Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa recomandă angajatorilor să reducă la minim deplasările lucrătorilor

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița recomandă angajatorilor ca, acolo unde este posibil, să se reducă la minim deplasările/delegațiile lucrătorilor pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă, precum:
• Deplasările de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator şi invers;
• Deplasările de la sediul persoanei juridice/persoanei fizice la locul de muncă sau de la un loc de muncă la altul, pentru îndeplinirea unei sarcini de muncă;
• Deplasările de la sediul persoanei juridice/persoanei fizice la care este încadrat lucrătorul, ori de la orice alt loc de muncă organizat de acestea, la o altă persoană juridică sau fizică, pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă;
• Deplasările pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în afara graniţelor ţării.

Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din România într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în România, ca stat de rezidență al conducătorului auto, trebuie să prezinte la intrarea în ţară o adeverință de salariat asumată de angajator, indiferent dacă deplasarea se face la bordul autovehiculului de transport marfă sau prin mijloace individuale ori în cont propriu, conform Ordonanței Militare nr. 7/04.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

De asemenea, la intrarea în România, conducătorii acestor autovehicule care nu prezintă simptome asociate COVID-19, completează o declarație pe propria răspundere (model stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor) prin care își asumă locația unde pot fi contactați în perioada dintre curse. Aceștia nu se supun măsurilor de izolare la domiciliu/carantinare, cu condiția asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19.

Legea nr. 319/2006, privind securitatea şi sănătatea în muncă, prevede o serie de obligaţii ale lucrătorilor, pe care trebuie să le respecte inclusiv în situaţiile în care efectuează deplasări pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă, din care:
– Să îşi însuşească şi să respecte prevederile legislaţiei din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi măsurile de aplicare a acestora;
– Să utilizeze corect echipamentul individual de protecţie;
– Să coopereze cu angajatorul/lucrătorii desemnaţi, pentru a le permite acestora să se asigure ca mediul de muncă şi condiţiile de lucru sunt sigure şi fără riscuri pentru securitate şi sănătate;
– Să utilizeze corect maşinile, aparatura, uneltele, substanţele periculoase, echipamentele de transport şi alte mijloace de producţie;
– Să comunice imediat angajatorului/ lucrătorilor desemnaţi orice situaţie de muncă despre care au motive întemeiate să o considere un pericol pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, precum şi orice deficienţă a sistemelor de protecţie;
– Să aducă la cunoştinţa conducătorului locului de muncă şi/sau angajatorului accidentele suferite de propria persoană.

Inspector şef – Marius Lixandru

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cadou cultural pentru doamne și domnișoare. Vizită gratuită la muzeele din Târgoviște

Publicat

pe

În zilele de 7 și 8 martie 2021, doamnele și domnișoarele au intrare gratuită la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi și la muzeele din Târgoviște. Este un cadou cultural oferit de Consiliul Județean Dâmboviţa și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Deşi, în mod normal, ziua de luni este una în care muzeele sunt închise, data de 8 martie va fi o excepţie. Programul de vizitare este 09:00 – 17:00 (pentru Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”) și 08:00 – 16:00 (pentru celelalte muzee).

Muzeele din Târgoviște care vor putea fi vizitate gratuit în zilele de 7 și 8 martie 2021 sunt:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul de Istorie
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul de Artă
– Casa Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri Ferdinand I la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovițeni, infectați cu tulpina britanică SARS-CoV-2. Varianta sud-africană, confirmată la Pitești

Publicat

pe

Specialiștii MedLife au analizat un nou lot de 93 de probe prelevate de la pacienți cu COVID, descoperind, în această etapă a studiului, 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică și primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în România – la o persoană din București și una din Pitești (județul Argeș).

Varianta B.1.351 a fost identificată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud, iar până în prezent a fost depistată în aproape 50 de ţări.

În ceea ce privește tulpina britanică, aceasta a devenit dominantă pe teritoriul țării noastre. În lotul MedLife supus analizei, cazurile de infectare provin din București – 61, Constanța – 4, Dâmbovița – 2, Prahova, Ilfov, Galați, Cluj și Teleorman – câte 1 pacient.

„Avem confirmarea primelor cazuri de infectare cu tulpina B.1.351 a coronavirusului, originară în Africa de Sud, depistate în România. Din păcate, acum avem un motiv în plus de îngrijorare, știind că și tulpina sud-africană a ajuns pe teritoriul țării noastre. În plus, nici evoluția în ceea ce privește tulpina britanică nu este una favorabilă dacă luăm în considerare faptul că am ajuns la o prevalență de 77% pe lotul analizat versus 12%, atât cât am înregistrat în luna ianuarie.

Practic, în mai puțin de 2 luni, numărul cazurilor cu noua tulpină a crescut de 6 ori, cel puțin pe loturile noastre de studiu. Răspândirea acestei tulpini explică și trendul ascendent în ceea ce privește infectările și numărul persoanelor internate la ATI în ultima perioadă. Credem că valul 3 și poate chiar 4 al pandemiei vor fi în strânsă legătură cu apariția și răspândirea noilor tulpini ale virusului”, a declarat Dumitru Jardan – biolog și coordonator al studiului de secvențiere derulat de MedLife, citat de HotNews.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!