Connect with us

ACTUALITATE

Scrisoare deschisă din timpul pandemiei de coronavirus. Armata, în cazărmi şi ridicarea restricţiilor

Publicat

pe

Publicistul Radu Petrescu Muscel, coordonatorul Centrului de Cercetari Istorice “Preotul Gheorghe I. Cotenescu”, a transmis, săptămâna aceasta, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului – Robert Cazanciuc şi Marcel Ciolacu, prin care solicită anularea progresivă, în trei etape – 1, 10 şi 20 mai, a restricţiilor impuse prin ordonanţele militare.

„La 01.05.2020 prima masura va fi retragerea armatei in cazarmi, urmand sa actioneze in continuare, alaturi de medicii civili, medicii militari. Armata nu a intervenit in Romania decat ca sa reprime manifestantii de la sfarsitul lunii Decembrie 1989. Nu dorim repetarea unor situatii de natura sa se soldeze cu impuscarea populatiei civile, cu sau fara somatie, de armata”, se precizează în document.

De asemenea, Radu Petrescu Muscel solicită organizarea unei conferinţe de presă la vârf, în cadrul căreia să fie puse la dispoziţie informaţii cu privire la numărul persoanelor decedate în România în 2019, pe două mari categorii – accidente rutiere şi diverse afecţiuni (boli cardiovasculare, pulmonare, cancer, diabet, hepatită, TBC etc) şi cifrele aferente primelor trei luni ale anului 2020 – cu o coloană suplimentară pentru decesele COVID-19.

„Consideram justificata prezenta solicitare si prin prisma trecerii pe planul secund, in spitale, dar si la nivelul mass-media, a TUTUROR CELORLALTI BOLNAVI, situatie absolut nefireasca pentru ca este evident pentru toata lumea ca cei circa 500 de morti la nivelul zilei de azi sunt foarte putini prin comparatie cu decesele datorate accidentelor si celorlalte boli.

Aducem la cunostinta opiniei publice anularea AUDIENTELOR oficiale, drept constitutional prin care cetatenii acestei tari, dar si strainii, puteau prezenta autoritatilor, indiferent de nivel, inclusiv solicitarile in acest sens adresate direct Presedintiei, o anulare pe o perioada nedeterminata (cat va tine starea de necesitate).

Sunt elocvente raspunsurile pe care l-am primit recent din partea Ministerului Afacerilor Interne privind aprobarea unei audiente la varf:

Adresa nr. … din … 2020:
“[…] In ceea ce priveste petitia Dvs. inregistrata la Directia Secretariat General cu nr. … din … 2020, prin care solicitati sa fiti primit in audienta de catre personalul cu functii de comanda din M.A.I., va comunicam urmatoarele:

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost aprobat un set de masuri care presupun schimbarea modului de lucru cu publicul, in contextul aparitiei virusului COVID-19,
Astfel, incepand cu data de 11.03.2020, activitatea de relatii cu publicul la nivelul Aparatului Central al Ministerului Afacerilor interne se desfasoara FARA INTERACTIUNEA DIRECTA A ANGAJATILOR M.A.I. CU PERSOANELE DIN AFARA INSTITUTIE.

Din considerente expuse, IN ACEST MOMENT, nu este posibila primirea in audienta.[…].

Acest lucru este valabil si pentru PETITII, a caror solutionare a fost amanata tot la calendele grecesti (cat va tine starea de necesitate).

Consideram o situatie cu totul anormala ca in situatia in care starea de necesitate se va prelungi la infinit CETATENII SA PIARDA DREPTUL CONSTITUTIONALA DE A FI PRIMITI IN AUDIENTA, indiferent de nivel, pana la Presedintie, si de a li se SOLUTIONA PETITIILE.

De asemenea, solicitam D-lui Ministru al Sanatatii ca in cadrul unei conferinte de presa la varf (sa vorbeasca dansul, nu secretarii de stat, cum se obisnuieste in ultima vreme, sub pretextul deplasarii zilnice a D-lui Ministru prin spitalele din tara) sa raspunda PERSONAL la intrebarile pe care le-am pus intr-un interviu acordat in data de 03.04.2020 redactiei de stiri a postului de televiziune Muscel TV din Campulung Muscel:

„În contextul pandemiei de coronavirus, TOŢI CEILALTŢI BOLNAVI DIN SPITALE AU FOST TRECUŢI PE PLANUL AL DOILEA, unii dintre aceştia, printre care şi cei bolnavi de CANCER, fiind pur şi simplu DAŢI AFARĂ din spitale, iar cei care au mai rămas sunt NEGLIJAŢI SUB TOATE ASPECTELE: TRATAMENT, MEDICAMENTAŢIE, ALIMENTAŢIE, LEGĂTURA FIREASCĂ CU APARŢINĂTORII. […] “.

https://www.youtube.com/watch?v=AKrq7q-3Eow – Muscel TV, Campulung Muscel, 03.04.2020

Ulterior, aceasta parte din interviul meu a fost preluata si de alte publicatii online. De ce credeti ca s-a intamplat acest lucru? Pentru ca e vorba de o situatie GENERALIZATA PE INTREG TERITORIUL TARII. Intr-o singura zi, la 4 spitale din Bucuresti am vazut cozi interminabile la portile spitalelor in care stateau apartinatori legali ai unor bolnavi suferind de orice alta afectiune decat coronavirusul, cu pungi in care erau alimente, haine si telefoane mobile.

https://argesul.ro/crochiu-de-echinoctiu-cu-suflete-frumoase-si-speranta/ –
Pitesti, 05.07.2020
https://incomod-media.ro/2020/04/07/primavara-de-maine-nu-va-mai-exista-pentru-printesa-mea/
– Targoviste, 07.04.2020.

Asteptam putin curaj din partea Dumneavoastra, Domnule Ministru Nelu Tataru, sa ne spuneti si ce masuri luati pentru incetarea acestei stari de lucruri ingrozitoare, in care de fapt apartinatorii legali au pierdut dreptul legal de a isi vizita rudele din TOATE SPITALELE DIN ROMANIA (programul zilnic de vizite, cateva ore in cursul saptamanii, mai multe ore sambata si duminica A FOST ANULAT PUR SI SIMPLU). Sa stiti ca nu toti pacientii internati au propriile telefoane mobile ca sa poata vorbi si sa fie sunati din exterior.

V-ati gandit vreodata sa montati si CAMERE DE LUAT VEDERI IN SALOANE, sa aveti un dispecerat in receptie, iar apartinatorii legali sa fie ajutati sa VORBEASCA SI SA ISI VADA – IN TIMP REAL – rudele din spitale? Sa stiti ca vorbim de o modalitate, de o tehnologie perfect accesibila, suntem in secolul XXI. Daca nu aveti posibilitatile tehnice necesare, luati-le din SCOLI, din UNIVERSITATI, din BIBLIOTECI, adica de acolo unde zac pentru ca ATI INCHIS SCOLILELE, UNIVERSITATILE, BIBLIOTECILE.
Si, e posibil, vreti sa ne inchideti pe toti in case. Adica DICTATURA MILITARA, pentru ca ARMATA PATRULEAZA PE STRAZI.

Domnule Presedinte,
Domnule Prim-Ministru,
Domnul Presedinte al Senatului,
Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor,

In concluzie, solicitarile noastre sunt urmatoarele:

– Anularea starii de necesitate si revenirea la normalitate pentru ca in Romania s-a atins platoul, criteriul general valabil la nivel global, situatie care permite si in care devine natural, firesc si obligatoriu sa fie anulata starea de necesitate si sa fie reluata activitatea in toate domeniile. Si asa rezultatele in economie sunt vizibile, toti indicatorii prabusindu-se.
– Retragerea imediata a armatei in cazarmi.
– AUDIENTELE sa fie din nou accesibile cetatenilor (drept constitutional).
– PETITIILE sa fie din nou solutionate in termenele legale (drept constitutional)”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Centrală nucleară în județul Dâmbovița, pe amplasamentul fostei Termocentrale Doicești!

Publicat

pe

Județul Dâmbovița va intra pe harta centrelor nucleare din Europa. Ministerul Energiei a anunțat, printr-un comunicat transmis în această după-amiază, că la Doicești, în județul Dâmbovița, va fi amplasată prima centrală nucleară de mici dimensiuni din România. A fost aleasă ca locație pentru materializarea acestui proiect nuclear fosta incintă a Termocentralei Doicești. Ministrul Virgil Popescu a vorbit despre acest proiect care a lăsat perplex opinia publică din județul Dâmbovița în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat secretarul adjunct american al Departamentului pentru Energie, David Turk, şi însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz.

Amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu realizat cu o finanțare în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de Nuclearelectrica la începutul anului 2021, în cadrul unui grant oferit de USTDA pentru a identifica şi evalua diferite amplasamente pentru implementarea reactoarelor modulare mici.

„Astăzi, mai mult ca oricând, se dovedeşte că energia înseamnă securitate. Ne angajăm să ne respectăm promisiunea de a sprijini România în vederea obţinerii independenţei energetice, precum şi pe cea de a ne atinge obiectivele de decarbonizare. Acesta este un alt pas important după anunţul făcut de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de John Kerry, trimisul prezidenţial special pentru climă al administraţiei Biden, la Conferinţa COP26, cu privire la intenţia celor două ţări de a construi în România o centrală cu reactoare modulare de mici dimensiuni. Implementarea reactorului modular de mici dimensiuni de la NuScale pe amplasamentul de la Doiceşti va avea beneficii dovedite în materie de securitate energetică şi de mediu prin generarea de energie sigură, stabilă, accesibilă şi curată, fără emisii.

În plus, proiectul va aduce beneficii socio-economice directe comunităţii pe care o deserveşte şi va genera prosperitate continuă pentru industria şi economia regională. Le mulţumesc partenerilor noştri americani pentru că au sprijinit şi au susţinut programele nucleare din România, un parteneriat strategic bilateral început în anii 1980. Sunt mândru că experienţa de peste 50 de ani a României în domeniul energiei nucleare este recunoscută şi confirmată cu fiecare pas înainte, ceea ce ne permite să devenim una dintre primele ţări care implementează tehnologia inovatoare şi sigură a reactoarelor modulare mici. De asemenea, doresc să vă asigur că preşedintele României, Klaus Iohannis, prim – ministrul Nicolae Ciucă şi Guvernul României susţin acest proiect care va aduce numeroase beneficii ţării noastre”, a precizat Virgil Popescu.

Șeful Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, a spus că amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești a obţinut toate calificările necesare în ceea ce priveşte securitatea.

„În urma studiului, au fost identificate mai multe potenţiale amplasamente adecvate pentru această primă centrală nucleară de mici dimensiuni. Amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti a obţinut toate calificările în ceea ce priveşte securitatea, fiind considerat adecvat în această fază conform criteriilor de proiectare şi principiilor de securitate ale reactoarelor modulare mici NuScale”, a spus Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica.

John Hopkins, preşedinte şi CEO NuScale, a declarat că acest moment reprezintă un pas important în parteneriatul cu Nuclearelectrica pentru a dezvolta tehnologia NuScale a reactoarelor modulare mici în România şi pentru a susţine atingerea ţintelor climatice, beneficiind în acelaşi timp de creştere economică.

Se mai amintește în comunicatul Ministerului Energiei faptul că Doiceștiul va dispune de beneficii multiple,”în timp ce NuScale şi Nuclearelectrica fac paşi spre implementarea în România, în acest deceniu, a primei centrale electrice NuScale cu 6 module, de 462 MWe. Se estimează că centrala electrică NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente, 1.500 de locuri de muncă în construcţii, 2.300 de locuri de muncă în producţie şi va ajuta România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Caravana educației” derulată de tinerii din PSD a poposit la Titu și Aninoasa

Publicat

pe

Organizația de Tineret a Partidului Social Democrat a gândit și pus în practică, acum, în preajma marilor examene, a pregătirii drumului către viitor al copiilor noștri, o idee deosebită, menită să îi consilieze, să îi sprijine pe elevi în procesul de pregătire educațională și profesională. Așa s-a născut „Caravana Educației”, care a pornit prin țară în rostul deosebit de a fi alături de adolescenți în această fază dificilă a orientării către ziua de mâine.

La solicitarea președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și a liderului interimar al TSD Dâmbovița, Andrei Tudora, autobuzul educației a sosit și în județul nostru. Stațiile acestei „școli pe roți” s-au făcut în orașul Titu și în comuna Aninoasa. De precizat că, la acest inedit eveniment derulat de TSD în parcul orășenesc din Titu, au fost prezenți Corneliu Ștefan, președintele social-democraților dâmbovițeni, Andrei Tudora – șeful TSD Dâmbovița, Laurențiu Costache – liderul organizației PSD Titu, Andreea Iohana Ancuța – șefa tineretului social-democrat din Titu și, bineînțeles, reprezentanți ai TSD – organizația centrală, precum și 30 de tineri social-democrați din Titu.

Cu acordul părinților, au participat la aceste lecții desfășurate în incinta autobuzului „Caravana Educației” amenajat exact ca o sală de cursuri 50 de elevi de la Școala „Nicolae Grigorescu” din Titu. Sub titulatura „Activitate remedială pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, doi profesori de la unitatea de învățământ din Titu, unul de matematică și celălalt de limba română, au ținut cursuri suplimentare, au discutat cu elevii și i-au consiliat pe diferite teme educaționale. Pe același format, s-a desfășurat și acțiunea de la Aninoasa.

„Caravana Educației, o idee extraordinară a tineretului social-democrat! Orele suplimentare de matematică și limba română la care cei 70 de elevi din Titu și Aninoasa au participat astăzi, în autocarul-clasă pus la dispoziție de organizația națională a TSD, sunt parte a unui proiect la care trebuie să adere cât mai mulți tineri și profesori.

Dâmbovița are nevoie de tineri bine pregătiți, iar viitorul lor este treaba noastră, a tuturor. Felicit TSD Dâmbovița pentru că se implică în viața comunităților locale și pentru că a arătat, încă o dată, că tinerii social-democrați sunt pregătiți să vină în sprijinul celor care au nevoie de ei”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT