Connect with us

ACTUALITATE

PUŞCĂRİE-N VÂRFUL PATULUİ?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://deschide.md/)

Subit trezită, asemeni Albei ca Zăpada, din dulcele său somn de „aleasă a neamului”, adânc zguduită la auzul cuvintelor magice „carantină” şi „stat acasă”, profund emoţionată la gândul că actualul sistem de pedepse penale din România ar fi nu numai vădit „inuman” ci şi profund „nedemocratic”, o doamnă senator, cam uitată-ntr-un sertar prăfuit, a decis cu o înflăcărare juvenilă să propună o Lege care să-i facă pe condamnaţii la pedepse „mici” să beneficieze de o „PEDEPSİRE şi REEDUCARE… ALTFEL”.

Zis şi făcut: şi-a asigurat fără nicio dificultate sprijinul ad hoc şi pro causa al unor „pitici” de circumstanţă, senatori iluminaţi, brusc înviaţi – neo-marxişti, söröşişti ori alţii – aflaţi la rândul lor într-o cădere liberă în sondaje şi au propus împreună o Nouă Lege, „umană şi democratică”.

În percepţia lor aiuristică, Albă ca Zăpada şi piticii săi au pornit de la convingerea că atunci când o pedeapsă nu depăşeşte 7 (şapte) ani de închisoare, fapta comisă ar fi… „minoră”, adică un fel de „greşeală” niţeluş mai gravă decât o simplă contravenţie. Orice om normal informat îşi dă seama că respectivii iniţiatori de legi HABAR NU AU despre ce vorbesc: 7 ani de închisoare este o pedeapsă GREA, care se pronunţă pentru săvârşirea unor fapte foarte GRAVE: tâlhării, violuri…

Această propunere „genială” – un fel de ou, dar nu al lui Columb, ci produsul unor minţi luminate de un bec ars – a fost imediat adoptată de către Senatul României, în maniera lipsită de elementară competenţă ce caracterizează inflorescenţa politică dâmboviţeană. Vai de capul lor…

İnterpelaţi, berbuncii senatori votanţi, vădit agasaţi, au pretextat că au votat astfel fiindcă, Vezi-Doamne, n-ar fi înţeles „prea bine” (eu presupun că DELOC) despre ce era vorba. Dar plătiţi, sunt. Salarii şi indemnizaţii de tot felul, au. Pensii „speciale” (ori „de serviciu” – tot un drac, este aceeaşi Mărie cu altă pălărie, se-nţelege!), primesc. Sunt proşti? Dormeau?? Să ne mai mire ceva??? Nicidecum. Dar avem tot dreptul să ne indignăm! O RUŞİNE…

UNDE oare îşi propuneau doamna senator Albă ca Zăpada şi ai săi pitici-pitici să-i „pedepsească şi să-i reeduce… altfel” pe aceşti fii „uşor” rătăcitori, care au comis „doar” vreo tâlhărie, un viol, ceva, acolo? Soluţia era la fel de (pustiu) genială după la mintea cocoşului şi a găinii: NİCĂİERİ ALTUNDEVA nu vor putea fi mai bine „pedepsiţi şi reeducaţi într-un mod uman şi democratic” decât ACASĂ LA Eİ, în cuibuşorul lor de dragoste şi armonie – eventual în paturi ultra-kitch, cvadruple, pentru supra-supra-ponderali, cu „SCLUPTURİ” aurite şi combine muzicale integrate „ultimul răcnet”, ce le vor delecta auzul cu valsuri vieneze ori cu manele suave, în sânul familiei lor unite, înconjuraţi de neamuri ce-şi vorbesc duios, în şoaptă. Ce mai tura-vura, vorba românului: TRAİ PE VĂTRAİ, nimic altceva! Elementar, Watson – ar fi zis Sherlock Holmes!

Dar CUM vor putea fi protejaţi, ca nu cumva să iasă pe stradă şi să se calce unul pe altul cu bolizii cumpăraţi cu bănetul agonisit din munca lor… cinstită? Evident, Albă ca Zăpada şi cei pitici-pitici s-au gândit la tot: cadorisindu-i cu brăţări electronice de ultimă generaţie – plătite de Stat, bineînţeles, adică de către fiecare dintre dumneavoastră. În mod evident, aceste brăţări vor putea fi legitim personalizate cu cristale… „VAROSCHİ” – că doar aşa li se zice pe la ei acelor cioburi de sticlă mai „de soi”.

Să ne mai întrebăm cumva şi CE FİRMĂ ar fi intermediat cumpărarea respectivelor brăţări electronice? CE PREŢ ENORM ar fi costat? Tocmai ACUM, pe timp de Ordonanţă de Urgenţă, când se poate face cam orice cu banii Statului – adică ai dumneavoastră? Cumva vreo firmă de paie a unei alte geniale muncitoare cu ziua din vreun sat uitat de Dumnezeu? O nouă „Mărioară Milionară”? Vorba ceea: AİCİ SUNT BANİİ DUMNEAVOASTRĂ, aşa cum scria pe toate gardurile acum nişte ani de zile. Banii i-aţi mai văzut?

CIORDI-SPORA terorizează o ţară-ntreagă. Paraziţii vor distracţie, mâncare, băutură, bani, că doar asta le-au tot dat potăile politice în schimbul voturilor Bande de hiene scârbavnice îi atacă pe poliţiştii şi pe jandarmii care ne apără. Progresiştii Albă ca Zăpada şi piticii săi susţinători tac… mâlc. De ce?
Până atunci, însă, aştept cu mare nerăbdare OPİNİİLE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SİNGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT