Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PUŞCĂRİE-N VÂRFUL PATULUİ?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://deschide.md/)

Subit trezită, asemeni Albei ca Zăpada, din dulcele său somn de „aleasă a neamului”, adânc zguduită la auzul cuvintelor magice „carantină” şi „stat acasă”, profund emoţionată la gândul că actualul sistem de pedepse penale din România ar fi nu numai vădit „inuman” ci şi profund „nedemocratic”, o doamnă senator, cam uitată-ntr-un sertar prăfuit, a decis cu o înflăcărare juvenilă să propună o Lege care să-i facă pe condamnaţii la pedepse „mici” să beneficieze de o „PEDEPSİRE şi REEDUCARE… ALTFEL”.

Zis şi făcut: şi-a asigurat fără nicio dificultate sprijinul ad hoc şi pro causa al unor „pitici” de circumstanţă, senatori iluminaţi, brusc înviaţi – neo-marxişti, söröşişti ori alţii – aflaţi la rândul lor într-o cădere liberă în sondaje şi au propus împreună o Nouă Lege, „umană şi democratică”.

În percepţia lor aiuristică, Albă ca Zăpada şi piticii săi au pornit de la convingerea că atunci când o pedeapsă nu depăşeşte 7 (şapte) ani de închisoare, fapta comisă ar fi… „minoră”, adică un fel de „greşeală” niţeluş mai gravă decât o simplă contravenţie. Orice om normal informat îşi dă seama că respectivii iniţiatori de legi HABAR NU AU despre ce vorbesc: 7 ani de închisoare este o pedeapsă GREA, care se pronunţă pentru săvârşirea unor fapte foarte GRAVE: tâlhării, violuri…

Această propunere „genială” – un fel de ou, dar nu al lui Columb, ci produsul unor minţi luminate de un bec ars – a fost imediat adoptată de către Senatul României, în maniera lipsită de elementară competenţă ce caracterizează inflorescenţa politică dâmboviţeană. Vai de capul lor…

İnterpelaţi, berbuncii senatori votanţi, vădit agasaţi, au pretextat că au votat astfel fiindcă, Vezi-Doamne, n-ar fi înţeles „prea bine” (eu presupun că DELOC) despre ce era vorba. Dar plătiţi, sunt. Salarii şi indemnizaţii de tot felul, au. Pensii „speciale” (ori „de serviciu” – tot un drac, este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, se-nţelege!), primesc. Sunt proşti? Dormeau?? Să ne mai mire ceva??? Nicidecum. Dar avem tot dreptul să ne indignăm! O RUŞİNE…

UNDE oare îşi propuneau doamna senator Albă ca Zăpada şi ai săi pitici-pitici să-i „pedepsească şi să-i reeduce… altfel” pe aceşti fii „uşor” rătăcitori, care au comis „doar” vreo tâlhărie, un viol, ceva, acolo? Soluţia era la fel de (pustiu) genială după la mintea cocoşului şi a găinii: NİCĂİERİ ALTUNDEVA nu vor putea fi mai bine „pedepsiţi şi reeducaţi într-un mod uman şi democratic” decât ACASĂ LA Eİ, în cuibuşorul lor de dragoste şi armonie – eventual în paturi ultra-kitch, cvadruple, pentru supra-supra-ponderali, cu „SCLUPTURİ” aurite şi combine muzicale integrate „ultimul răcnet”, ce le vor delecta auzul cu valsuri vieneze ori cu manele suave, în sânul familiei lor unite, înconjuraţi de neamuri ce-şi vorbesc duios, în şoaptă. Ce mai tura-vura, vorba românului: TRAİ PE VĂTRAİ, nimic altceva! Elementar, Watson – ar fi zis Sherlock Holmes!

Dar CUM vor putea fi protejaţi, ca nu cumva să iasă pe stradă şi să se calce unul pe altul cu bolizii cumpăraţi cu bănetul agonisit din munca lor… cinstită? Evident, Albă ca Zăpada şi cei pitici-pitici s-au gândit la tot: cadorisindu-i cu brăţări electronice de ultimă generaţie – plătite de Stat, bineînţeles, adică de către fiecare dintre dumneavoastră. În mod evident, aceste brăţări vor putea fi legitim personalizate cu cristale… „VAROSCHİ” – că doar aşa li se zice pe la ei acelor cioburi de sticlă mai „de soi”.

Să ne mai întrebăm cumva şi CE FİRMĂ ar fi intermediat cumpărarea respectivelor brăţări electronice? CE PREŢ ENORM ar fi costat? Tocmai ACUM, pe timp de Ordonanţă de Urgenţă, când se poate face cam orice cu banii Statului – adică ai dumneavoastră? Cumva vreo firmă de paie a unei alte geniale muncitoare cu ziua din vreun sat uitat de Dumnezeu? O nouă „Mărioară Milionară”? Vorba ceea: AİCİ SUNT BANİİ DUMNEAVOASTRĂ, aşa cum scria pe toate gardurile acum nişte ani de zile. Banii i-aţi mai văzut?

CIORDI-SPORA terorizează o ţară-ntreagă. Paraziţii vor distracţie, mâncare, băutură, bani, că doar asta le-au tot dat potăile politice în schimbul voturilor Bande de hiene scârbavnice îi atacă pe poliţiştii şi pe jandarmii care ne apără. Progresiştii Albă ca Zăpada şi piticii săi susţinători tac… mâlc. De ce?
Până atunci, însă, aştept cu mare nerăbdare OPİNİİLE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SİNGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cazuri COVID în 91 de localități din cele 102 din județul Argeș

Publicat

pe

În județul Argeș s-au înregistrat, astăzi – 14 iulie, 93 de cazuri COVID-19. În acest context, prefectul Emanuel Soare a lansat un nou apel către cetățeni, să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, altfel toate eforturile instituționale sunt în zadar. A mai spus reprezentantul Guvernului că sunt confirmate cazuri COVID în 91 de localități din cele 102 din Argeș, cele mai multe contaminări fiind în mediul urban. Din păcate, sunt persoane care neagă existența virusului și, de aici, o serie de probleme suplimentare.

“Nu putem controla pandemia fără colaborarea cetățenilor. Nu ne face plăcere să controlăm, să dăm amenzi. În ciuda faptului că avem nouă instituții cu atribuții de control în teren, în fiecare zi constatăm că cetățenii nu respectă regulile. Toate eforturile instituționale sunt în zadar dacă cetățenii nu înțeleg să poarte masca de protecție, să păstreze distanța, chiar și când formează coadă, undeva.

Este și responsabilitatea autorităților locale să vegheze la respectarea măsurilor de distanțare fizică, să asigure condiții de igienă. Nu este posibil să nu ai săpun la toaletă, dezinfectant, să nu ai apă potabilă în spațiile comerciale, precum piețe sau târguri. Nu putem gestiona această pandemie dacă unele autorități sau unii politicieni sabotează deciziile și măsurile impuse de Guvern. Cred că este momentul să facem echipă, nu să boicotăm ce fac alții”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Ții masca sub nas? Riști să te încalece jandarmii!

Publicat

pe

Sursa foto: Observator TV

Că în Jandarmeria Română au intrat, de-a lungul timpului, mulți indivizi cu mentalități de ciobani o știam, dar eram convins că nu or să-și de-a totuși în petic, fiindcă există șefi care îi țin în frâu și nu îi lasă să își expună ambâțul violent.

Uite că s-a întâmplat, tocmai acum, în vremuri de pandemie, să îi vedem pe unii vașnici luptători în albastru cum își ies din fire și îl transformă pe biletul cetățean într-un nimic, într-un obiect pe care te poți urca cu picioarele și căruia îi poți turna câți pumni vrei.

Exemplul tinerelului de la metrou, care a fost încălecat de patru zdragoni ai Jandarmeriei pe motiv că ținea masca sub nas, este ultimul și cel mai dihai. Arată clar de ce este în stare sistemul represiv, la umbra unor legi și norme confuze.

Apropo, domnilor jandarmi, l-am văzut de multe ori chiar pe premierul României cu masca sub nas. Când tabărâți și pe dumnealui?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!