Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Conducerea CJ Dâmboviţa, vizită de verificare pe şantierele din zona Moreni-Pucioasa

Publicat

pe

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Opea, a efectuat astăzi, 23 aprilie 2020, împreună cu vicepreşedintele Alin Manole şi directorul Direcţiei Generale Infrastructură Locală – Vasile Dinu, o vizită de verificare pe şantierele de investiţii din judeţ. Prima oprite – în parcul Industrial Moreni, unde se construiesc două hale pe structură metalică, având fiecare o suprafaţă de 500 mp şi toate utilităţile necesare.

Obiective similare vor fi ridicate şi în Parcul Industrial Priboiu, care va primi în administrare, la finalizarea lucrărilor de defrişare, o suprafaţă de 52.055 mp, preluată de la fosta unitate militară din zonă.

Vizita conducerii CJ Dâmboviţa a continuat la Iedera, Valea Lungă, Glodeni şi Aninoasa, unde se execută lucrări de apărare maluri şi refacere drumuri. De asemenea, nu a fost omisă nici instalaţia de alimentare cu apă potabilizabilă a staţiei de tratare Pucioasa, investiţie în valoare de 1,2 milioane de lei demarată în luna noiembrie 2019 şi care se preconizează a fi finalizată în scurt timp.

Iedera
– Apărare mal în zona aval pod peste Valea Rudei. Investiția se află în perioada de garanție, fiind deja finalizată.

Valea Lungă
– Refacere DJ 710A și parapet de protecție pe raza comunei Valea Lungă, afectat de eroziunea malului și alunecările de teren spre pârâul Strâmbu, în punctul Școala Haralambie”. Investiția, în valoare totală de 525.000 lei, este, de asemenea, finalizată, fiind tot în perioada de garanție, și a presupus atât lucrări de apărare și refacere de mal, cât și lucrări pentru refacerea drumului județean pe un sector de aproximativ 30 – 40 m.
– „Refacere DJ 710A, la limita satelor Diaconești și Ulmetu”. Investiția, în valoare de 895.349,63 lei, este finalizată în procent de peste 90% și va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul acestei luni, obiectivul fiind necesar pentru a repara efectul calamităților din categoria alunecărilor de teren.

Glodeni
– „Refacere DJ 716, punct Saramură, prin lucrări de punere în siguranță, asigurarea scurgerii apelor și amenajarea părții carosabile”. În valoare de 1.166.575,49 lei, investiția este finalizată în procent de 95% și urmează a fi inaugurată în cel mult două săptămâni.

Aninoasa
– Drum de acces către depozitul de deșeuri. Investiția, în valoare totală de 474.572 lei, este realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița și presupune lucrări de proiectare și execuție pe o lungime de aproximativ 400 m, astfel asigurându-se legătura cu DN 71.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Comuna Gura Ocniței se dezvoltă frumos între tradiție și contemporaneitate

Publicat

pe

Dacă vrei să vezi cum se poate trăi în armonie cu administrația, cum se completează reciproc aceste concepte care fac parte din existența noastră, amândouă alimentând necesitatea, mergi în comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița. Edilul de aici, Sorin Vasile Ioniță, iubitor și cunoscător de artă, protector al culturii și tradițiilor românești, dar și un dibaci și haric gospodar a transformat incinta Primăriei într-o adevărată galerie de artă. Tablouri ale unor pictori locali și de renume național, sculpturi ale unor plasticieni cu talent, icoane învăluite în aburii timpului, obiecte casnice, aparate de radio, cărți și alte mărunțișuri cu valoare, toate cu o poveste în spate, sunt etalate aici ca într-o galerie de artă.

Sorin Vasile Ioniță este îndrăgostit de artă, dar și mai mult iubește localitatea natală. Lucrul ăsta îl vezi, îl simți la tot pasul. Elementele noului, ale confortului și civilizației sunt vizibile și prinse în rostul comunității. Câte așezări rurale se pot lăuda cu biblioteci publice care să funcționeze aproape în fiecare sat, coordonate de profesioniști și dotate impecabil? Cu cămine culturale unde mișcarea artistică, prin grija primarului Sorin Vasile Ioniță și a unor pasionați ai tradițiilor populare, au îmbobocit și înflorit prin formațiile artistice care s-au înființat și performează artistic? Copiii trăiesc conectați la trecut și prezent prin acest emoționant și sensibil canal care se cheamă folclor. Câte localități rurale se pot lăuda cu grădinițe și școli moderne, în ton cu suflul european?

Comuna Gura Ocniței, prin buna colaborare existentă între administrația locală și conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, prin atenția sporită acordată tutoror oportunităților de finanțare internă și externă pentru implementarea unor proiecte de interes comunitar, se dezvoltă într-un ritm susținut. Infrastructura de utilități, ceea ce aduce confort în gospodăriile cetățenilor – vorbim de rețelele de apă și canalizare, de drumuri, locuri de joacă și de recreere, terenuri de sport, a fost pusă la punct, iar procesul de modernizare nu se oprește aici.

„Trăiesc satisfacții depline când văd că, prin tot ceea ce am realizat împreună cu echipa pe care o coordoneaz la Primărie, cu spriijinul reprezentanților de la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, respectiv președintele Corneliu Ștefan, am adus plus valoare localității noastre, culoare, prospețime, confort și civilizație.

Bunăstarea cetățenilor, viața lor trăită mai blând, mai liniștit, în vremurile acestea dure pe care le traversează umanitatea a fost și este prioritatea mea de bază. Știu care este rostul meu aici, știu de ce m-au ales și de ce mă aleg oamenii, să îi reprezint așa cum se cuvine, să răspund nevoilor și problemelor cu care aceștia se confruntă, să înfloresc această comunitate.

Nu înșir ceea ce am făcut. Consider că administrația cu dăruire nu se face inventariind obiectivele și punând lista pe perete. Ele se văd, fie materializate total, fie aflate în diferite stadii de implementare. Și, nu ne oprim aici. Știm ce avem de făcut și mergem mai departe”, ne-a precizat primarul comunei Gura Ocniței – Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Lucrările la Căminul cultural din Ghinești au intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

Lucrările la noul Cămin cultural din satul Ghinești, comuna Sălcioara, au intrat în linie dreaptă. Ne-a informat primarul Valentin Pârvu că proiectul, în valoare de 2,8 milioane de lei, este finanțat prin Compania Națională de Investiții. Imobilul va fi echipat cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea unor activități culturale diverse, care să contribuie la punerea în valoare a tradițiilor locale.

Reamintim că au fost reluate anul acesta și lucrările la școala de centru, întrerupte nu din vina administrației publice locale, ci din cauza unor probleme întâmpinate de constructor. Unitatea de învățământ va avea 17 săli de clasă și laboratoare, toate dotate modern. Totodată, va fi edificată și o sală de sport, în conexiune cu clădirea școlii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite