Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea transportului public

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte a semnat, astăzi – 23 aprilie 2020, contractul de finanţare europeană pentru proiectul care vizează modernizarea sistemului public de transport. Potrivit edilului Daniel Crsitian Stan, este vorba despre un proiect în valoare de 123 de milioane de lei, cel mai mare din istoria oraşului.

Reamintim faptul că administraţia locală a finalizat licitaţia privind achiziţia a 28 de autobuze „Mercedes-Benz Citaro Hybrid”, ceea ce înseamnă că, în următoarele zile, se va putea semna deja contractul de funizare. În etapa a doua, vor mai fi cumpărate încă 12 autobuze.

Proiectul are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun din Târgoviște, nu numai prin achiziția de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Târgoviște.

Concret, vor fi achiziționate autobuze, vor fi realizate 28 de stații de călători de traseu, 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (Bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată de pe DN 72) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Achizia de lucrări va fi lansată luna această.

De precizat că toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri LED. De asemenea, va fi implementat și un sistem de management al flotei, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, „info point”, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilități), o cameră „mama și copilul”, sistem de ticketing și cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

ADMINISTRAŢIE

Se toarnă asfalt pe 9 străzi din satele Voinești și Mânjina

Publicat

pe

Edilii de la Voinești profită de vremea bună din aceste zile, astfel că sunt în toi lucrările de asfaltare a 9 străzi din satele Voinești și Mânjina, care măsoară 2,6 km.

Investiția se derulează în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, iar termenul de execuție este de 90 de zile de la momentul semnării ordinului de începere, undeva la jumătatea lunii septembrie.

Reamintim faptul că Primăria Voinești are în diferite stadii de implementare și alte proiecte care vizează modernizarea drumurilor locale, după cum urmează:

– Asfaltare strada Muret, proiect în valoare de 1 milion de euro, depus prin GAL Valea Ialomiței. Se vor realiza, de asemenea, șanțuri betonate și podețe de acces în gospodării. Primăria Voinești va contribui cu 550.000 de lei. Strada Muret este singura din satul Voinești care a rămas neasfaltată.

– 7,4 km de drumuri agricole care deservesc 620 hectare de teren între Gheboieni și Voinești. Proiectul a fost depus la AFIR în vederea obținerii finanțării.

– În luna septembrie, au fost finalizate lucrările de betonare a pantelor acces în DJ 412A, în satul Manga, pentru străzile Peste Gârlă, Costel Mănescu și Carva – punctul Nabârjoiu. De asemenea, s-a turnat beton pe o porțiune de 100 metri în prelungirea străzii Valea Adâncă, din satul Suduleni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Administrația din Titu a premiat cei mai buni elevi din oraș

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria și Consiliul Local Titu au recompensat și anul acesta performanța în educație. Premiile au fost înmânate, astăzi – 20 octombrie 2021, de viceprimarul Gabriela Chițu.

Cei cinci elevi din Titu cu rezultate deosebite la învățătură sunt:
– Cojocaru Amelia Andreea – 10 la Evaluarea Națională (Școală Gimnazială Pictor Nicolae Grigorescu – prof. diriginte Sandu Nicoleta)
– Stan Adriana Maria – Locul II la Concursul Național de Fizică PHI (lLiceul Teoretic I.C. Vissarion – prof. Băjănaru Mădălina)
– Andrei Mihai Cosmin – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I.C Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Barbu Andrei Cristian – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena)
– Șerban Raluca – Mențiune la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, faza interjudețeană (Liceul Teoretic I. C. Vissarion – prof. Uleia Magdalena).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT