Connect with us

ACTUALITATE

Scrisoare deschisă din timpul pandemiei de coronavirus. Armata, în cazărmi şi ridicarea restricţiilor

Publicat

pe

Publicistul Radu Petrescu Muscel, coordonatorul Centrului de Cercetari Istorice “Preotul Gheorghe I. Cotenescu”, a transmis, săptămâna aceasta, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului – Robert Cazanciuc şi Marcel Ciolacu, prin care solicită anularea progresivă, în trei etape – 1, 10 şi 20 mai, a restricţiilor impuse prin ordonanţele militare.

„La 01.05.2020 prima masura va fi retragerea armatei in cazarmi, urmand sa actioneze in continuare, alaturi de medicii civili, medicii militari. Armata nu a intervenit in Romania decat ca sa reprime manifestantii de la sfarsitul lunii Decembrie 1989. Nu dorim repetarea unor situatii de natura sa se soldeze cu impuscarea populatiei civile, cu sau fara somatie, de armata”, se precizează în document.

De asemenea, Radu Petrescu Muscel solicită organizarea unei conferinţe de presă la vârf, în cadrul căreia să fie puse la dispoziţie informaţii cu privire la numărul persoanelor decedate în România în 2019, pe două mari categorii – accidente rutiere şi diverse afecţiuni (boli cardiovasculare, pulmonare, cancer, diabet, hepatită, TBC etc) şi cifrele aferente primelor trei luni ale anului 2020 – cu o coloană suplimentară pentru decesele COVID-19.

„Consideram justificata prezenta solicitare si prin prisma trecerii pe planul secund, in spitale, dar si la nivelul mass-media, a TUTUROR CELORLALTI BOLNAVI, situatie absolut nefireasca pentru ca este evident pentru toata lumea ca cei circa 500 de morti la nivelul zilei de azi sunt foarte putini prin comparatie cu decesele datorate accidentelor si celorlalte boli.

Aducem la cunostinta opiniei publice anularea AUDIENTELOR oficiale, drept constitutional prin care cetatenii acestei tari, dar si strainii, puteau prezenta autoritatilor, indiferent de nivel, inclusiv solicitarile in acest sens adresate direct Presedintiei, o anulare pe o perioada nedeterminata (cat va tine starea de necesitate).

Sunt elocvente raspunsurile pe care l-am primit recent din partea Ministerului Afacerilor Interne privind aprobarea unei audiente la varf:

Adresa nr. … din … 2020:
“[…] In ceea ce priveste petitia Dvs. inregistrata la Directia Secretariat General cu nr. … din … 2020, prin care solicitati sa fiti primit in audienta de catre personalul cu functii de comanda din M.A.I., va comunicam urmatoarele:

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost aprobat un set de masuri care presupun schimbarea modului de lucru cu publicul, in contextul aparitiei virusului COVID-19,
Astfel, incepand cu data de 11.03.2020, activitatea de relatii cu publicul la nivelul Aparatului Central al Ministerului Afacerilor interne se desfasoara FARA INTERACTIUNEA DIRECTA A ANGAJATILOR M.A.I. CU PERSOANELE DIN AFARA INSTITUTIE.

Din considerente expuse, IN ACEST MOMENT, nu este posibila primirea in audienta.[…].

Acest lucru este valabil si pentru PETITII, a caror solutionare a fost amanata tot la calendele grecesti (cat va tine starea de necesitate).

Consideram o situatie cu totul anormala ca in situatia in care starea de necesitate se va prelungi la infinit CETATENII SA PIARDA DREPTUL CONSTITUTIONALA DE A FI PRIMITI IN AUDIENTA, indiferent de nivel, pana la Presedintie, si de a li se SOLUTIONA PETITIILE.

De asemenea, solicitam D-lui Ministru al Sanatatii ca in cadrul unei conferinte de presa la varf (sa vorbeasca dansul, nu secretarii de stat, cum se obisnuieste in ultima vreme, sub pretextul deplasarii zilnice a D-lui Ministru prin spitalele din tara) sa raspunda PERSONAL la intrebarile pe care le-am pus intr-un interviu acordat in data de 03.04.2020 redactiei de stiri a postului de televiziune Muscel TV din Campulung Muscel:

„În contextul pandemiei de coronavirus, TOŢI CEILALTŢI BOLNAVI DIN SPITALE AU FOST TRECUŢI PE PLANUL AL DOILEA, unii dintre aceştia, printre care şi cei bolnavi de CANCER, fiind pur şi simplu DAŢI AFARĂ din spitale, iar cei care au mai rămas sunt NEGLIJAŢI SUB TOATE ASPECTELE: TRATAMENT, MEDICAMENTAŢIE, ALIMENTAŢIE, LEGĂTURA FIREASCĂ CU APARŢINĂTORII. […] “.

https://www.youtube.com/watch?v=AKrq7q-3Eow – Muscel TV, Campulung Muscel, 03.04.2020

Ulterior, aceasta parte din interviul meu a fost preluata si de alte publicatii online. De ce credeti ca s-a intamplat acest lucru? Pentru ca e vorba de o situatie GENERALIZATA PE INTREG TERITORIUL TARII. Intr-o singura zi, la 4 spitale din Bucuresti am vazut cozi interminabile la portile spitalelor in care stateau apartinatori legali ai unor bolnavi suferind de orice alta afectiune decat coronavirusul, cu pungi in care erau alimente, haine si telefoane mobile.

https://argesul.ro/crochiu-de-echinoctiu-cu-suflete-frumoase-si-speranta/ –
Pitesti, 05.07.2020
https://incomod-media.ro/2020/04/07/primavara-de-maine-nu-va-mai-exista-pentru-printesa-mea/
– Targoviste, 07.04.2020.

Asteptam putin curaj din partea Dumneavoastra, Domnule Ministru Nelu Tataru, sa ne spuneti si ce masuri luati pentru incetarea acestei stari de lucruri ingrozitoare, in care de fapt apartinatorii legali au pierdut dreptul legal de a isi vizita rudele din TOATE SPITALELE DIN ROMANIA (programul zilnic de vizite, cateva ore in cursul saptamanii, mai multe ore sambata si duminica A FOST ANULAT PUR SI SIMPLU). Sa stiti ca nu toti pacientii internati au propriile telefoane mobile ca sa poata vorbi si sa fie sunati din exterior.

V-ati gandit vreodata sa montati si CAMERE DE LUAT VEDERI IN SALOANE, sa aveti un dispecerat in receptie, iar apartinatorii legali sa fie ajutati sa VORBEASCA SI SA ISI VADA – IN TIMP REAL – rudele din spitale? Sa stiti ca vorbim de o modalitate, de o tehnologie perfect accesibila, suntem in secolul XXI. Daca nu aveti posibilitatile tehnice necesare, luati-le din SCOLI, din UNIVERSITATI, din BIBLIOTECI, adica de acolo unde zac pentru ca ATI INCHIS SCOLILELE, UNIVERSITATILE, BIBLIOTECILE.
Si, e posibil, vreti sa ne inchideti pe toti in case. Adica DICTATURA MILITARA, pentru ca ARMATA PATRULEAZA PE STRAZI.

Domnule Presedinte,
Domnule Prim-Ministru,
Domnul Presedinte al Senatului,
Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor,

In concluzie, solicitarile noastre sunt urmatoarele:

– Anularea starii de necesitate si revenirea la normalitate pentru ca in Romania s-a atins platoul, criteriul general valabil la nivel global, situatie care permite si in care devine natural, firesc si obligatoriu sa fie anulata starea de necesitate si sa fie reluata activitatea in toate domeniile. Si asa rezultatele in economie sunt vizibile, toti indicatorii prabusindu-se.
– Retragerea imediata a armatei in cazarmi.
– AUDIENTELE sa fie din nou accesibile cetatenilor (drept constitutional).
– PETITIILE sa fie din nou solutionate in termenele legale (drept constitutional)”.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT