați să evite păstrarea mustului în spații închise, să verifice căile de ventilare, precum și să controleze concentrația oxigenului din încăperi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat să părăsiți încăperea.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, recomandăm:
– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Sursa: ISU Argeș

Citește în continuare

Dâmboviţa

Patru adulți și trei copii s-au rătăcit în Bucegi

Publicat

pe

Șapte turiști, patru adulți și trei copii, s-au rătăcit, aseară, în Bucegi și au cerut ajutorul jandarmilor când și-au dat seama că nu mai știu să revină la locul de unde au plecat. Aceștia porniseră într-o drumeție pe traseul Zănoaga – Cheile Zănoagei – Scropoasa și, la un moment dat, s-au abătut de la marcajul turistic.

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au găsit la aproximativ 2 km de Scropoasa, în zona împădurită și i-au condus, în condiții de siguranță, până la Zănoaga, de unde cei 7 turiști și-au continuat deplasarea cu mașina personală spre domiciliu, în București. Acțiunea de căutare a început la ora 17:50 și s-a încheiat la 21:00.

De reținut! Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot suna la 112 sau pot apela numerele de telefon 0749.058037 sau 0749.034639, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!